فعالان بخش خصوصی با وجود همه سختیها و تنشهایی که در طول سالهای اخیر متحمل شده اند و به رغم همه دشواری هایی که در افق اقتصاد ملی به چشم می خورد؛ هنوز صمیمانه امیدوارند مشی و منش جدید حاکم شده بر قوای حاکمیتی کشور، در راستای منویات مقام معظم رهبری حرکت کرده و شرایط و زمینه های لازم برای جهش تولید را از طریق بهبود فضای کسب و کار و ارتقای کیفیت حکمرانی اقتصادی فراهم کنند.
قطعا جهش تولید با بستر مناسب امکان پذیر خواهد بود. در خوشبینانه ترین حالت ممکن، نیمی از صنایع کشور یا تعطیل هستند و یا با حداقل تولید فعالیت دارند، با این وجود چندی است بخاطر رفاه عمومی صنایع را ملزم به خاموشی کرده اند تا جبران کسری تولید در زمینه برق را داشته باشند.
از آثار تورمی این تعطیلی ها اگر بگذریم اما از آثار کمبود نیروی برق نمی توان گذشت. جایی که نیاز به برنامه ریزی های بلند مدت داشته است. چون پیش بینی رشد مصرف امری متداول در توسعه صنعت برق بوده است اما تحریم ها و کسری بودجه امکان سرمایه گذاری جهت احداث نیروگاه ها را با مشکل مواجه گردانیده است. در بهترین حالت احداث یک نیروگاه به همراه پست انتقال نیرو و خطوط انتقال نیرو اگر از همین امروز استارت زده شود، پنج سالی به طول خواهد انجامید.
این در حالی است که کسری تولید ۱۲ هزار مگاوات اعلام شد، یعنی بیست درصد ظرفیت تولید کنونی. بنابراین برای جهش تولید در پنج سال آینده علاوه بر کسری تولید کنونی، نیاز است که بار مصرفی صنایع تعطیل و نیمه تعطیل و صنایع جهش یافته را تامین نماید.این معضل با بهره گیری از ۱۲ هزار مگاوات بدون مصرف گاز جدید و تشکیل ترکیبی نیروگاههای فعلی و افزودن توربین های بخار با سرمایه گذاری مردمی و بخش خصوصی رفع شود.
ازسوی دیگر صنعت برق تقویت شده و محیط زیست آلوده نشود که در این زمینه دولت هم منفعت خواهد داشت ضمن آنکه قطعی برق از میان میرفت و سرمایه گذارانی هم سود سرمایهگذاری را دریافت میکردند.در شرایط کنونی انجام این سرمایه گذاری در صنعت برق بسیار دور از انتظار و غیر واقع بینانه است.
لذا مسیر کشور با این روال نه تنها به سمت جهش تولید پیش نمی رود بلکه به سمت تعطیلی بیشتر صنایع و خاموشی تولید پیش می رود.
- نقش پایانه مکانیزه در بهبود زندگی مردم و محیط زیست
- حرکت صنعت فولاد به سمت همگامی با محیط زیست
- سودآوری شرکتهای معدنی و فولادی زیر ذره بین چیلان
- خط فولادسازی آریان فولاد سال آینده افتتاح می شود/ انتقاد از نحوه تعامل بورس کالا با شرکت ها/ تامین انرژی در صنعت فولاد به یک بحران تبدیل شده است
- صیانت از محیط زیست و توسعه پایدار از اولویتهای اصلی فولاد هرمزگان
- تحقق ظرفیت اسمی فولاد هرمزگان تا پایان امسال/ تولید انواع تختال سفارشمحور و دارای ارزش افزوده بالاتر در «هرمز» / عملیات اجرایی طرحهای بزرگ توسعهای فولاد هرمزگان
- فولاد مبارکه در حوزه محیط زیست کاملا مسئولیتپذیر است
- آغاز زودرس محدودیتهای مصرف برق برای فولادیها/ اطلاعیه افشای «الف» فولاد خراسان، جزئیات قطعی برق فولادسازان را تشریح کرد
- راهکارهایی برای تامین و کاهش هزینه برق کارخانجات فولادی
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران