به گزارش چیلان به نقل از ایراسین، محمد کشانی با بیان این مطلب در ادامه به ایراسین میگوید: به طور معمول باید هر بخشی از صنعت به کار و تخصص خود بپردازد و به دیگر بخشها ورود نکند؛ برای مثال معدنکار به توسعه معادن خود بپردازد و فولادساز نیز به توسعه و تولید محصولات فولادی در جهت ارتقای صنعت کشور مشغول باشد.
به گفته وی، اما در شرایط فعلی این توازن از بین رفته است و معدنکاران به سمت فولادساز شدن رفته اند. به طبع فولادسازان نیز برای اینکه بتوانند نیاز خود به مواد اولیه را تامین کنند مجبور به سرمایه گذاری در طرحهای معدنی شدند. برای مثال فولادخوزستان و فولاد مبارکه در طرحهای معدنی سنگان سرمایه گذاری های بزرگی را انجام دادند. حال اگر این روند ادامه پیدا کند در توسعه فولادسازی با مشکل مواجه خواهیم شد و شرکتهای معدنی نیز در آینده نیازمند کنسانتره و مواد اولیه خواهند شد.
وی ادامه داد: اگر شرکتهای معدنی به جای اینکه به سمت فولادساز شدن پیش میرفتند، سرمایه را صرف توسعه زیرساختها و اکتشاف میکردند، به طور حتم هر دو بخش معدن و فولاد منتفع می شدند. برای مثال وقتی شرکتهای بزرگی همچون گل گهر به سمت توسعه در صنعت فولاد حرکت میکند طبعا گندله و کنسانتره تولیدی را در کارخانه فولادی خود به مصرف میرساند که یک اشکال بزرگ است زیرا این تولید که قبلا صرف تامین نیاز شرکتهای فولادسازی میشد، دیگر وجود ندارد.
کشانی ادامه داد: از سوی دیگر اگر توازن در شرکتهای معدنی رعایت نشود و توسعه در فولادسازی به گونهای انجام گیرد که ضمن مصرف مواد اولیه مورد نیاز فولادسازان که توسط این شرکت تهیه میشود، باید مابقی نیاز خود را از دیگر معادن و تولیدکنندگان تامین کند. بنابراین آنها نیز در آینده با مشکل فعلی فولادسازان برای تامین مواد اولیه مورد نیاز خود مواجه خواهند شد.
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران معتقد است، ای کاش شرکتهای معدنی در مباحثی همچون توسعه اکتشافات و تولید بیشتر ماده معدنی تمرکز میکردند. چرا که این شرکتها نیز سوددهی بسیار خوبی در سالهای گذشته به ویژه ۹۸ برخوردار شدند و تنها سود حاصل از تولید محصولات نهایی به فولادسازان نرسیده است.در واقع معدن همیشه جلودار بوده و سود بیشتری نسبت به فولادی ها داشته اند.
وی افزود: اکنون این موضوع که تکمیل زنجیره ارزش در معدن انجام شود با سیاستهای گرفته شده توسط دولت برای افق ۱۴۰۴ مغایر است. چرا که در این سال ظرفیت تولید فولاد کشور باید به ۵۵ میلیون تن برسد که از این میزان حتی اگر ۳۸میلیون تن فولاد نیز به مرحله تولید برسد نیازمند کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی است؛ اما با ادامه این شرایط توازن برهم خواهد خورد و در نهایت همه متضرر شده و سرمایه های کشور ابتر مانده و قابل استفاده نخواهد بود.
طی سالهای گذشته شرکتهای معدنی بزرگ در کشور در مسیر تولید فولاد و تکمیل زنجیره ارزش ورود کرده اند؛ این در حالیست که امروزه شرکتهای اصلی و تولیدکننده فولاد با کمبود مواد اولیه مورد نیاز خود مواجه شده و مشکلات بسیاری روبرو گشته اند.
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
- لزوم توجه به اقتصاد دریا با محوریت صنعت فولاد
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- تبعات محدودیت های انرژی بر صنعت فولاد
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران