مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات خبر داد /دستیابی به ظرفیت تولید یک‌تن کاتالیست در روز
شرکت دانش‌بنیان گسترش کاتالیست ایرانیان توانست در تیر۱۴۰۰ به ظرفیت تولید روزانه یک‌تن کاتالیست سنتز گاز احیا (DRI) دست پیدا کند. شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان (ICD) که یک شرکت پیشرو در تولید کاتالیست‌های صنعتی است از زیرمجموعه‌های شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به شمار می‌رود.

به گزارش  چیلان ، کسب‌وکار اصلی گسترش کاتالیست ایرانیان، توسعه، تولید و بازاریابی فروش انواع کاتالیست‌های صنایع شیمیایی، فولاد، نفت، گاز و پتروشیمی است.این شرکت با تکیه‌ بر نیروی انسانی متخصص خود در واحد تحقیق و توسعه، تاکنون توانسته است به دانش فنی تولید انواع کاتالیست‌ها دست یابد.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن» (سهامدار عمده گسترش کاتالیست ایرانیان) ضمن اشاره  به این موضوع افزود: یکی از مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین کالاهای مصرفی در صنعت فولاد در روش احیای مستقیم، کاتالیست سنتز گاز طبیعی است که خوشبختانه چند سالی است در کشور بومی‌سازی شده و چند شرکت دانش‌بنیان اقدام به تولید صنعتی آن کرده‌اند، اما ازآنجایی‌که شرکت «ومعادن» به عنوان یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ‌های صنایع معدنی کشور دارای رابطه سهام‌داری با بیش از ۵۰ درصد سبد تولید فولاد در کشور است، تولید کاتالیست احیای مستقیم از سال ۱۳۹۹ در دستور کار این شرکت قرار گرفت و این وظیفه به شرکت دانش‌بنیان گسترش کاتالیست ایرانیان محول شد.

امیرحسین نادری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه ایجاد زیرساخت مناسب برای تولید بهینه کاتالیست تصریح کرد: این شرکت نیز با ثبت اختراع تولید کاتالیست احیای مستقیم از بهمن‌سال ۱۳۹۹ تولید این کاتالیست را آغاز کرد و با تکمیل خط تولید، موفق شد در تیرماه ۱۴۰۰ به ظرفیت تولید یک ‌تن در روز دست یابد.

وی همچنین اهم برنامه توسعه این شرکت را حرکت در مسیر نیاز مشتریان دانست و گفت: شرکت «ومعادن» در تلاش است با استفاده از تیم‌های متخصص در واحدهای تحقیق و توسعه نیاز سهامداران اصلی و زیرمجموعه‌های خود را به تولید دانش فنی مرتفع کرده و محصولات بومی ‌شده را منطبق بر نیاز و خواست آنان تولید و ارائه کند. مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری معادن و فلزات حجم موردنیاز بازار کاتالیست احیای مستقیم در ایران را  سالانه حدود ۱۵۰۰ تن بیان کرد و افزود: شرکت کاتالیست ایرانیان به دنبال دستیابی به سهم بازار حداقل ۲۰ درصدی تا پایان سال ۱۴۰۰ است و استراتژی این شرکت علاوه بر حفظ و تثبیت بازار کاتالیست فولاد در کشور، ورود به بازار کاتالیست نفت، گاز و پتروشیمی است.

Screenshot 2021 08 04 093455

نادری در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر بخش بزرگی از بازار کاتالیست‌های موردنیاز در کشور از طریق واردات تامین می‌شود که شرکت‌های دانش‌بنیانی مانند گسترش کاتالیست ایرانیان باوجود زیرساخت‌های مناسب و نیروی انسانی متخصص و کارآمد به دنبال آن هستند تا این نیاز اساسی را در داخل بومی‌سازی کنند و به تعداد اندک کشورهای تولیدکننده کاتالیست صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بپیوندند.

وی بابیان اینکه با وجود تمام امکانات موجود در مجموعه «ومعادن» منابع کشور محدود است افزود: این شرکت به دنبال رقابت با سایر شرکت‌های داخلی نیست بلکه هدف شرکت رقابت با تولیدکنندگان جهانی کاتالیست است.وی یادآور شد: ظرفیت بالای کشور را مستعد توسعه همه‌جانبه می‌دانیم و به دنبال آن هستیم تا با اتحاد استراتژی با سایر شرکت‌های دانش‌بنیان تولید کاتالیست در ایران از ظرفیت‌های موجود به نحو احسن استفاده کرده و با همکاری در جهت هم‌افزایی تجاری شرکت‌های موجود، از این ظرفیت‌ها به نفع منافع کشور بهره گیریم.

نادری در ادامه خاطرنشان کرد: به دنبال تبدیل کشور به قطب تولید کاتالیست به عنوان محصولی بادانش فنی بالا هستیم و از همکاری و همراهی با همه صاحب‌نظران و متخصصان استقبال می‌کنیم.

وی ضمن اشاره به تلاش مدیران مجموعه گسترش کاتالیست درباره توسعه دانش فنی کاتالیست در کشور افزود: تولید دانش در کشور یک وظیفه ملی و میهنی است که خوشبختانه شرکت گسترش کاتالیست در این مسیر در حال حرکت است و خود را متعهد به جاری‌سازی دانش بومی در صنایع و معادن برای توسعه صنعتی پایدار کشور می‌داند و ماموریت خود را تسهیل فرآیندهای صنعتی با استفاده از تولید کاتالیست با استفاده از دانش بومی در کشور قرار داده است.

نادری همچنین با اشاره به نوسان‌های شدید قیمت در ایران و حتی نوسان مواد اولیه در جهان ازجمله نیکل به عنوان یکی از اصلی‌ترین مواداولیه تولید کاتالیست احیای مستقیم در ایران افزود: گسترش کاتالیست با برنامه‌ریزی مناسب و تامین برخط و هدفمند مواد اولیه به دنبال آن است تا قیمت تولید کاتالیست را نیز بومی کند و بتواند ریسک موجود در نوسان قیمت‌های داخلی و ارز را پوشش دهد.

علاوه بر آن نادری تحقیق و توسعه و استفاده از ظرفیت و توانمندی بالای نیروی انسانی کشور را استراتژی اصلی شرکت دانست و افزود: ما با اتکا به نیروی انسانی متخصص و دانش موجود در صنعت و دانشگاه به دنبال تولید دانش فنی در این مجموعه هستیم که به‌زودی از موفقیت‌های این مجموعه رونمایی خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات درباره برنامه شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان برای ورود به بورس گفت: ورود شرکت گسترش کاتالیست به بورس اوراق بهادار از اولویت‌های «ومعادن» است و در حال حاضر فرآیند ورود به این بازار در دست بررسی است که امیدوارم هر چه سریع‌تر این فرآیند تکمیل شود.

2

تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۲۰
منبع : دنیای اقتصاد
شناسه مطلب : 37215
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی