به گزارش چیلان ،محمدیاسر طیب نیا ، در مراسم تحویل نخستین سری از لوکوموتیو های سفارش فولاد مبارکه به شرکت مپنا گفت: به لطف الهی امروز در عرصههای مختلف شاهد هستیم که تحریمها در خودکفایی و خودباوری متخصصان داخلی بسیار موثر بوده است.
وی تصریح کرد: صنعت فولاد نیز یکی از پیشرانهای توسعه و اقتصاد ملی است و شرکت فولاد مبارکه بزرگترین کارخانه فولادسازی کشور، یکی از پیشتازان این حوزه به شمار میرود.
مدیرعامل فولاد مبارکه همچنین افزود: به لطف الهی فولاد مبارکه به عنوان مولود انقلاب و صنعت فولاد به عنوان یکی از صنایع پیشران، طی چند دهه گذشته توفیقهای بسیاری داشته و به واسطه مزیتهای تولید فولاد از صنایع موفق در کشور بوده است؛ به نحوی که ایران از تولید یک میلیون تن فولاد در قبل از انقلاب به تولید بالغ بر ۳۰ میلیون تن فولاد و به جایگاه دهم تولید فولاد در جهان رسید.
وی ادامه داد: اگر این اتفاق مبارک نیفتاده بود، امروز بسیاری از صنایع ما خصوصا در دوران تحریم با مشکل مواجه بودند و نمیتوانستیم این خودکفایی، بومی سازی و اتفاقات خوبی که شاهد آن هستیم را ببینیم.
سرمایه گذاری برای حل مشکل در گلوگاهها
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اینکه ساخت لوکوموتیوهای فولاد مبارکه، حلقهای از زنجیره بومیسازی در صنعت محسوب میشود، افزود: با شدت گرفتن تحریمها طی سالهای اخیر ما بیش از پیش متوجه ظرفیت داخلی خودمان شدیم و به آن رو آوردیم و این ظرفیت و استعداد به ویژه در صنعت کشور شکوفا شده و حرکت به سوی خودکفایی سرعت گرفته است.
طیب نیا با اشاره به بحث های زیر ساختی مثل تولید برق، گاز، انرژی و زیرساختهای حمل و نقل به عنوان یکی از مسائل و گلوگاه هایی که صنعت فولاد با آن مواجه است، گفت: متاسفانه این زیرساختها طی سنوات اخیر متناسب با رشد و توسعه صنعت فولاد و سایر صنایع رشد نکرده و می بایست برای رسیدن به ظرفیت های کامل این صنایع، به تناسب در آنها سرمایه گذاری شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: هرچند حوزه صنعت و حوزه زیرساخت از حوزه هایی است که عمدتا دولتها در آن سرمایهگذاری می کنند، اما نمیشود انتظار داشت که دولت، آن هم در شرایط اقتصادی فعلی تمام این سرمایه گذاری را رقم بزند. در جهت رفع مشکل این گلوگاه برای صنعت کشور بود که فولاد مبارکه تصمیم گرفت در حوزه حمل و نقل سرمایه گذاری انجام دهد.
لوکوموتیوهای پیشران پیشرفت کشور
مدیرعامل فولاد مبارکه بیان داشت: البته پیش از این در تشکیل شرکتهای حمل ریلی و تامین واگن و تعدادی لوکوموتیو به صورت محدود، اقداماتی در فولاد مبارکه صورت گرفته بود، اما این اقدام یک گام بزرگ در جهت حل مشکلات ریلی فولاد مبارکه است.
این امر با اعتماد به سازندگان داخلی برای خرید ۵۰ دستگاه لوکوموتیو صورت گرفت و در حقیقت یک گام بزرگ در تداوم روند بومی سازی این نیاز کشور محسوب میشود. طی توافق ما با گروه مپنا امیدواریم بتوانیم گام های بعدی را به طور مستحکم تر در کنار یکدیگر برداریم.
وی ادامه داد: تاکنون براین باور بودیم که فولاد مبارکه در صنعت کشور به عنوان لوکوموتیو و پیشران رشد اقتصادی و صنعتی کشور عمل می کند؛ امروز پس از بازدیدی که از گروه مپنا داشتیم و با دیدن دستاوردهای گروه مپنا در حوزههای مختلف بر این باور هستیم که مپنا هم یکی از لوکوموتیوهای پیشران اقتصاد و صنعت کشور است.
تعامل در مسیر شکوفایی و رشد کشور
عباس علیآبادی مدیرعامل گروه مپنا نیز در این مراسم گفت: امروز تولید کنندگان و سازندگان داخلی در مسیر شکوفایی و رشد اقتصادی کشور گام بر میدارند و انتظار میرود این همکاری ها توسعه یابد.
وی افزود: امروز روز فولاد مبارکه است و ما نخستین سری از لوکوموتیوهای باری متعلق به فولاد مبارکه را تحویل دادیم. از اعتماد صنعت فولاد به گروه مپنا تشکر می کنیم و امیدواریم پاسخ این اعتماد را به خوبی بدهیم.
مدیرعامل شرکت مپنا تصریح کرد: همکاری ما پیش از این با فولاد مبارکه وجود داشته اما به صورت ارگانیک و ساختار یافته نبود. شرکت فولاد مبارکه یکی از تامین کنندگان اصلی مواد اولیه ما بوده و ما الان تامین کننده تجهیزات فولاد مبارکه شده ایم و در احداث نیروگاه نیز همکاری بزرگی را با فولاد مبارکه آغاز کرده ایم. انشاءالله
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- فولاد مبارکه برای پنجمین بار موفق به دریافت تندیس زرّین تعالی سازمانی کشور شد
- رویکرد فولاد مبارکه در تولید و فروش محصولات کیفی، ضامن حفظ و ارتقای جایگاه این شرکت در IMI-100
- فولاد مبارکه با احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی در مسیر صنعت سبز و خودتامینی انرژی است
- رونمایی از پروژه جایگزینی دستگاه جوش لیزر فیبری بومیسازیشده با دستگاه جوش لیزر گازی فولاد مبارکه
- رشد ۷ درصدی تولید در فولاد مبارکه/ مقایسه تطبیقی روند تولید ورق گرم «فولاد»
شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص ..شماره 112 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۱۲ نشریه چیلان/ پیش بینی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴ مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش