بابک علیزاد شهیر، در مورد مجتمع فولاد صنعت بناب، عنوان کرد: این مجتمع از طریق شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان، یکی از زیرمجموعههای گروه مالی گردشگری است. در حال حاضر، در شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان، زنجیره تولید فولاد از استخراج سنگ آهن در معدن شماره ۵ گل گهر گرفته تا تولید محصولات نهایی کامل است و تنها حلقه مفقود زنجیره در این شرکت، طرح کنسانتره به ظرفیت ۲.۵ میلیون تن در سال است که در شُرف اخذ مجوز قرار دارد.
هفت خط نورد با ظرفیت بیش از ۲ میلیون تن در سال
مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب در مورد ظرفیت تولید این مجتمع گفت: ظرفیت ذوب مجتمع در حال حاضر ۶۰۰ هزار تن در سال است و یک پروژه یک میلیون تنی ذوب نیز در دست اجرا داریم. پروژه گسترش فولاد شهریار بناب، یک کوره قوس الکتریکی ۱۲۰ تنی با ظرفیت یک میلیون تن در سال است و شامل دو خط نورد ۵۰۰ هزار تنی است که تیرآهن H سنگین و ورق تولید خواهند کرد.
وی افزود: در حال حاضر مجتمع فولاد صنعت بناب، دارای ۷ خط نورد با ظرفیت بیش از ۲ میلیون تن در سال است. این مجتمع دسترسی پایدار، کافی و مطمئن به آب، گاز و برق دارد و در واقع، زیرساختهای مجتمع، از هر حیث کامل است.
معضل، کمبود سنگ آهن است
علیزاد شهیر در مورد معضلات و چالشهای صنعت فولاد کشور خاطرنشان ساخت: بزرگترین معضلی که در حال حاضر صنعت فولاد کشور با آن دست و پنجه نرم میکند، کمبود سنگ آهن است. قرار است طبق سند چشمانداز، تا افق ۱۴۰۴، تولید فولاد کشور به ۵۵ میلیون تن در سال برسد و بزرگترین مانع بر سر راه تحقق این هدف، کمبود سنگ آهن است که باید برنامهریزی در حوزه اکتشاف و استخراج سنگ آهن، این چالش رفع شود.
مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب با اشاره به صادرات سنگ آهن، گفت: در شرایطی که کشور با کمبود سنگ آهن روبرو است، متاسفانه با معضل خامفروشی نیز روبرو هستیم و حتی سنگ آهن از کشور صادر میشود. در شرایط فعلی صنعت فولاد کشور، هیچ توجیهی برای صادرات سنگ آهن وجود ندارد.
حتی فولاد میانی نباید صادر شود
علیزاد شهیر در مورد بایدها و نبایدهای صادرات فولاد گفت: حتی بنده با صادرات فولاد میانی نیز مخالفم و اعتقاد دارم که نباید صادرات فولاد میانی داشته باشیم. به جای صادرات فولاد میانی، کشور باید به صادرات محصولات فولادی روی بیاورد.
وی با اشاره به فرصتهای صادراتی ایران در خاورمیانه عنوان کرد: بازار بزرگی در همسایگی ما وجود دارد که فرصت استثنایی برای صنعت فولاد ما محسوب میشود. ما میتوانیم به دو کشور سوریه و عراق، صادرات محصولات فولادی در حجمهای سنگین داشته باشیم. تنها برای بازسازی سوریه ۸۰۰ میلیارد دلار باید هزینه شود و بازسازی زیرساختهای این کشور، میتواند فرصت بزرگی را در اختیار صنعت فولاد ما قرار دهد. بازارهای هدفی که در منطقه ما وجود دارد، میتواند به توسعه دو صنعت فولاد و سیمان ما، شتاب دهد و ما حتی در این کشورها میتوانیم اقدام به احداث کارخانجات سیمان و فولاد کنیم.
برای صادرات محصولات فولادی، مشوق مالیاتی درنظر گرفته شود
مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب اظهار داشت: با وجود اینکه ما در حوزه انرژی و منابع زیرزمینی نسبت به ترکیه مزیت داریم، اما متاسفانه ترکیه در صادرات محصولات فولادی یک گام از ما جلوتر است. محصولات فولادی ما، از تمام استانداردهای بینالمللی برخوردار هستند، اما با این وجود، در حوزه صادرات این محصولات که ارزش افزوده بالایی دارند، مشکل داریم.
وی افزود: دولت باید به صادرات محصولات فولادی کمک کند. اما متاسفانه میبینیم به جای اینکه برای صادرات محصولات فولادی، مشوق مالیاتی درنظر بگیرند، بعضاً عوارض گمرکی بر این محصولات وضع میشود.
سرعت در تصمیمگیری لازمه زندگی در دهکده جهانی
علیزاد شهیر با اشاره به یکی دیگر از مشکلاتی که در زمینه صادرات محصولات فولادی وجود دارد، خاطر نشان کرد: در برخی از کشورها در همسایگی ما دیده میشود که حتی مقررات نامناسب، ظرف یک شب برداشته میشود. اما در کشور ما قانونی که همه اذعان دارند بد است و تبعات مخربی دارد، ماهها طول میکشد تا عوض شود. چابکی در تصمیمگیری یکی از لوازم زندگی در دهکده جهانی است. ما باید برای رقابت با دیگر کشورها، بتوانیم در اسرع وقت تصمیمات درست را بگیریم.
صادرات راه نجات اقتصاد کشور
مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب در مورد راه حل مشکلات اقتصادی کشور گفت: در شرایطی که تحریمهای خصمانه به اقتصاد کشور فشار وارد کرده و در شرایط رکود قرار داریم، با توجه به ظرفیتهای داخلی که خصوصاً در صنعت فولاد کشور داریم، راه برونرفت و راه نجات اقتصاد کشور صادرات است. دولت باید صادرات را تشویق کند و با ارائه مشوقهای مالیاتی و صادراتی، به صنایع در افزایش صادرات و ارزآوری آنها کمک کند.
وی افزود: اگر بگوییم تأثیر تحریم داخلی بیش از تحریم خارجی است، پربیراه نگفتهایم و قوانین دستوپاگیر باید برداشته شود تا با ترغیب صادرات، مشکلات اقتصاد کشور حل شود.
با تحکم، توازن در زنجیره فولاد ایجاد نمیشود
علیزاد شهیر در مورد بحث ضرایب قیمتی زنجیره فولاد و توازن در این زنجیره اظهار داشت: نمیتوان بهصورت دستوری و از طریق صدور بخشنامه از طرف وزارت صمت، در زنجیره فولاد توازن کرد. هر فرمولی که به صورت دستوری و با تحکم برای قیمت محصولات بخشهای مختلف زنجیره فولاد تعیین شود، محکوم به شکست است. بهعنوان مثال، نمیتوان بهصورت دستوری، رابطه قیمت کنسانتره و گندله با شمش فولادی را تعیین کرد.
وی با بیان اینکه تحکم دولت، توازن صنعت و تجارت را به هم میریزد، خاطرنشان کرد: تنها راه ایجاد توزان در زنجیره فولاد این است که بازار را آزاد بگذاریم. صنعت و تجارت در بازار آزاد است که به شکوفایی میرسند و نقش دولت باید ایجاد سهولت برای رونق کسبوکارها باشد. دولت باید کمککننده باشد نه اینکه با مداخلات خود، نظم بازار را برهم بزند.
مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب افزود: در شرایطی که کل جهان هستی به دهکده کوچکی تبدیل شده که به آن دهکده جهانی میگوییم، کشورهایی موفقاند که به بازار آزاد احترام میگذارند و تجارت آزاد، مبنای فعالیت اقتصادی آنها است. در مباحث قیمتی زنجیره فولاد نیز باید بازار را آزاد گذاشت تا شرایط برای توسعه فراهم شود.
فولاد بناب در راه بورس
علیزاد شهیر در گفتوگو با چیلان ، ضمن پرده برداشتن از یک خبر داغ، عنوان کرد: هلدینگ مجتمع فولاد صنعت بناب برنامهریزی برای حضور در بورس را آغاز کرده است. این هلدینگ بهمنظور پذیرش در بورس، اصلاح ساختار مالی را در دستور کار قرار داده و انشاالله بعد از حل معضلات و مشکلاتی که در سالهای گذشته وجود داشت، سهام این شرکت در بورس معامله خواهد شد.
وی با ارائه جزئیات بیشتر گفت: هلدینگ مجتمع فولاد صنعت بناب ۵ شرکت زیرمجموعه دارد که تعدادی از این شرکتها مشکل دیون بانکی ندارند. ما از این شرکتها که سود عملیاتی مناسبی دارند شروع خواهیم کیرد و ابتدا آنها در بازار سرمایه پذیرش خواهند شد و سپس هلدینگ مجتمع فولاد صنعت بناب نیز در سال ۱۴۰۰ به جمع شرکتهای ثبتشده در بازار بورس خواهد پیوست.
- روند نزولی ماهیانه صادرات فولاد ایران در نیمه نخست امسال/ قطعی برق و نرخ نیما، متهمان اصلی کاهش صادرات فولاد
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- شرکتها چگونه میتوانند در بورس پذیرش شوند؟
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- صادرات ده ماهه آهن و فولاد ایران به بیش از ۷ میلیون تن رسید/ جزئیات کامل صادرات فولاد، محصولات فولادی و آهن اسفنجی+ جدول
- ثبت رکورد جدید واحد توزین و بارگیری جادهای اپال پارسیان سنگان در پایان مالی ۱۴۰۲
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران