به گزارش چیلان ، در نشست هم اندیشی رسته مقاطع تخت فولادی ، مدیران شرکت های هفت الماس، فولاد غرب آسیا، امیرکبیر کاشان، فولاد اکسین خوزستان، مجتمع فولاد گیلان، فولاد کاویان، نورد و لوله سمنان، نورد و تولید قطعات فولادی، نورد گالوانیزه دشتستان راد و صنعت ورق الغدیر به صورت حضوری و همچنین مدیران شرکت های فولاد مبارکه، فولاد تاراز، ورق خودرو چهارمحال، توان آور آسیا، فولاد اصفهان، فولاد شهریار تبریز و صنعت ورق آرین پاژ هم به صورت مجازی در جلسه حضور داشتند.
تداوم عرضه های اختصاصی و نظارت مستمر بر آن، قیمت ورق را کاهشی می کند
نادر سلیمانی عضو هیأتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در خصوص نتایج این نشست گفت: محور جلسه دیروز تبادل نظر برای ساماندهی تولید و بازار انواع ورق های تولیدی در کشور بود .
وی به کمبود ورق های ۲ تا ۴ میلی متری در بازار اشاره کرد و گفت: در حالی که در سایزهای دیگر ورق کمبودی احساس نمی شود اما در بخش ورق های گرم ۲ تا ۴ میلی متر با کمبود مواجه هستیم. این مسئله دیروز در نشست رسته ورق مطرح شد و تلاش شد در خصوص راه حل هایی برای جبران این مشکل همفکری شود.
وی اضافه کرد: چندی پیش شاهد پیشنهاد انجمن برای عرضه اختصاصی ورق گرم برای تولیدکنندگان ورق سرد بودیم که با پیگیری های مکرر مورد موافقت قرار گرفت و در این عرضه که هفته گذشته برای اولین بار انجام شد، ۴۰ هزار تن ورق توسط شرکت های فولاد غرب آسیا و صنایع هفت الماس خریداری شد تا این شرکت ها عرضه ورق سرد در بورس کالا را افزایش دهند. سلیمانی تاکید کرد این تصمیم صرفا برای برطرف شدن نیاز بازار به ورق سرد اتخاذ شده و لازم است شرکت های تولیدکننده ورق سرد، به تعهدات خود در این خصوص عمل کنند و با لحاظ نمودن شرایط خرید خودشان در عرضه اختصاصی، ورق سرد تولیدی خود را در بورس کالا به صنایع دیگر عرضه کنند.
عضو هیأتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ادامه داد: مشکلات ورق سرد و گرم و همچنین کمبود ورق های ۲ تا ۴ میلی متر مسئله ای مهمی است که باید از طریق انجمن فولاد و وزارت صمت و مشارکت فولاد مبارکه حل شود. همچنین امیدوار هستیم با تداوم عرضه اختصاصی ورق گرم و متعاقب آن با عرضه های مستمر چند تولیدکننده در بورس کالا، در آینده نزدیک قیمت ورق سرد کاهشی شود.
اصلاح قیمت پایه انواع ورق در بورس کالا ضرورت دارد
سلیمانی همچنین در خصوص مشکلات عرضه در بورس کالا گفت: شبهات و مشکلاتی در این خصوص وجود دارد که مقرر شد در جلسات آتی و با حضور مدیران بورس کالا به حل این مشکل پرداخته شود. از جمله این مسائل، قیمت پایه انواع ورق در بورس کالا است که لازم است طوری تعیین شود که حداقل قیمت پایه محصول از قیمت مواد اولیه خریداری شده کمتر نباشد. علاوه بر این در خصوص تقاضاهای کاذب در بورس کالا نیز مسائلی مطرح شد که باید در جلسات مشترک با بورس کالا و وزارت صمت مورد بررسی قرار گیرد.
لزوم به کارگیری توامان بورس کالا و سامانه جامع تجارت برای حذف دلالان
عضو هیئت مدیره انجمن فولاد خاطر نشان کرد: می بایستی مطالعات جدی در زمینه نحوه عرضه ورق های گرم نازک صورت گیرد چرا که هم اکنون جو بازار طوری است که نتیجه آن سود آوری برای نظام دلالی است و این سود حاشیه بازار نه به جیب مصرف کنندهها رفته و نه سر از بخش تولید در می آورد. لذا باید نحوه عرضه طوری باشد که دخالت واسطه ها به حداقل برسد که هم تولیدکننده با قیمت مناسب محصول خود را عرضه کند و هم مصرف کننده با قیمت مناسب این محصول راخریداری کند.
وی در پایان گفت: هم تولیدکنندگان و هم بورس کالا و هم وزارت صمت باید شرایط عرضه را طوری فراهم کنند که عرضه حداکثری در بورس کالا صورت پذیرد. عرضه ناکافی ورق در بورس کالا از سوی برخی تولیدکنندگان این محصول و البته وجود تقاضاهای کاذب و سوداگرانه، موجب کمبود و گرانی ورق در بازارمی شود که امیدواریم با رویکرد مناسب وزیر صمت در به کارگیری توامان بورس کالا و سامانه جامع تجارت، این مشکلات به حداقل برسد.
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- “ترنج” بر محصولات لبنی کاله اوراق سلف موازی منتشر کرد
- عرضه منظم آهن اسفنجی فولاد غدیر نی ریز به ثبات بازار کمک کرده است
- منتظر بازگشت امضاهای طلایی باشیم؟
- نشست تخصصی بررسی موانع پیش روی عرضه آهن اسفنجی در بورس
- ترکیه محصولات نورد سرد را از کجا میخرد؟ / سهم صفر ایران از بازار ورق سرد همسایه غربی
- تحلیل شاخص نسبت حجم معامله به حجم عرضه در زنجیره فولاد/ کدام محصولات خریدار بیشتری دارند؟
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران