مدیرعامل فولادمبارکه با اشاره به تولد طرح تحول دیجیتال فولادمبارکه در مرداد ماه خاطرنشان کرد: امروز نیازمند این هستیم تا در راه سخت و پر پیچ و خم با کمک شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها و… فولاد مبارکه ای را در کلاس هوشمند ارائه دهیم.
وی گفت: ما قصد داریم در ابتدا نوآورترین شرکت در عرصه فولاد و سپس در صنایع دیگر باشیم و به عنوان یک الگو بتوانیم این راه را طی کرده و تبدیل به کارخانه ای هوشمند شویم. ما از جوانان فعال در شرکت های استارت آپی، دانشمندان و متخصصان در شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علمی و فناوری کشور تقاضا داریم که در این راه سخت به ما یاری رسانند. فولاد مبارکه به لحاظ تجهیزات و منابع مالی در سطحی قرار دارد که میتواند پشتیبانی لازم را در این زمینه داشته باشد. در واقع ما منابع ارزی و ریالی را در این زمینه صرف خواهیم کرد تا در زمان مناسب این طرح به اجرا برسد.
عظیمیان خاطرنشان ساخت: این طرح یک طرح جسورانه بوده و هم اکنون در حال اجرایی شدن است و ما از همه سازمانها و بخشهایی همچون معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، صندوق شکوفایی و شرکت ایریسا تشکر میکنیم که در این مسیر به یاری ما آمدند.
وی افزود: طبق همین برنامه اگر بتوانیم در ابتدای سال ۱۴۰۴، از ۴۰۰ شرکت فعلی که در این طرح هستند با نیمی از آنها قرارداد ببندیم و انبوهی از شرکت های استارتاپی داشته باشیم، این موفقیت را جشن خواهیم گرفت.
رویداد ۳S توسط پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و با همکاری شرکت فولاد مبارکه، دانشگاه تهران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و ایریسا برگزار میشود. هدف این رویداد تامین نیازهای فناورانه صنعت فولاد ایران در حوزه تحول دیجیتال است.
فولاد مبارکه به سمت هوشمندسازی میرود
رسول سرائیان مدیرعامل شرکت ایریسا در این رویداد گفت: با توجه به چالشهای صنعت فولاد در عرصه رقابت، هزینه، تنوع محصول و مسیری که مشتریان ما داشتند، در نهایت باعث شد تا فولادمبارکه به سمت سفری برای هوشمند سازی برود.
به گفته وی، طرح تحول دیجیتال توسط شرکت ایریسا طراحی و ۶ مرداد اجرایی شده است و ما در این مسیر فراز و فرودهای زیادی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: در واقع این حرکت در راستای انقلاب چهارم صنعتی بوده و فولاد مبارکه نیز در این مسیر گام برداشته است. در طرح تحول دیجیتال چندین شعار تعریف شده است. نخست فولاد هوشمند از سنگ تا رنگ است. به این شکل که سنگ آهن از معدن استخراج شده و بعد از طی مراحل مختلف تولید، تبدیل به ورق گالوانیزه شده و در صنعت ساختمان و لوازم خانگی استفاده میشود.در واقع این زنجیره ارزش را در بازه زمانی ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۴ خواهیم داشت و تا سال ۱۴۰۴ فولاد مبارکه به یک فولاد هوشمند تبدیل می شود.
سراییان گفت: چالشهایی مانند روندهای بینالمللی صنعت، همچنین فرآیندهای نوظهور برای فولادمبارکه تعریف شده تا در سال ۱۴۰۴ فولاد مبارکه به یک کارخانه هوشمند تبدیل شود.
به گفته وی، در این طرح یکی از بهترین مباحثی که دیده شده نقش آفرینی و بهرهوری از شرکتهای دانش بنیان است. همچنین به جهت امنیت اجرایی این طرح، مرکز نوآوری تحول دیجیتال در فولاد مبارکه که استارت راه اندازی آن زده شده به عنوان یکی از پشتوانههای اصلی در فولاد مبارکه به شمار می آید.
مدیرعامل ایریسا گفت: امروز اولین رویداد در زمینه تحول دیجیتال برگزار شده است و ما نیازمند همکاری دانشجویان و شرکتهای استارتاپی هستیم.
وی افزود: طرح تحول دیجیتال فولاد مبارکه اقدامی نیست که ما به تنهایی بتوانیم از عهده آن برآییم بلکه نیازمند استفاده از دانش های موجود در این زمینه هستیم. در حدود سه ماه وقت گذاشته شده و هفت چالش و مسئله اصلی مشخص شده است.
سراییان گفت: تحلیل بهره وری خطوط در تولیدی فولاد مبارکه با استفاده از ابزار هوش مصنوعی، اندازه گیری ضخامت نسوز پاتیل در حالت گرم، نمونه طراحی و ساخت دوقلوی دیجیتال در فولاد مبارکه است، لجستیک هوشمند، امنیت کاربردهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در حوزه siem ،ایجاد پلت فرم و شفاف به منظور ارتقاء امنیت و شفافیت در فرآیند خرید فولاد مبارکه با استفاده از فناوری بلاک، چالشهای اصلی ما هستند.
به گفته وی، ۲۳ مهر چالشها ارائه خواهد شد و ۱۶ آبان دریافت پیش پروپوزالها خواهد بود. همچنین ۱ آذر ارزیابی خواهند شد و هفته آخر آذر بازدید حضوری از فولاد مبارکه را خواهیم داشت و بعد از آن تا پانزدهم دیماه، پروپوزال ها نهایی خواهد شد و ارزیابی انتخاب اولویتهای همکاری در ۱ بهمن انجام و در نهایت مذاکرات و توافق و عقد قرارداد صورت میگیرد.
به گفته وی، انتقال فناوری و مالکیت فکری همچنین سرمایهگذاری و حمایت مالی در تولید و توسعه محصول از جمله مدل های اصلی همکاری با شرکت های استارت آپی است. یک رویداد دیگر در همین زمینه در بهمن یا اسفندماه امسال برگزار خواهد شد و ما سال را با دو رویداد به پایان خواهیم برد.
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- فولاد مبارکه برای پنجمین بار موفق به دریافت تندیس زرّین تعالی سازمانی کشور شد
- رویکرد فولاد مبارکه در تولید و فروش محصولات کیفی، ضامن حفظ و ارتقای جایگاه این شرکت در IMI-100
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران