اهبرد فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱؛توسعه، اشتغال و تولید پایدار با نگاه به توانمندی سازندگان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان
امین ابراهیمی راهبرد فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱ را توسعه، اشتغال و تولید پایدار با نگاه به توانمندی سازندگان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان دانست.

به گزارش  چیلان ،مدیرعامل فولاد خوزستان ضمن تبریک نوروز باستانی و آغاز سال جدید با اعلام این مطلب افزود: تاکید مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) بر اقتصاد و تولید ملی، نشان از نگاه عمیق و راهبردی ایشان به ساختن ایران قوی و به دور از هرگونه وابستگی است. سال ۱۴۰۱ نیز از سوی ایشان به نام تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین نام گذاری شده است. قطعا رشد اقتصاد کشور به رشد و شکوفایی صنایع مختلف منجر می‌شود. نکته‌ای که ایشان تاکید بیشتری داشتند، حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان و حمایت همه‌جانبه از شرکت‌های دانش‌بنیان است.

وی افزود: توجه به اقتصاد مقاومتی تدبیری هوشمندانه است کـه از سوی ایشان، برای مقابله با جنگ اقتصادی و جنگ نرم دشمن مطرح شد. مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) با نگاه عمیق، سال‌های اخیـر را حـول محور موضوعات اقتصادی و با تکیه بر بیانیه گام دوم انقلاب نام‌گذاری کردند و به طور منظم، روندی را در مسیر رشـد و توسـعه و اصلاح زیرساخت‌های اقتصادی و رسیدن به اقتصاد پایدار ترسیم نمودند.

ابراهیمی در ادامه کاهش هزینه‌ها و بهره‌وری را نتیجه توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و افزود: رقابت‌پذیری، نوآوری، خلاقیت، افزایش کیفیت محصول، جلوگیری از خروج ارز، اشتغال‌زایی، شکوفایی اقتصادی و قرار گرفتن در میان کشورهای صاحب قدرت تنها بخشی از توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان است. در اقتصاد، یکی از بازیگران اصلی بنگاه‌های دانش‌بنیان هستند که با دارا بودن ساختار اقتصادی، نقش اساسی و کلیدی ایفا می‌کنند. عملکرد شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به ماهیت بنیادین آن ها، به صورت اساسی منجر به تغییر و بهبود اقتصاد می‌شود.

ابراهیمی با بیان این جمله که راهبرد اصلی فولاد خوزستان از گذشته تا به حال توجه به سازندگان و تامین‌کنندگان داخلی است، افزود: مهم‌ترین عنصر در راه‌اندازی اقتصاد هر کشور منابع انسانی و نیروی کار فعال است. بیشترین افزایش تولید ناخالص ملی در نتیجه بهبود اثربخشی و کیفیت نیروی انسانی به‌وجود می‌آید. شرکت‌های دانش‌بنیان با بهره‌گیری از منابع انسانی متخصص و توجه ویژه به فناوری و اطلاعات به‌روز، محصولات و خدماتی را ارائه می‌دهند که علاوه بر کیفیت، قیمت تمام شده را کاهش می‌دهد. مجموعه فولاد خوزستان بیش سه دهه، توجه ویژه‌ای به بومی‌سازی و توجه به تولیدکنندگان داخلی داشته است. بومی‌سازی ۲۵ هزار قطعه با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های علم و فناوری، دانشگاه و مراکز دانشگاهی موید توجه فولاد خوزستان به توان داخلی است.

مدیرعامل فولاد خوزستان در ادامه گفت: نگاه مجموعه تنها به استفاده از خدمات و محصولات شرکت‌های داخلی محدود نمی‌شود. حمایت از پایان‌نامه‌های مرتبط با صنعت، طرح‌های پژوهشی مرتبط و هرگونه حمایت مادی و معنوی که منجر به تولید دانش فنی و تجهیزات شود در دستور کار واحد تحقیقات و فناوری فولاد خوزستان قرار دارد. چشم‌انداز شرکت‌های دانش‌بنیان باید تولید علم و محصولات با معیارهای جهانی باشد‌. در این صورت می‌توان امیدوار بود، که علاوه بر تامین صنایع داخلی، صادرات و ارزآوری هم نصیب شرکت‌های دانش‌بنیان شود. در واقع شرکت‌های دانش‌بنیان با کاربردی کردن دانش و استفاده‌ موثر از آن در گسترش ظرفیت‌ها و ارتقای درجه بهره‌برداری از منابع، سعی در به حداکثر رساندن میزان بهره‌وری دارند.

وی اشاره‌ای هم به برگزاری دومین نمایشگاه تخصصی بومی‌سازی صنعت فولاد داشت و افزود: این نمایشگاه با رویکرد شناسایی توان بالقوه تولید کنندگان در فضای ارتباط مستقیم فنی و بازرگانی با تولید کنندگان قطعات و از طرفی واحدهای تحقیق و تکنولوژی با ارائه‌دهندگان دانش فنی و فناوری در کنار تدبیر ارائه موفق کارگاه های آموزشی و پژوهشی اسفندماه سال گذشته برگزار شد. یکی از نتایج مثبت و ارزشمندی که تحریم ها توانست بر بدنه اقتصادی و تولیدی کشور به همراه داشته باشد حرکت واحدهای تولیدی به سمت بومی‌سازی محصولات خود و بهره‌گیری از توان و تفکر داخلی بود. بومی‌سازی فناوری از جنبه‌های مختلف از جمله: انطباق فناوری انتقال یافته با منابع موجود (سرمایه، سطح دانش و مهارت نیروی انسانی)، شرایط اقلیمی، اهداف، سیاست‌ها و برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و ارزش های اجتماعی در ارتباط است.

ابراهیمی در پایان اشاره‌ای به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در خصوص نقش علم و فناوری در پیشبرد اهداف کشور داشت و افزود: از نگاه ایشان، فقط از طریق علم و فناوری است که کشور می تواند از لحاظ اقتصادی و سیاسی پیشرفت کند و در نتیجه به عزت اقتصادی، سیاسی و بین‌المللی برسد. علم، ابزار قدرت است و نظام سلطه با استفاده از همین مزیت، کشورها را تحت نفوذ و استعمار خود قرار داده است. به همین دلیل هم از طرفی انحصار‌طلبی علمی و از طرف دیگر جلوگیری از پیشرفت علمی کشورهای تحت سلطه و جهان سوم، از راهبرد‌های مهم و اصلی کشورهای سلطه‌گر است. سیاست فولاد خوزستان نصب‌العین قرار دادن فرمایشات رهبری و حرکت بر مدار توسعه و تولید پایدار است.

2

تاریخ انتشار : ۳ فروردین ماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۴۷
شناسه مطلب : 41615
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی