خبر خوب هفته
خبر خوب هفته گذشته، لغو محدودیتهای غیرکارشناسی صادرات فولاد در پی اعتراض انجمن فولاد به این محدودیتها بود. دفتر صنایع معدنی وزارت صمت در روز یکم شهریور، نام ۸۴ شرکت تولیدکننده مقاطع طویل فولادی و ۲۱ شرکت تولیدکننده شمش فولادی را از فهرست صادرکنندگان مجاز فولاد حذف کرده بود که در پی اعتراض انجمن فولاد، با صدور نامه جدید به دفتر مقررات و صادرات وزارت صمت در تاریخ ۲ شهریور، از تصمیم خود عقبنشینی و محدودیتها را ملغی کرد. در نامه جدید دفتر صنایع معدنی وزارت صمت اعلام شد که «با توجه به شرایط حاکم بر واحدهای تولیدکننده محصولات فولادی مبنی بر اعمال محدودیت برق در تیرماه و مرداد ماه سال جاری و همچنین وجود بیماری کرونا و تعطیلات کرونایی»، مجوزهای پیشین صادرات فولاد تا یکم مهرماه ۱۴۰۰ تمدید میشود.
انجمن تولیدکنندگان فولاد طی نامهای به دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با اعلام اعتراض شدید خود نسبت به ایجاد محدودیتهای صادراتی برای تولیدکنندگان فولاد، قطعی ۴۵ روزه برق و تعیین کف عرضههای غیرکارشناسی را دلیل اصلی عدم رعایت تعهدات شرکتهای فولادی دانسته بود. انجمن تولیدکنندگان فولاد در این نامه به آمار معاملات و عرضههای شمش و مقاطع طویل در بورس کالا اشاره کرده بود و عدم معامله ۴۵ درصد از شمشهای عرضه شده و ۶۴ درصد مقاطع طویل عرضهشده در بورس کالا طی ۴ ماهه نخست سال جاری را گواه تعیین کف عرضههای غیرکارشناسی و بالاتر از نیاز داخلی دانسته بود.
بیشتر بخوانید: محدودیتهای جدید صادراتی وزارت صمت درپی اعتراض انجمن فولاد ملغی شد
خبر بد هفته
خبر بد هفته گذشته، کاهش شدید تولید فولاد کشور در مردادماه بر اساس آمارهای غیررسمی بود. وحید یعقوبی معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در مورد تبعات قطعی برق شرکتهای فولادی گفت: بر اساس آمار غیررسمی به لحاظ تولید در مرداد ماه، به دلیل قطعی برق و محدودیتهای تأمین برق، حدود ۱۰ درصد شرایط عادی تولید فولاد داشتیم. در واقع میزان تولید فولاد میانی در مردادماه، از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن تولید میانگین ماهیانه به حدود ۲۰۰ هزار تا ۲۵۰ هزار تن کاهش یافت. در تیر ماه نیز در همه محصولات کاهش تولید داشتیم و به طور میانگین حدود ۴۵ درصد تولید را از دست داده بودیم و ۵۵ درصد شرایط عادی توانسته بودیم تولید کنیم.
وحید یعقوبی گفته بود: ۵۰ درصد دیماند مصرفی که برای ساعات شب به شرکتهای فولادی اختصاص میدهند و ۱۰ درصد دیماند مصرفی که برای ساعات روز میدهند، هیچ دردی را از تولیدکنندگان دوا نمیکند و حتی به لحاظ محدودیتهای فنی، برخی از شرکتها امکان قطع و وصل کردن برق و خاموش کردن کورهها را ندارند. اینکه از دیماند ۵۰ درصدی در شب به ۱۰ درصدی در روز برگردند به هیچ وجه برایشان صرفه ندارد و ترجیح میدهند کلاً تولید را انجام ندهند.
بیشتر بخوانید: کاهش ۹۰ درصدی تولید فولاد میانی در مرداد ماه
رویداد مهم هفته
در هفته گذشته، سیدرضا فاطمیامین با اخذ ٢٠۵ رای موافق و ۶۰ رای مخالف نمایندگان مجلس به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت سیزدهم انتخاب شد. فاطمی امین در جلسه رأی اعتماد در صحن علنی مجلس در دفاع از برنامههای خود گفت: قول میدهم که تحریمهای داخلی را بردارم و تحریمهای خارجی را خنثی کنم و همچنین با تقویت صادرات، بازار ارز را به تعادل برسانم. وی همچنین گفت: معدن میتواند جای نفت را بگیرد. اگر توسعهای به بخش معدن بدهیم شاهد توسعه متوازن در کل کشور خواهیم بود.
بهترین نماد فولادی هفته
بهترین نماد فولادی بازار سهام در هفته گذشته را باید #فخاس دانست. در هفته گذشته سهام شرکت فولاد خراسان با بازدهی ۷.۹ درصدی بالاترین رشد قیمت هفتگی را در میان نمادهای فولادی به خود اختصاص داد.
عرضههای فولادی بورس کالا در هفتهای که گذشت
در هفتهای که گذشت ۲۲۷ هزار و ۴۵۰ تن، انواع شمش و محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت. ارزش کل معاملات فولاد در بورس کالا در هفته گذشته ۳۵۶۸ میلیارد تومان بود.
ذوب آهن اصفهان در هفته گذشته از محل فروش محصولات خود در بورس کالا، درآمد ۶۳۰ میلیارد تومانی بهدست آورد. از میان تمام شرکتهای فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به #ذوب آهن اصفهان بود.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- شرکتها چگونه میتوانند در بورس پذیرش شوند؟
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
- لزوم توجه به اقتصاد دریا با محوریت صنعت فولاد
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران