خبر بد هفته
خبر بد هفته گذشته، ابطال معاملات شمش فولادی توسط بورس کالا بود که این بار با شگفتی تمام، دامن کل معاملات را گرفت! روز چهارشنبه ۱۸ تیر، تالار محصولات صنعتی بورس کالا میزبان عرضه حدود ۹۲ هزار تن شمش فولادی بود که تمام معاملات انجام شده توسط بورس کالا در اقدامی بسیار عجیب ابطال شد. با این دستفرمان و با استمرار رویه ابطال معاملات شمش، نوردکاران در تأمین مواد اولیه خود با مشکل جدی مواجه خواهند شد و مصرفکنندگان احتمالاً باید منتظر التهاب هرچه بیشتر در بازار محصولات فولادی باشند.
در دو هفته اخیر، بورس کالا یکبار دیگر به سراغ رویه ابطال معاملات رفته است. در این دو هفته، بورس کالا تنها معاملات ۱۲ هزار و ۶۱۸ تن شمش فولادی را تأیید کرده و این بدان معناست که نوردکاران برای تأمین مواد اولیه خود با یک معضل بزرگ روبرو هستند.
تعیین سقف برای معاملات شمش فولادی در بورس کالا و در ادامه استفاده مستمر از ابزار ابطال معاملات، باعث التهاب شدید در بازار فولاد شده است. با هر ابطال معاملات، واحدهای نورد فولاد در تامین مواد اولیه خود با مشکل مواجه میشوند و این واحدها مجبور خواهند بود در سال جهش تولید، زیر ظرفیت اسمی خود کار کنند.
گزارش چیلان در اینباره را بخوانید: بورس کالا معاملات ۹۲ هزار تن شمش فولادی را ابطال کرد
خبر خوب هفته
خبر خوب هفته گذشته، افتتاح واحدهای تولید گندله و آهن اسفنجی مجتمع ذوب آهن پاساگارد بود که روز پنجشنبه با دستور رئیس جمهور بهصورت ویدئو کنفرانس انجام شد. این طرحهای توسعه که با سرمایهگذاری بخش خصوصی و در شهرستان کوار استان فارس به سرانجام رسیدهاند، نقش مهمی در ایجاد توازن در زنجیره فولاد دارند.
برای راهاندازی واحد آهن اسفنجی مجتمع ذوب آهن پاساگارد ۲۶ هزار میلیارد ریال هزینه شده و این واحد، اشتغالزایی مستقیم برای ۳۷۶ نفر ایجاد کرده است. ظرفیت تولید این واحد ۱.۸ میلیون تن در سال است. در بخش گندلهسازی این شرکت نیز افزون بر ۲۵ هزار میلیارد ریال هزینه شده که اشتغالزایی ۳۵۰ نفر را به دنبال داشته است. ظرفیت تولید واحد گندلهسازی، ۳.۴ میلیون تن در سال است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در مراسم بهرهبرداری از این طرحهای توسعه گفت: در آینده نزدیک فاز سوم طرح توسعه مجتمع ذوب آهن پاسارگاد، با هدف تولید کنسانتره آهن به ظرفیت ۲.۴ میلیون تن با میزان سرمایهگذاری ۱۲۶۰۰ میلیارد ریال و اشتغال ۳۳۴ نفر و طرح توسعه فاز چهارم با هدف تولید انواع کلاف آلیاژی به ظرفیت یک میلیون تن، سرمایه گذاری ۹۰۰۰ میلیارد ریال و اشتغال ۳۰۰ نفر به بهرهبرداری خواهد رسید.
بهترین نماد فولادی هفته
بهترین نماد فولادی بازار سهام در هفته گذشته را باید فولاژ دانست. سهام شرکت فولاد آلیاژی ایران در بازار بورس، حتی در روز پرعرضه هفته گذشته، یعنی در معاملات روز چهارشنبه که بسیاری از نمادها به صف فروش رفتند نیز در سقف قیمتی روزانه معامله شد.
تنها در روزهای کاری حدفاصل ۱۵ تیر تا ۱۸ تیر، نماد فولاژ شاهد رشد حدوداً ۱۹ درصدی بوده است. علیرضا چایچی، مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران در گفتوگو با چیلان از حذف کامل فولادهای تجاری ساختمانی در سبد تولید فولاد آلیاژی ایران در سال جاری خبر داده و گفته است: با تعامل خوبی که با شرکتهای خودروسازی، تراکتورسازی و صنایع وابسته به نفت و گاز، صنایع مفتولی و غیره داریم، بخشی از نیاز فولادی این صنایع که در سبد واردات قرار داشت را تأمین میکنیم و حجم تولید فولادهای پرآلیاژ را در سبد فولاژ ارتقا میدهیم.
عرضههای فولادی بورس کالا در هفتهای که گذشت
در هفتهای که گذشت ۲۹۹ هزار و ۹۹۳ تن، انواع محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت.
ارزش کل معاملات شمش و محصولات فولادی در بورس کالا در هفته گذشته ۲۶۶۹ میلیارد تومان بود.
فولاد مبارکه در هفته گذشته از محل فروش انواع ورق فولادی در بورس کالا، درآمد ۲۱۰۸ میلیارد تومانی بهدست آورد. از میان تمام شرکتهای فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به فولاد مبارکه بود.
خبرهای خوب مجمع ذوب آهن
هفته گذشته مجمع عمومی سالیانه شرکت ذوب آهن اصفهان برگزار شد که خبرهای خوبی داشت. منصور یزدیزاده، مدیرعامل ذوب آهن در مجمع این شرکت گفت: «تثبیت سودآوری شرکت ذوب آهن را در سال گذشته شاهد بودیم و امسال سودآوری ۸۸۰ میلیارد تومانی را هدفگذاری کردیم. بدین ترتیب زیان انباشته شرکت را به صفر خواهیم رساند و سال آینده به طور قطع سود تقسیم خواهیم داشت».
به صفر رسیدن زیان انباشته ذوب آهن خبر بسیار خوبی برای این شرکت و پرسنل متعدد آن است. همچنین منصور یزدیزاده، مدیرعامل ذوب آهن در مجمع عمومی این شرکت از راهاندازی قریبالوقوع کوره بلند شماره یک ذوب آهن، که اولین کوره بلند تاریخ ایران است، خبر داد و گفت: با وجود کمبودهای بسیار در آستانه راهاندازی کوره بلند شماره یک هستیم و مهمترین بحث در این مورد، تامین پایدار مواد اولیه این کوره است که با برنامهریزی وزارت صمت به زودی شاهد راهاندازی آن خواهیم بود.
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- شرکتها چگونه میتوانند در بورس پذیرش شوند؟
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- حضور فعال ذوب آهن در نمایشگاه ایران استیل فاب و همایش ملی سازه های فولادی ایران
- توسعه صادرات به کشورهای همسایه ، برنامه مهم ذوب آهن است
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران