خبر بد هفته
خبر بد هفته گذشته، بازگشت مجدد بورس کالا به رویه التهابآفرینِ ابطال معاملات فولاد بود: یازدهم شهریور ۱۰۶ هزار و ۲۰۰ تن شمش فولادی در بورس کالا عرضه شد که در اقدامی عجیب، بورس کالا هیچیک از معاملات را تأیید نکرد!
بورس کالا در روز دهم شهریور در حالی که بازار ارز یک بار دیگر ملتهب شده است، پیشدریافت را در معاملات فولاد از ۵۰ درصد به ۲۰ درصد کاهش داد که این امر باعث افزایش تقاضا در معاملات شمش فولادی در بورس کالا و رقابت هیجانی شد. رقابت هیجانی و بالا رفتن قیمتها در روز یازدهم شهریور، ابطال معاملات شمش توسط بورس کالا را در پی داشت.
البته بورس کالا در روز چهارشنبه هفته گذشته از ابلاغیه کاهش پیشدریافت در معاملات فولادی از ۵۰ درصد به ۲۰ درصد عقبنشینی کرد و اعلام کرد که مجدداً از روز شنبه پانزدهم شهریور، پیشدریافت را به ۵۰ درصد افزایش میدهد. بورس کالا همچنین اعلام کرد که در روز شنبه ۱۵ شهریور، عرضه های جبرانی شمش فولادی را برگزار میکند.
باید گفت هر بار که از ابزار ابطال معاملات استفاده شده است، التهاب در بازار فولاد رو به افزایش گذاشته است. ابطال معاملات در هفته گذشته در حالی صورت میگرفت که در تیرماه امسال انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی نامهای به مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران، خواستار کنار گذاشتن رویه ابطال معاملات فولاد در بورس کالا شده بود.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در نامه خود به مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران، ابطال معاملات فولاد به دلیل «عدم رعایت سقف قیمتی دلخواه سیاستگذاران» را «رویهای همه سر باخت» و «التهابآفرین» توصیف کرده بود که هم به کارخانههای مصرفکننده شمش فولادی (نوردکاران) و هم به کارخانههای عرضهکننده (تولیدکنندگان شمش) آسیب میزند.
انجمن فولاد در نامه مهم خود به مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران نوشته بود: «ابطال معاملات به ویژه در محصولات میانی مثل شمش، رویهای همه سر باخت است، چه برای کارخانه مصرفکننده که امکان تامین مواد اولیهاش را از دست میدهد، چه برای کارخانه عرضهکننده که برنامهریزی تولید و نقدینگی و فروش آن بر هم میخورد و چه برای دولت و بورس کالا که مجبور به کنترل دستوری قیمت شدهاند حال آنکه به دلیل تشدید تقاضا در عرضههای بعدی، تبعات این امر در بلند مدت نتیجه عکس خواهد داد».
بیشتر بخوانید: مُهر ابطال بورس کالا بر معاملات شمش فولادی
خبر خوب هفته
خبر خوب هفته گذشته، کلنگزنی طرح توسعه شرکت فولاد امیرکبیر کاشان (نماد بورسی فجر) بود که با حضور خداداد غریب پور، رئیس هیات عامل ایمیدرو، و مهندس عظیمیان مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه برگزار شد.
مجموع سرمایهگذاری ارزی و ریالی طرح توسعه شرکت فولاد امیرکبیر کاشان به ترتیب ۱۲ میلیون یورو و ۳۷۰۰ میلیارد ریال است. این طرح توسعه، شامل ساخت خط نورد سرد به ظرفیت ۲۵۰ هزار تن (افزایش نورد تا سالانه ۵۰۰ هزار تن)، توسعه خط اسیدشویی تا ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در سال و ساخت کارگاه سنگزنی و آمادهسازی غلتکهای نورد است. میزان اشتغال مستقیم و غیرمستقیم این طرح، ۱۰۸۰ نفر است و قرار است ۲۴ ماهه انجام شود.
مهندس عظیمیان در آیین کلنگزنی طرح توسعه فولاد امیر کبیر کاشان گفت: از بین تولید کنندگان ورق گالوانیزه کشور بهترین کیفیت مربوط به شرکت فولاد امیر کبیر کاشان است. زیرساخت اصلی طرح توسعه فولاد امیرکبیر کاشان، پروژه نورد گرم شماره ۲ فولاد مبارکه است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو نیز تامین اعتبار طرح توسعه فولاد امیرکبیر کاشان را از محل افزایش سرمایه فولاد مبارکه اعلام کرد و گفت مشکلی در زمینه تامین اعتبار این پروژه نیست. غریبپور از تعریف ۲۰ هزار میلیارد تومان طرح توسعه در مجموعه فولاد مبارکه خبر داد.
بهترین نماد فولادی هفته
بهترین نماد فولادی بازار سهام در هفته گذشته را باید #فخوز دانست. هفته نیمهتعطیل گذشته، سهامداران، روزهای معاملاتی کابوسواری را پشت سر گذاشتند و با هر معیاری که نگاه کنیم، ریزش قیمتها در بازار بورس، بیش از حد عمیق و طولانی شده است. نماد فخوز از این جهت بهعنوان بهترین نماد فولادی در هفته گذشته انتخاب شده که در مجموع هفته گذشته بازدهی مثبت داشت. در ۳ روز کاری هفته گذشته، نماد فخوز رشد ۳.۷ درصدی را تجربه کرد.
عرضههای فولاد در بورس کالا در هفتهای که گذشت
در هفتهای که گذشت ۱۵۱ هزار و ۷۳۲ تن، انواع محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت.
ارزش کل معاملات محصولات فولادی در بورس کالا در هفته گذشته ۱۵۳۹ میلیارد تومان بود.
فولاد مبارکه در هفته گذشته از محل فروش انواع محصولات خود در بورس کالا، درآمد ۴۵۵ میلیارد تومانی بهدست آورد. از میان تمام شرکتهای فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به فولاد مبارکه بود.
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- “ترنج” بر محصولات لبنی کاله اوراق سلف موازی منتشر کرد
- «تحلیل معاملات فولاد» بورس کالا / رکود برای شمش و رونق برای سنگ آهن + جزئیات و نکات مهم عرضه و تقاضای محصولات زنجیره فولاد
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران