فوری و مهمشیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد ابلاغ شد/ داستان دستور ادامه دارد، این بار از مسیر ابهام و امضای طلایی! + دریافت شیوه نامه
ارزان فروشی دستوری فولاد در بورس کالا که از مفاد این شیوه نامه استنباط می شود، قبلا در سال 97 هم تجربه شده و بیش از 50 روز دوام نداشته و پرونده های موسوم به "مابه‌التفاوت" هنوز در شرکت ها باز است.

🔹این شیوه نامه که نمایندگان مجلس، فعالان بازار سرمایه و تولیدکنندگان فولاد قبلا مخالفت خود با آن را اعلام کرده بودند، سرشار از ابهامات و تناقضات اساسی و اجرایی و البته امضاهای طلایی فراوان است.

🔸ارزان فروشی دستوری فولاد در بورس کالا که از مفاد این شیوه نامه استنباط می شود، قبلا در سال ۹۷ هم تجربه شده و بیش از ۵۰ روز دوام نداشته و پرونده های موسوم به “مابه‌التفاوت” هنوز در شرکت ها باز است.

🔹الزام عرضه همه محصولات فولادی برای فروش داخلی در بورس کالا از یک طرف و تعیین قیمت پایه ۲۰ درصد کمتر از نرخ های جهانی از سوی دیگر موجب نزدیک شدن قیمت معاملات به نرخ پایه خواهد شد. آیا بر خلاف چند بار گذشته، این بار منفعت این ارزان فروشی به مردم می رسد؟

🔸اختیارات عجیب و غریب اعطا شده به وزارت صمت در این شیوه نامه در حالی مشاهده می شود که هیچ کمیته یا کارگروهی برای پایش و نظارت بر آن در نظر گرفته نشده است. جالب است که حتی تعیین زمان تحویل و نوع قرارداد هم در اختیار وزارت صمت است!

➕  چیلان  بر اساس تجربیات گذشته انتظار دارد چنین شیوه نامه هایی که ابهامات و تناقضات متعدد و البته امضاهای طلایی را در خود جای داده اند، به احتمال زیاد موجب توزیع رانت به نفع عده ای محدود خواهد شد و لذا اصلاحات زیادی در آن صورت خواهد گرفت.

◀️  چیلان  در روزهای آتی، نقاط مثبت و منفی این شیوه نامه را بیشتر ارزیابی خواهد کرد.
با ما همراه باشید…

شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد را در زیر بخوانید:

شیوه نامه 1 شیوه نامه 2 شیوه نامه 3 شیوه نامه 4 شیوه نامه 5

2

تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ماه ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۲۹
شناسه مطلب : 33613
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی