انجمن تولیدکنندگان فولاد منتشر کرد:حاشیه سود ناخالص شرکت‌های سنگ آهنی بیشتر است یا فولادسازان؟
شرکت‌های تولیدکننده سنگ آهن در ایران اصرار دارند که ضرایب قیمتی محصولات سنگ آهن (کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی) افزایش یابد. فولادسازان نیز مخالفت صریح خود را با افزایش این ضرایب اعلام کرده‌اند. بررسی علمی موضوع چه چیزی را نشان می‌دهد؟ با ضرایب قیمتی موجود، حاشیه سود ناخالص شرکت‌های فولادی بیشتر است یا حاشیه سود ناخالص شرکت‌های معدنیِ تولیدکننده سنگ آهن؟ انجمن فولاد اطلاعاتی در این‌باره منتشر کرده است.

به گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد، بررسی صورت‌های مالی شرکت‌های سنگ آهنی و فولادی حاضر در بازار سهام کشور نشان می‌دهد که در سالیان اخیر، شرکت‌های معدنیِ زنجیره فولاد، حاشیه سود ناخالص بالاتری نسبت به فولادسازان داشته‌اند.

از مرداد سال ۹۸، ضریب قیمتی کنسانتره به ۱۶ درصد نرخ شمش فولاد خوزستان و ضریب قیمتی گندله به ۲۳ درصد نرخ شمش فولاد خوزستان افزایش یافت. در نه ماهه ۹۸، به‌طور میانگین حاشیه سود ناخالص سه شرکت سنگ آهنی گل گهر، چادرملو و صبانور، حدود ۵۰ درصد بوده است؛ این در حالی است که میانگین حاشیه سود ناخالص شش شرکت تولیدکننده فولاد، شامل فولاد مبارکه، ذوب آهن، فولاد خوزستان، فولاد کاوه جنوب کیش، فولاد هرمزگان و فولاد خراسان، در همین دوره تنها ۲۶.۷ درصد بوده است.

در دو نمودار زیر حاشیه سود ناخالص این شرکت‌ها، هم به تفکیک و هم به‌صورت میانگین، با هم مقایسه شده است. همان‌طور که این نمودارها نشان می‌دهد، حاشیه سود سنگ آهنی‌ها حتی قبل از افزایش ضرایب قیمت کنسانتره و گندله در سال گذشته، بیش از حاشیه سود ناخالص شرکت‌های فولادی بوده است.

 دو نمودار زیر را ببینید:

حاشیه سود سنگ آهنی ها حاشیه سود فولادی ها

2

تاریخ انتشار : ۲۶ فروردین ماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۵۲
شناسه مطلب : 30864
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی