تولید فولاد ایران به ۲۲ میلیون تن رسید/ سهم ۵۳ درصدی بلوم و بیلت از تولید فولاد میانی
براساس آمار انجمن فولاد، فولادسازان در سال ۹۶ در مجموع ۲۱ میلیون و ۸۸۴ هزار تن فولاد میانی تولید کردند که از تولید ۱۸ میلیون و ۴۶۶ هزار تن سال ۹۵ بالغ بر ۱۹ درصد بالاتر است.
از این میزان تولید، ۱۱ میلیون و ۶۵۸ هزار تن سهم بیلت و بلوم و ۱۰ میلیون و ۲۲۶ هزار تن هم سهم اسلب می باشد. رشد تولید بیلت و بلوم چشم گیرتر و حدود ۲۳ درصد و اسلب ۱۴ درصد بوده است.
فولادسازان همچنین در سال گذشته درمجموع ۱۹ میلیون و ۷۷۶ هزار تن انواع محصولات فولادی تولید کردند. رشد تولید محصولات فولادی نسبت به ۹۵ حدود ۹ درصد گزارش شده چراکه تولید محصولات فولادی در سال ۹۵ به ۱۸ میلیون و ۱۵۱ تن رسیده بود.
بیشترین حجم تولید محصولات فولادی متعلق به ورق گرم و حدود ۷ میلیون و ۷۳۷ هزار تن بود. رشد تولید این محصول ۱۱ درصد گزارش شده است. تولید میلگرد هم در سال گذشته با افت ۷ درصدی به ۶ میلیون و ۲۴۳ هزار تن رسید.
در سال ۹۶ تولید ورق سرد، ورق پوششدار و تیرآهن به ترتیب با رشد ۲۰ درصد، ۳۷ درصد و ۱۴ درصد به ۲ میلیون و ۳۰۳ هزار تن، یک میلیون و ۵۱۱ هزار تن و یک میلیون و ۱۲۳ هزار تن رسید. این مسئله نیز قابل درک است که سهم ورق گرم در تولید محصولات فولادی بیشتر بوده و به حدود ۳۹.۱ درصد می رسد. سهم میلگرد از کل تولیدات سال گذشته ۳۱.۶ درصد، ورق سرد ۱۱.۶ درصد و ورق پوششدار ۷.۶ درصد بود.
رشد ۲۳ درصدی تولید آهن اسفنجی در سال گذشته
براساس آمار انجمن فولاد تولید آهن اسفنجی در سال ۹۶ به واسطه راه اندازی برخی واحدهای فولاد استانی و همینطور برخی طرح های آهن اسفنجی بخش دولتی و خصولتی افزایش قابل توجه و ۲۳ درصدی داشت و از ۱۸ میلیون و ۲۹۲ هزار تن در سال ۹۵ به ۲۲ میلیون و ۵۶۰ هزار تن در سال گذشته رسید.
صادرات زنجیره فولاد از ۹ میلیون تن فراتر رفت/ سهم ۷۵ درصدی فولاد میانی از صادرات
آمارهای انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برای سال ۹۶در حوزه صادرات و واردات هم حکایت از رشد ۸۴ درصدی صادرات فولاد میانی و افت ۷۳ درصدی واردات آن دارد.
فولادسازان ایرانی در سال گذشته موفق به صادرات ۶ میلیون و ۸۷۲ هزار تن فولاد میانی شدند درحالی که صادرات سال ۹۵ حدود ۳ میلیون و ۷۴۱ هزار تن بود. از این میزان اندکی بیش تر از ۴ میلیون تن متعلق به بیلت و بلوم و نزدیک به ۳ میلیون تن مربوط به اسلب می شد. رشد صادرات بلوم و بیلت ۸۶ درصد و اسلب ۸۰ درصد بود.
درمقابل صادرات فولاد میانی، شاهد صادرات یک میلیون و ۶۲۳ هزار تنی محصولات فولادی بودیم که البته به جهت تضعیف تقاضا افت ۱۰ درصدی نسبت به سال ۹۵ داشت. بیشترین افت صادرات متعلق به ورق سرد، ورق گرم بالای ۳ میلیمتر و تیر آهن بود که به ترتیب کاهش ۸۷ درصد، ۴۶ درصد و ۲۰ درصد را تجربه کردند. کاهش صادرات تجربه شده در بخش ورق ها، ناشی از تمرکز و اولویت قرار دادن بزرگترین تولیدکننده ورق کشور یعنی فولاد مبارکه به تامین نیاز داخلی بود.
براساس این گزارش حجم صادرات ورق گرم بالای ۳ میلیمتر ۵۷۴ هزارتن، میلگرد کلاف ۳۰۶ هزارتن، میلگرد شاخه ۲۹۲ هزار تن، تیرآهن ۱۶۸ هزارتن، ورق گرم زیر ۳ میلیمتر ۱۲۲ هزار تن، ورق پوششدار ۶۱ هزار تن و ورق سرد ۲۰ هزار تن بود.
در بخش آهن اسفنجی هم رشد ۳۱۵ درصدی صادرات به چشم خورد و صادرات از ۱۷۲ هزار تن به ۷۱۳ هزار تن رسید. کشور در سال گذشته بی نیاز از واردات آهن اسفنجی بوده است.
ذکر این نکته نیز ضروری است که سهم فولاد میانی در صادرات سال گذشته بیشتر بوده و این موضوع ازجمله مواردی است که اعضای انجمن و هیئت مدیره بر آن اتفاق نظر دارند که بایستی از صادرات فولاد میانی به سمت محصولات فولادی حرکت کرد.
سهم فولاد میانی در کل حجم صادرات فولاد کشور ۷۴.۶ درصد بود، سپس آهن اسفنجی سهم ۷.۷ درصدی داشت و بعد از آن ورق گرم با سهم ۷.۶ درصدی قرار دارد. سهم میلگرد و تیرآهن به ترتیب ۶.۸ درصد و ۱.۸ درصد بود.
کاهش ۳۵ درصدی واردات ورق گرم/ واردات شمش به ۳۰ هزار تن هم نرسید
آن سوی ماجرا اما ایران در سال گذشته واردات ۲ میلیون و ۴۳۹ هزار تنی محصولات فولادی و ۵۱ هزار تنی فولاد میانی را به ثبت رسانده که البته افت ۱۶ درصدی داشته است. علی رغم برخی صحبت ها مبنی بر عدم توانایی صنایع داخلی به تامین شمش مورد نیاز واحدها در سال گذشته، کاهش حجم واردات این بخش نشان داد کمبودی در کشور به چشم نمی خورد و نه تنها جوابگوی نیاز داخل بوده بلکه حجم قابل توجهی نیز صادرات شده است.
حجم واردات محصولات فولادی در سال ۹۵ بالغ بر ۲ میلیون و ۹۱۵ هزار تن گزارش شده است. بیشترین حجم واردات محصولات فولادی ورق گرم زیر ۳ میلیمتر بود که با کاهش ۳۵ درصدی مواجه و به ۸۳۵ هزار تن رسید.
حجم واردات ورق سرد و ورق پوششدار هر یک با رشد ۱۹ درصدی همراه و به ترتیب به ۷۳۷ هزار تن و ۴۱۷ هزار تن رسیدند.
همانگونه که گفته شد واردات فولاد میانی هم کاهشی بوده و با افت ۷۳ درصدی در سال گذشته از ۱۸۷ هزار تن به ۵۱ هزار تن رسید که ۲۸ هزار تن آن بلوم و بیلت و ۲۳ هزار تن نیز اسلب بود.
سهم ورق گرم از مجموع واردات فولاد کشور ۴۳ درصد، ورق سرد ۲۹.۶ درصد، ورق پوششدار ۱۶.۷ درصد، میلگرد ۳.۶ درصد، فولاد میانی ۲ درصد و تیرآهن ۱.۶ درصد بود.
سرانه مصرف فولاد کشور رشد یک درصدی داشت/ ۱۸۸ کیلوگرم فولاد برای هر ایرانی
گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران حاوی تغییرات مصرف سرانه فولاد در سال گذشته نیز بود. بررسی مصرف ظاهری فولاد در کشور نشان داد سرانه مصرف از ۱۸۶ کیلوگرم در سال ۹۵ به ۱۸۸ کیلوگرم در سال ۹۶ رسیده است.
آمارها همچنین گویای این موضوع است که مصرف ظاهری فولاد میانی در سال گذشته رشد اندک یک درصدی و محصولات فولادی رشد ۷ درصدی داشته است.
مصرف ظاهری فولادی میانی ۱۵ میلیون و ۶۳ هزار تن و کل محصولات فولادی ۲۰ میلیون و ۵۹۲ هزار تن گزارش شده است. تنها محصولی که افت مصرف را به ثبت رساند میلگرد با افت ۱۳ درصدی مصرف ظاهری بود کهمعلول کاهش فعالیت های ساخت و ساز و رکورد ادامه دار بخش مسکن است.
مصرف ظاهری آهن اسفنجی هم کاهشی بوده و با ۲ درصد کاهش از ۲۲ میلیون و ۳۰۶ هزار تن در سال ۹۵ به ۲۱ میلیون و ۸۴۷ هزار تن در سال گذشته رسید.
تایلند و امارات اصلی ترین مقصد صادرات شمش ایران/ عمده اسلب به امارات، تایلند و عمان صادر شد
بررسی سهم کشورها از صادرات فولاد میانی ایران نشان داد ۲۴.۵ درصد از بلوم و بیلت ایران به تایلند، ۱۵ درصد به امارات، ۱۴.۲ درصد به اندونزی، ۸.۵ درصد تایوان و ۸.۲ درصد به ایتالیا صادر شد. صادرات اسلب نیز ۲۷ درصد به امارات، ۲۴.۷ درصد تایلند، ۱۴.۷ درصد به همان، ۸.۹ درصد به مصر و ۷.۲ درصد به اندونزی صادر شد.
بیشترین حجم از صادرات مقاطع طویل ایران هم به افغانستان با سهم ۳۸.۱ درصد و عراق با ۳۷.۵ درصد بود. دیگر کشورهای مقصد صادرات مقاطع طویل ایران ترکیه، قطر، ترکمنستان، امارات، عمان و پاکستان بودند.
مقصد صادرات مقاطع تخت ایران هم امارات با سهم ۳۷.۳ درصد، ایتالیا با ۱۲.۴ درصد، عراق با ۱۲.۲ درصد و عمان با ۹.۷ درصد بودند. البته ایران در این مدت به افغانستان، تایلند، بلژیک، هند و قطر هم صادرات انواع ورق داشتند.
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- ترکیه محصولات نورد سرد را از کجا میخرد؟ / سهم صفر ایران از بازار ورق سرد همسایه غربی
- تحلیل شاخص نسبت حجم معامله به حجم عرضه در زنجیره فولاد/ کدام محصولات خریدار بیشتری دارند؟
- صادرکنندگان برتر تیرآهن ایران بشناسید؟/ ۸۵ درصد صادرات تیرآهن کشور در اختیار دو شرکت ذوب آهن اصفهان و جهان فولاد غرب
- افزایش ۳.۹ درصدی مصرف ظاهری فولاد ایران در ۴ ماهه سال جاری/ جزئیات کامل مصرف ظاهری فولاد میانی، محصولات فولادی و مصرف ظاهری فولاد میانی + جدول
- تخلف ۲۰ میلیون دلاری در بازار ورق گرم/ صادرات غیرمجاز ورق گرم به نام مصرف داخلی به کام سوداگران
- کاهش ۱۳ درصدی صادرات فولاد ایران در اردیبهشت نسبت به خرداد
- خسارت سنگین قطعی برق به فولاد اکسین
- آتش بازی میلگرد در کانال ۲۲ هزارتومانی/ نتیجه معاملات میلگرد در بورس کالا
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش