به گزارش چیلان ، عرضه هایی که برای نخستین بار پس از آزادسازی سقف رقابت در بورس صورت گرفته سبب نزدیک شدن قیمت ها به نرخ های بازار شده است.
امروز ۳۰ هزار و ۱۴۰ تن تیرآهن ۱۴ تا ۱۸ ذوب آهن و ۲۰ هزار و ۲۰ تن سبد میلگرد ۱۲ تا ۳۲ این شرکت در تالار صنعتی عرضه شد.
قیمت پایه تیرآهن ذوب آهن با دلار ۴۲۰۰ تومان ۳۰ هزار و ۵۳۵ ریال به ازای هر کیلوگرم و میلگرد ۲۷ هزار و ۹۵ تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شده بود. ۴۴ هزار و ۶۶۰ تن تقاضا در تیرآهن و ۶۹ هزار و ۸۰ تن در میلگرد اتفاق افتاد و قیمت پایانی در این محصولات به ترتیب به ۳۶ هزا و ۸۰۲ ریال و ۳۶ هزار و ۸۹۹ ریال رسید که نشان می دهد افزایش رقابت در تیرآهن ۲۰ درصد و در میلگرد ذوب آهن ۳۶ درصد بوده است. میلگرد در بازار آزاد با دلار ۶۹۶۲ تومان احتساب شده است.
سبد میلگرد مخلوط فولاد کاوه اروند هزار تن، فولاد خراسان هزار تن و پرشین فولاد آریا ۶۶۰ تن بود که نظیر ذوب آهن قیمت ۲۷ هزار و ۹۵ ریال را متناسب با ۴ عرضه پایانی در بورس برای محصولات خود پیشنهاد داده بودند.
میلگرد مخلوط خراسان نیز با تقاضای ۲۹ هزار تنی مواجه شد و قیمت پایانی به ۳۷ هزار و ۲۸۱ ریال رسید. سبد میلگرد پرشین فولاد آریا هم با تقاضای ۸ هزار و ۴۴۸ تنی مواجه شد و قیمت تا ۳۵ هزار و ۲۲۰ ریال بالا رفت.
۱۱ هزار تن ورق گرم B فولاد مبارکه که قابل افزایش به ۶۴ هزار و ۲۰ تن بود به قیمت پایه ۲۸ هزار و ۳۲۶ ریال به ازای هر کیلوگرم عرضه شد که با تقاضای ۶۵ هزار و ۸۹۰ تنی مواجه شد و قیمت پایانی به ۳۵ هزار و ۷۸۹ ریال رسید که افزایش سقف رقابت ۲۶ درصدی رسید و قیمت پایانی به دلار ۶۲۷۹ تومان حساب شده است.
۱۱ هزار تن ورق گرم C فولاد مبارکه که قابل افزایش تا ۱۴ هزار و ۸۰ تن بود به قیمت ۲۸ هزار و ۱۹۵ ریال عرضه شد که در نهایت به قیمت پایانی ۳۳ هزار و ۸۰۵ ریال معامله شد و افزایش قیمت این معامله ۲۰ درصد بود.
در حوزه شمش بلوم نیز فولاد خوزستان ۵ هزار تن شمش به قیمت پایه ۲۳ هزار و ۹۳۷ ریال به ازای هر کیلوگرم عرضه کرده بود که با رقابت ۴۱ هزار تنی مواجه شد و قیمت پایانی به ۳۴ هزار و ۳۰۲ ریال رسید که با دلار بازاری ۷۱۴۶ تومان حساب شده است. افزایش رقابت برای شمش در بورس کالا هم ۴۳ درصد عنوان شده است.
برخلاف نظر وزارت که تصور می کرد آزادسازی سقف رقابت فولاد می تواند قیمت پایانی را تا حد غیرمعقولی بالا ببرد اما مشاهده شد که قیمت ها به قیمت های بازار نزدیک شد.
علاوه بر این قیمت معاملاتی در بورس با احتساب نرخ دلار در بازار آزاد در شمش ۷۱۴۶، در میلگرد ۶۹۶۲ و در ورق گرم B فولاد مبارکه ۶۲۷۹ تومان بود که حتی به نرخ ارز عرضه شده در بازار ثانویه هم نرسید.
لذا برخلاف نگرانی دولت از گرانی فولاد بر اساس ارز آزاد، قیمت محصولات فولادی در بورس کالا به دلار سنا که امروز به ۱۳ هزار و ۲۳۷ تومان هم نرسید.
نکات مهم عرضه های امروز فولادی ها در بورس کالا:
۱- قیمت های کشف شده در بورس کالا به قیمت های بازار نزدیک شد و با نزدیک شدن نرخ های عرضه شده در بورس کالا و واقعی شدن قیمت ها، رانت را از بین برده است.
۲- قیمت های فعلی در بورس کالا باز هم به کف بازار نرسید و پایین تر از آن معامله شد و این امر نوید کاهش قیمت های فولاد در بازار را می دهد.
۳- علی رغم نگرانی دولت مبنی بر اینکه آزادسازی قیمت فولاد می تواند سبب معامله محصولات فولادی به نرخ دلار بازار آزاد شود، معامله محصولی نظیر ورق گرم به دلار ۶ هزار تومانی نشان داد حتی نرخ ها به دلار بازار ثانویه هم نرسید.
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- “ترنج” بر محصولات لبنی کاله اوراق سلف موازی منتشر کرد
- عرضه منظم آهن اسفنجی فولاد غدیر نی ریز به ثبات بازار کمک کرده است
- منتظر بازگشت امضاهای طلایی باشیم؟
- نشست تخصصی بررسی موانع پیش روی عرضه آهن اسفنجی در بورس
- ترکیه محصولات نورد سرد را از کجا میخرد؟ / سهم صفر ایران از بازار ورق سرد همسایه غربی
- تحلیل شاخص نسبت حجم معامله به حجم عرضه در زنجیره فولاد/ کدام محصولات خریدار بیشتری دارند؟
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران