به گزارش چیلان ، دکتر فاضل تأکید کرد: در سالی که گذشت چند اتفاق مهم روی داد. نخست اینکه ما خودمان را به عنوان یک بنگاه مهم در حوزه فولاد نشان دادیم و ثابت کردیم که بر روی روندها تأثیرگذار هستیم.
ائتلاف «وکغدیر» با بزرگان زنجیره فولاد
مدیرعامل هلدینگ صنایع و معادن غدیر تصریح کرد: ما ائتلافهایی را نیز با بزرگان صنعت فولاد نظیر چادرملو، سنگ آهن مرکزی، گل گهر و … آغاز کردیم و به همچنان به ایجاد ائتلافهای بزرگ صنعتی که موتور محرکه توسعه پایدار خواهد بود، اعتقاد داریم.
وی افزود: در حوزه فولاد طرحهایی را شروع کردهایم و طرحهایی را هم به اتمام رساندیم. تا آبان ماه سال جاری، طرح «یزد یک» در شرکت فولاد آلیاژی ایران را به مرحله بهرهبرداری و ذوبگیری میرسانیم. این طرح ۱۳ سال است که شروع شده اما به پایان نرسیده بود و این امر هزینه تمامشده کار را بسیار بالا برده بود. اما ما از سال گذشته توانستیم این پروژه را با تمهیداتی سرعت ببخشیم و به مرحله بهرهبرداری نزدیک کنیم.
بهرهبرداری از واحد فولادسازی غدیر نیریز
فاضل بیان داشت: طی یک سال گذشته احداث واحد فولادسازی یک میلیون تنی مجتمع فولاد نیریز را سرعت بخشیدیم و کارهای بزرگی در این پروژه صورت گرفت. امیدواریم که به زودی بتوانیم از این واحد ذوب بگیریم. این طرح یکی از طرحهای فولادسازی هشتگانه است که در دولت آقای احمدینژاد شروع شد و اولین طرح فولادسازی از طرحهای مذکور است که بهرهبردای خواهد رسید. در اسفند سال گذشته نیز در همین مجتمع، عملیات اجرایی ساخت کارخانه گندلهسازی را آغاز کردیم.
وی ادامه داد: در حوزه آلومینیوم، سالکو را به ظرفیت رساندیم و همزمان مذاکرات خود را برای ساخت پالایشگاه یک میلیون تنی آلومینا با مشارکت چادرملو شروع کردیم که حتما به نتیجه خواهد رسید. در حوزه برق، حدود ۱۰۰۰ مگاوات برق را شروع کردیم و توربین اول نیروگاه حدود ۱۲ ماه دیگر شروع به کار میکند که با این کار تولید آن بخش را پایدار کردهایم.
مشارکت با شرکتهای دانشبنیان
دکتر فاضل گفت: ما در حوزه الکترود گرافیتی نیز وارد شدیم و با یک شرکت دانشبنیان در خصوص تولید کک سوزنی وارد مذاکره شدیم. کک سوزنی در حقیقت ماده اولیه تولید الکترود گرافیتی است.
وی افزود: در حوزه تولید ممبران آب شیرینکن نیز با چادرملو مشارکتی داشتیم و کارخانه ما در ساوه در دست احداث است.
افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی «فغدیر»
دکتر فاضل در مورد افزایش ظرفیت شرکت فرابورسی «فغدیر» گفت: شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در گام نخست ظرفیت واحد احیاء مستقیم خود را از ۸۰۰ هزار تن به یک میلیون تن افزایش داد و در زمستان سال جاری، ظرفیت تولید این واحد به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال افزایش مییابد.
وی در مورد دیگر طرح توسعه شرکت بورسی «فولاژ» گفت: قرارداد تولید کلاف آلیاژی در شرکت فولاد آلیاژی ایران را امضاء کردهایم. ارزش این قرارداد حدود ۳۵ میلیون یورو است. در آنجا بعد از کلاف، ائتلافی بین هلدینگ توسعه صنایع و معادن غدیر، چادرملو و فولاد آلیاژی ایران ایجاد کردهایم و در حال تأسیس شرکت آن هستیم تا بعد از کلاف، خط تولید استیل کورد را در ادامه آن خط آلیاژی احداث کنیم. ظرفیت تولید خط نورد کلاف آلیاژی ۴۰۰ هزار تن در سال است.
دکتر فاضل در مورد سایر سرمایهگذاریهای «وکغدیر» گفت: ما در زیرمجموعههای خود شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر را داریم که در سال ۱۴۰۱، خط تولید ۳.۵ میلیون تنی ورق آن به بهرهبرداری میرسد. در مجموعه گهر زمین، گندلهسازی ۵ میلیون تنی و کنسانترهسازی ۲ میلیون تنی به بهرهبرداری رسید.
فعالیت گسترده در حوزه معدن و صنایع معدنی
مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع و معادن غدیر تأکید کرد: در حوزه معادن، فعالیت ما کمی ویژهتر هم بوده است. ما امسال را برای هلدینگ «سال اکتشاف و معادن» نام گذاشتهایم. در سال گذشته تحرک قابل توجهی نشان دادیم و معدن طلای جنگسر را فعال کردیم و تا پایان امسال اکتشاف در این معدن را به پایان خواهیم رساند و طرح تأسیس کارخانه طلا را در آنجا عملیاتی خواهیم کرد.
فاضل ادامه داد: در مزایده پهنه معدنی خونیک برنده شدیم و برنامهریزی مرتبط با این کار یعنی طرح عمومی اکتشاف، جذب مشاور، تجهیز معدن و … انجام شده است و امیدواریم به زودی کار مربوط به استخراج طلا از این معدن را شروع کنیم.
وی افزود: معدن فسفات چرام را در منطقه کهگیلویه و بویراحمد در اختیار گرفتهایم و کار مطالعاتی آن را شروع کردهایم. به علاوه کار بر روی معدن آهن گزستان را در منطقه بافق آغاز کردهایم.
دکتر فاضل بیان داشت: برای ما، امسال در طرحهای توسعه زنجیره آهن و فولاد، سال بهرهبرداری از واحد ۴ میلیون تنی گندله آهن و فولاد غدیر ایرانیان در بهاباد است. بهرهبرداری از واحد یک میلیون تنی کنسانتره آهن و فولاد غدیر ایرانیان نیز تا پایان سال جاری رقم خواهد خورد.
مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع و معادن غدیر گفت: در شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق ما حدود ۶ تا ۷ میلیون تن سنگ آهن استخراج کردهایم. واحد آهن اسفنجی را نیز به زودی کلنگزنی خواهیم کرد و در آنجا با شرکت سنگ آهن مرکزی شریک هستیم.
تأسیس شرکت حفاری
دکتر فاضل عنوان کرد: ما یک شرکت حفاری تأسیس و ماشینآلات موردنیاز را خریداری کردهایم.
وی افزود: بزرگترین مزایده چند سال اخیر معادن مس ایران را در قالب کنسرسیوم «جانجا» برنده شدهایم که این کار هم با ائتلاف چادرملو، گلگهر، «ومعادن» و گهرزمین انجام شد. در واقع، در حوزه معدن و صنایع معدنی با شتاب بسیار زیاد، اقدامات بزرگی توسط هلیدنگ صنایع و معادن غدیر صورت گرفته است.
تأمین مالی ۱۵ هزار میلیارد تومانی
مدیرعامل هلدینگ صنایع و معادن غدیر تصریح کرد: در حوزه مهندسی مالی و تأمین مالی ما با استفاده از اوراق بدهی حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان تأمین مالی انجام دادهایم که این عدد، عدد قابل توجهی است. برای همین موضوع مهندسی مالی و شفافیت مالی ما ورود به بورس را در دستور کار قرار دادیم.
وی ادامه داد: سند ۱۴۱۰ هلدینگ را با همکاری فرهیختگان حوزه فولاد نوشتیم و به تصویب رساندیم و در این سند گفتهایم که دقیقا در چه صنایعی و با چه حجمی وارد خواهیم شد.
*این گفتوگو در شماره ۱۰۲ نشریه چیلان منتشر شده است.
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- مجمع عمومی عادی سالیانه نوظهور کویر بافق برگزار شد
- هلدینگ صنایع و معادن غدیر تندیس شرکت پیشرو رو از آن خود کرد
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
- لزوم توجه به اقتصاد دریا با محوریت صنعت فولاد
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران