سنگ آهن
به گزارش چیلان ، سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین هفته گذشته نوساناتی داشت و تا ۹۰ دلار پایین آمد ولی آخر هفته مجددا بالا رفت و به سطح قیمت هفته قبل رسید و حدود ۹۲ دلار هر تن خشک سی اف آر ثبت شد.
این هفته بازار سنگ آهن چین در ثبات خواهد ماند چرا که اغلب فعالان بازار به تعطیلات هفته نخست اکتبر می روند ولی انتظار می رود اواسط اکتبر قیمت ها مجددا کاهش یابد چرا که برنامه کاهش تولید زمستانه کارخانه ها به تدریج آغاز خواهد شد و طبعا تقاضای سنگ آهنشان پایینن تر می آید.
در بازار سنگ آهن صادراتی ایران بنا بر گزارش یومتال، جدیدترین قیمت برای سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۱ درصد کمی افت داشت و از ۴۵.۶ دلار به ۴۴.۱ دلار هر تن فوب رسید و سنگ آهن هماتیت صادراتی خلوص ۶۱ درصد ایران نیز ۱.۵ دلار افت داشت و ۴۱ دلار هر تن فوب شنیده شد.
قراضه
در بازار واردات قراضه ترکیه متوسط قیمت از ۲۲۹ دلار یک هفته قبل به ۲۲۵ دلار هر تن سی اف آر رسید. البته معاملاتی تا ۲۲۳ دلار نیز نهایی شد از این رو بازار منتظر رسیدن قیمت به ۲۲۰ دلار است.
در بازار شرق آسیا به دلیل کمبود تقاضا، قراضه وارداتی کانتینری دو ماه اخیر تا ۱۷ دلار افت داشته و هفته گذشته نیز ۶ دلار ارزان تر شد و به ۲۲۹ دلار هر تن سی اف آر رسید.در بازار صادرات ژاپن قیمت قراضه تغییری نداشت. در بازار داخلی آمریکا نیز قراضه خرد شده در حدود ۲۴۵ دلار هر لانگ تن ثبات داشت.
بیلت
هفته گذشته بیلت صادراتی سی آی اس همچنان بازار راکدی داشت. قیمت تا ۱۰ دلار افت داشت و به ۳۵۰ تا ۳۵۵ دلار هر تن فوب دریای سیاه رسید. در ترکیه قیمت مورد نظر مشتریان برای بیلت سی آی اس حداکثر ۳۴۵ دلار هر تن فوب بود. در بازار واردات کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نیز بیلت وارداتی در ۳۴۰ تا ۳۵۰ دلار هر تن فوب دریای سیاه خریدار داشت.
در جنوب شرق آسیا نیز متوسط قیمت بیلت وارداتی با ۵ دلار کاهش ۴۰۵ تا ۴۱۰ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد. قیمت به کف ۴۰۰ دلار نزدیک شده است.از طرفی در بازار داخلی بیلت چین قیمت ۴۷۰ دلار هر تن با مالیات بر ارزش افزوده ثبت شد که حدود ۴ دلار هر تن افت داشته است.
مقاطع
هفته گذشته قیمت میلگرد در بازار داخلی چین به روند نزولی ادامه داده و تا ۷ دلار ارزان تر شده و ۵۰۰ تا ۵۱۵ دلار هر تن درب کارخانه ثبت شد. میلگرد صادراتی چین نیز حدود ۳ دلار افت داشته و ۴۶۶ دلار هر تن فوب شنیده شده است. ۱ تا ۷ اکتبر چینی ها در تعطیلات خواهند بود و عملا از روزهای گذشته بازار به تعطیلات رفته و طبعا موجب رکود بازار های دیگر نیز خواهند شد.
میلگرد در بازار داخلی ترکیه ۴۸۳ تا ۴۹۶ دلار هر تن درب کارخانه بود در حالی که هفته قبل تا ۵۱۰ دلار بود. میلگرد صادراتی ترکیه نیز ۴۰۰ تا ۴۱۰ دلار هر تن فوب است در حالی که هفته قبل ۴۱۰ تا ۴۱۵ دلار بود.میلگرد صادراتی سی آی اس نیز از ۴۱۰ دلار جمعه هفته قبل به ۴۰۰ دلار هر تن فوب رسید.
در بازار داخلی اروپا میلگرد ۴۷۱ یورو هر تن درب کارخانه بود که نسبت به هفته قبل تا ۸ یورو افت داشته است. در بازار داخلی امریکا نیز میلگرد ۶۳۸ دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد که ۴ دلار بهبود داشت.
ورق
افت تقاضا و نزدیکی تعطیلات، ورق گرم را در چین ارزان تر کرده به طوری که آخرین بار تا ۶ دلار کاهش داشته و به ۴۵۵ تا ۵۰۹ دلار هر تن درب کارخانه رسید. در بازار صادرات نیز ورق گرم چین افت داشت و ۴۵۲ دلار هر تن فوب شد در حالی که هفته قبل تا ۴۶۵ دلار هم قیمت داده می شد. برخی معتقدند امکان خرید تا ۴۵۰ دلار هر تن فوب نیز وجود دارد ولی کارخانه ها هنوز تا ۴۶۰ دلار پیشنهاد می دهند.
ورق گرم صادراتی سی آی اس از ۴۳۰ دلار هر تن فوب به ۴۱۵ دلار هر تن فوب رسیده است و بازارهای خریدار همه در رکود تقاضا به سر می برند.
در بازار واردات ترکیه ورق گرم روسیه ۴۴۰ تا ۴۴۵ دلار هر تن سی اف آر بود که ۱۰ دلار افت داشت. در بازار صادرات آن نیز ورق گرم تا ۴۴۰ دلار هر تن فوب بود و خریداران به دنبال ۴۳۰ دلار.
در بازار داخلی آمریکا ورق گرم از ۵۴۴ دلار هفته قبل به ۵۳۵ دلار هر شورت تن درب کارخانه کاهش داشت. در بازار داخلی اروپا نیز ورق گرم از ۴۵۴ یورو به ۴۴۹ یورو هر تن درب کارخانه رسید.
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- کاهش مصرف جهانی قراضه در سال ۲۰۲۳ / چین در صدر فهرست مصرفکنندگان/ ترکیه و امریکا بیشترین وابستگی را دارند
- لغو ممنوعیت صادرات قراضه از امارات / عوارض صادراتی چقدر شد؟
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- پیشبینی امریکایی از بازار فولاد در سال ۲۰۲۴: هند اصلیترین بازار رو به رشد فولاد است!
- پیشبینی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴/ خبرهای خوب برای بازار فولاد در سال جدید میلادی
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران