به گزارش چیلان ، مهندس فرشاد گفت: رسته آهن اسفنجی مانند دیگر رسته های زنجیره فولاد از قطعی های پیاپی برق در تابستان امسال متضرر شدند. زمانی که فولادسازان کشور در پی قطع برق با کاهش تولید رو به رو می شوند، در نتیجه از مواد اولیه کمتری استفاده می کنند و همین امر بر میزان تولید کارخانجات آهن اسفنجی نیز تاثیرگذار است و آن ها نیز می بایست میزان تولید خود را کاهش دهند زیرا برای مدت طولانی نمی توان آهن اسفنجی را انباشت کرد .
وی ادامه داد : محور اصلی نشست رسته آهن اسفنجی بحث در خصوص پیش بینی محدودیت گاز در فصل سرما بود. این محدودیت ها در سال های اخیر معمولا از دی ماه آغاز می شود و لذا برای پیشگیری از مشکلات ناشی از قطعی گاز همفکری شد تا تصمیمات لازم اتخاذ گردد.
مهندس فرشادگفت: در این جلسه مقرر شد همکاران اطلاعات دقیق دیماند و مصرف گاز مجموعه خود را استخراج کرده و در اختیار انجمن نیز قرار دهند تا پیگیری لازم از طریق جلسات مشترک انجمن با وزارتخانه صمت و نفت و شرکت ملی گاز انجام شود.
کل مصرف گاز زنجیره فولاد، فقط ۷ درصد مصرف کشور است
عضو هیئت مدیره انجمن فولاد گفت: با توجه به آمار ارائه شده توسط شرکت ملی گاز، پیش بینی شده است که حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب در روز در ایام پیک، مصرف را کاهش دهند که این اقدام بدون برنامه ریزی صحیح و لحاظ نمودن اطلاعات واقعی از همه صنایع، سبب آسیب جدی به تولید فولاد کشور می شود.
وی افزود: برآورد انجمن بر این است که اگر ۳۲ میلیون تن آهن اسفنجی در سال تولید شود، پیک مصرفی گاز واحدهای احیاء مستقیم حدود ۲۹ میلیون مترمکعب در روز است. در بخش گندله سازی تقریبا یک پنجم این مقدار و در بخش نورد و فولادسازی ها هم تقریبا معادل گندله سازی مصرف گاز وجود دارد. بنابراین کل مصرف زنجیره فولاد به حدود ۴۵ میلیون مترمکعب در روز می رسد که معادل ۷ درصد مصرف گاز کشور است.
فرشاد اضافه کرد: ترکیب مصرف گاز در کشور به گونه ای است که حدود ۱۱ درصد خوراک پتروشیمی ، ۹ درصد سوخت پتروشیمی ، ۴۱ درصد مصارف خانگی ، ۲۵ درصد صنعت ، ۲ درصد کشاورزی ، ۴ درصد تجاری ، ۶ درصد حمل و نقل و ۷ درصد کل زنجیره فولاد را در برمی گیرد. پس این ضرورت وجود دارد اطلاعات دقیق و کاملی از وضعیت مصرفی خود را به وزارت خانه های صمت و نفت ارائه دهیم.
وی ادامه داد: مسئله ای که در این جلسه به عنوان شاه کلید حل مسئله مطرح شد، توزیع عادلانه مصرف گاز در کل کشور است. بنابراین اگر محدویتی نیز بخواهد در ماه های آتی اعمال شود، بایدکاملا عادلانه بین همه صنایع تقسیم شود.
بخش خصوصی می تواند به دولت در واردات گاز کمک کند
مهندس فرشاد در خصوص پیشنهاد سوخت جایگزین هم گفت: سوخت های جایگزین پیشنهاد جالبی نیست چرا که اکثر کارخانه های احیاء مستقیم، قابلیت مصرف سوخت دوگانه ندارند و اگر هم داشته باشند، در مصرف آن محدودیت هایی وجود دارد.
عضو هیئت مدیره انجمن فولاد گفت: می توان برای جبران کمبود گاز برنامه ریزی کرد به طور مثال دولت و یا بخش خصوصی را وارد عرصه کرد تا این بخش بتواند با کمک به دولت در خرید گاز از کشور ترکمنستان، کمبود گاز صنایع شمال شرق کشور را جبران کند.
ثبت اطلاعات تولیدکنندگان آهن اسفنجی در سامانه جامع تجارت
وی افزود: موردی دیگر که در این جلسه هم اندیشی مطرح و قرار شد در جلسات بعدی پیگیری شود بحث ثبت اطلاعات شرکت ها در سامانه جامع تجارت است.
وی گفت: با توجه به این که مدیر کل دفتر صتایع معدنی وزارت صمت به روسای سازمان های صمت استان ها و تمامی فعالان تولید و توزیع کل زنجیره فولاد تاکید کرده در راستای شفاف سازی توزیع زنجیره تامین کالاهای بورسی اطلاعاتشان را درسامانه جامع تجارت ثبت کنند ، انجمن از همه اعضا خواسته است اطلاعاتشان را در این سامانه ثبت کنند.
- تحلیل شاخص نسبت حجم معامله به حجم عرضه در زنجیره فولاد/ کدام محصولات خریدار بیشتری دارند؟
- ضرایب قیمتی زنجیره فولاد در هفته ای که گذشت
- در شرایط مازاد تولید فولاد نیاز به مشوق صادراتی است نه محدودیت آن / در برنامه هفتم توسعه به دنبال منافع کل زنجیره فولاد هستیم
- ضرایب قیمتی زنجیره فولاد در هفته ای که گذشت (۶ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۲)
- صنعت فولاد ایران رشید شده است / سرمایهگذاری در زنجیره فولاد به چه سمتی هدایت شود؟ / چگونه سرمایه گذاری های جدید را اقتصادی تر کنیم؟
- تعادل بازار فولاد با عرضه مستمر و متناسب محصولات در بورس/ نیازی به ایجاد محدودیت در بازار نیست
- حضور چند جانبه «ومعادن» در زنجیره فولاد
- تنظیم بازار فولاد در مسیر اصلاح/ وزارت صمت از انجمن فولاد پیشنهادات اصلاحی خواست
- رشد حدود ۱۲ درصدی در زنجیره فولاد در ۱۰ سال گذشته
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران