به گزارش چیلان ، روحالله بیرانوند گفت: در تمام فولادسازهای دنیا، عمر کاری یک میلیون تن تختال بهعنوان هدف و معیار (بنچ مارک) برای سگمنتهای ماشینهای ریختهگری در نظر گرفته میشود و رسیدن به این میزان تولید به ازای هر سگمنت، نشاندهنده کیفیت مطلوب سیستم نگهداری و تعمیرات در ماشینهای ریختهگری و تأمین قطعات استاندارد و بیعیب است. ازاینرو کسب عمر یک میلیون تن تختال برای هر سگمنت، بهعنوان شاخصی مهم در سنجش کیفیت نگهداری تعمیرات ماشینهای ریختهگری مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: سگمنتهای ماشینهای ریختهگری مداوم مجموعهای از دو ردیف غلتک هستند که یک ردیف در زیر تختال و ردیف دیگر روی تختال قرار میگیرد و علاوه بر حفظ کیفیت سطحی تختال، وظیفه حرکت دادن شمش به سمت انتهای ماشین ریختهگری را بر عهده دارند.
بیرانوند ادامه داد: با توجه به اینکه تختال در حین حرکت در ماشین ریختهگری، نیروهای استاتیکی و داینامیکی بسیار سنگینی به تجهیزات و سازه ماشین وارد میکند، لازم است سگمنتهای ماشین ریختهگری مجهز به سیستمهای مختلفی ازجمله هیدرولیک، روانکاری برخط و خنککاری همزمان نیز باشد.
تجمع این سیستمها در کنار تعداد زیادی غلتک در داخل یک تجهیز به اسم «سگمنت» سبب افزایش حساسیت و حیاتی شدن این تجهیز میشود.رئیس تعمیرگاه ریختهگری مداوم خاطرنشان کرد: در مجموع گاهی تا حدود ۱۰۰۰ قطعه ریز و درشت بر روی یک سگمنت نصب میگردد و چنانچه هرکدام از این قطعات آسیب ببیند، بهنحویکه سگمنت نتواند عملکرد مورد انتظار را داشته باشد، باید ماشین ریختهگری را متوقف کرد و اقدام به تعویض سگمنت نمود.
تعویض هر سگمنت علاوه بر متوقف کردن خط تولید، هزینههای تعویض قطعاتی ازجمله غلتک و سیلندر هیدرولیک را نیز به دنبال دارد. متوسط هزینه هر تعویض سگمنت حدود یک تا ۱.۵میلیارد تومان است که هزینهای قابلملاحظه از منظر مالی است.در همین زمینه، کامران مرادی رئیس تعمیرات ماشینهای ریختهگری مداوم ۱ تا ۴ گفت: با توجه به هزینه تعویض هر سگمنت، همواره تلاش میشود که با حفظ و ارتقای کیفیت محصول، تعداد تعویض سگمنتها در ماه و سال کاهش داده شود.
بدیهی است برای کاهش تعداد تعویضها، باید با اصلاح و بهینهسازی قطعات و تعمیرات و ارتقای نگهداری و پشتیبانی سگمنت در حین بهرهبرداری، عمر سگمنتها را افزایش داد.وی گفت: در همین راستا تعمیرگاه ریختهگری مداوم هر سال با همکاری دفتر فنی تعمیرات ریختهگری، تیم تعمیرات پیشگیری و تعمیرات جنبی ریختهگری و تعمیرگاه مرکزی، اقدام به اجرای پروژههای متنوعی جهت افزایش عمر سگمنتها و کاهش تعداد تعویضها مینماید.
مجتبی افشاری رئیس تعمیرات و سرویسهای جنبی ریختهگری مداوم نیز در این زمینه گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۸ تاکنون پروژههای مختلفی جهت بهبود تعمیرات غلتکها، سیلندرهای هیدرولیک و قطعات و اتصالات آب و هیدرولیک سگمنتها انجام شده که نهتنها منجر به کاهش تعداد تعویضها گردیده، بلکه سبب شده در چندین مورد، رکورد عمر کاری سگمنتها شکسته شود و حتی از رکوردهای جهانی نیز عبور کند و این امر افتخار و برگ زرین دیگری در کارنامه شرکت فولاد مبارکه است.
وی ادامه داد: بر اساس نتایج بهدستآمده و با توجه به کاهش ۵ عددی تعویض سگمنتها نسبت به سال قبل، این اقدام حدود ۵.۵ میلیارد تومان کاهش هزینههای تعمیراتی را در برداشته و علاوه بر آن به همین نسبت، مدتزمان توقفات اضطراری و توقفات برنامهریزی ماشینهای ریختهگری کاهش پیدا کرده است. کاهش توقفات ماشینهای ریختهگری به معنای افزایش آمادهبهکاری ماشینهای ریختهگری است.افشاری افزود: موفقیتهای شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۳۹۹ ماحصل تلاشها و برنامهریزها مختلفی بوده و رکوردهای عمر سگمنتها نیز نقش بسزایی در کسب این موفقیت داشته است.
- شمش کانال ۲۱ هزار تومانی را از دست داد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
- رکوردشکنی فولاد هرمزگان در محدودیتها یک معجزه بود
- بهروزرسانی سیستم کنترل سطح مذاب ماشینهای ریختهگری فولاد مبارکه
- “بازدیدار”عرفانیان از متیل پس از سی سال
- مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان، مطرح کرد: رسالت اصلی شرکتهای پیشران، توسعه و آبادانی کشور است
- ضرایب قیمتی زنجیره فولاد در هفته ای که گذشت/ آهن اسفنجی ۷۰ درصد شمش!
- موفقیت فولاد خراسان در بازار فروش محصولات فولادی
- فولاد مبارکه «جایزه روابط عمومی برتر» کشور را دریافت کرد
- فوری: احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور توسط فولاد مبارکه اصفهان
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران