به گزارش چیلان ، دکتر فاضل تأکید کرد: در سالی که گذشت چند اتفاق مهم روی داد. نخست اینکه ما خودمان را به عنوان یک بنگاه مهم در حوزه فولاد نشان دادیم و ثابت کردیم که بر روی روندها تأثیرگذار هستیم.
ائتلاف «وکغدیر» با بزرگان زنجیره فولاد
مدیرعامل هلدینگ صنایع و معادن غدیر تصریح کرد: ما ائتلافهایی را نیز با بزرگان صنعت فولاد نظیر چادرملو، سنگ آهن مرکزی، گل گهر و … آغاز کردیم و به همچنان به ایجاد ائتلافهای بزرگ صنعتی که موتور محرکه توسعه پایدار خواهد بود، اعتقاد داریم.
وی افزود: در حوزه فولاد طرحهایی را شروع کردهایم و طرحهایی را هم به اتمام رساندیم. تا آبان ماه سال جاری، طرح «یزد یک» در شرکت فولاد آلیاژی ایران را به مرحله بهرهبرداری و ذوبگیری میرسانیم. این طرح ۱۳ سال است که شروع شده اما به پایان نرسیده بود و این امر هزینه تمامشده کار را بسیار بالا برده بود. اما ما از سال گذشته توانستیم این پروژه را با تمهیداتی سرعت ببخشیم و به مرحله بهرهبرداری نزدیک کنیم.
بهرهبرداری از واحد فولادسازی غدیر نیریز
فاضل بیان داشت: طی یک سال گذشته احداث واحد فولادسازی یک میلیون تنی مجتمع فولاد نیریز را سرعت بخشیدیم و کارهای بزرگی در این پروژه صورت گرفت. امیدواریم که به زودی بتوانیم از این واحد ذوب بگیریم. این طرح یکی از طرحهای فولادسازی هشتگانه است که در دولت آقای احمدینژاد شروع شد و اولین طرح فولادسازی از طرحهای مذکور است که بهرهبردای خواهد رسید. در اسفند سال گذشته نیز در همین مجتمع، عملیات اجرایی ساخت کارخانه گندلهسازی را آغاز کردیم.
وی ادامه داد: در حوزه آلومینیوم، سالکو را به ظرفیت رساندیم و همزمان مذاکرات خود را برای ساخت پالایشگاه یک میلیون تنی آلومینا با مشارکت چادرملو شروع کردیم که حتما به نتیجه خواهد رسید. در حوزه برق، حدود ۱۰۰۰ مگاوات برق را شروع کردیم و توربین اول نیروگاه حدود ۱۲ ماه دیگر شروع به کار میکند که با این کار تولید آن بخش را پایدار کردهایم.
مشارکت با شرکتهای دانشبنیان
دکتر فاضل گفت: ما در حوزه الکترود گرافیتی نیز وارد شدیم و با یک شرکت دانشبنیان در خصوص تولید کک سوزنی وارد مذاکره شدیم. کک سوزنی در حقیقت ماده اولیه تولید الکترود گرافیتی است.
وی افزود: در حوزه تولید ممبران آب شیرینکن نیز با چادرملو مشارکتی داشتیم و کارخانه ما در ساوه در دست احداث است.
افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی «فغدیر»
دکتر فاضل در مورد افزایش ظرفیت شرکت فرابورسی «فغدیر» گفت: شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در گام نخست ظرفیت واحد احیاء مستقیم خود را از ۸۰۰ هزار تن به یک میلیون تن افزایش داد و در زمستان سال جاری، ظرفیت تولید این واحد به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال افزایش مییابد.
وی در مورد دیگر طرح توسعه شرکت بورسی «فولاژ» گفت: قرارداد تولید کلاف آلیاژی در شرکت فولاد آلیاژی ایران را امضاء کردهایم. ارزش این قرارداد حدود ۳۵ میلیون یورو است. در آنجا بعد از کلاف، ائتلافی بین هلدینگ توسعه صنایع و معادن غدیر، چادرملو و فولاد آلیاژی ایران ایجاد کردهایم و در حال تأسیس شرکت آن هستیم تا بعد از کلاف، خط تولید استیل کورد را در ادامه آن خط آلیاژی احداث کنیم. ظرفیت تولید خط نورد کلاف آلیاژی ۴۰۰ هزار تن در سال است.
دکتر فاضل در مورد سایر سرمایهگذاریهای «وکغدیر» گفت: ما در زیرمجموعههای خود شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر را داریم که در سال ۱۴۰۱، خط تولید ۳.۵ میلیون تنی ورق آن به بهرهبرداری میرسد. در مجموعه گهر زمین، گندلهسازی ۵ میلیون تنی و کنسانترهسازی ۲ میلیون تنی به بهرهبرداری رسید.
فعالیت گسترده در حوزه معدن و صنایع معدنی
مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع و معادن غدیر تأکید کرد: در حوزه معادن، فعالیت ما کمی ویژهتر هم بوده است. ما امسال را برای هلدینگ «سال اکتشاف و معادن» نام گذاشتهایم. در سال گذشته تحرک قابل توجهی نشان دادیم و معدن طلای جنگسر را فعال کردیم و تا پایان امسال اکتشاف در این معدن را به پایان خواهیم رساند و طرح تأسیس کارخانه طلا را در آنجا عملیاتی خواهیم کرد.
فاضل ادامه داد: در مزایده پهنه معدنی خونیک برنده شدیم و برنامهریزی مرتبط با این کار یعنی طرح عمومی اکتشاف، جذب مشاور، تجهیز معدن و … انجام شده است و امیدواریم به زودی کار مربوط به استخراج طلا از این معدن را شروع کنیم.
وی افزود: معدن فسفات چرام را در منطقه کهگیلویه و بویراحمد در اختیار گرفتهایم و کار مطالعاتی آن را شروع کردهایم. به علاوه کار بر روی معدن آهن گزستان را در منطقه بافق آغاز کردهایم.
دکتر فاضل بیان داشت: برای ما، امسال در طرحهای توسعه زنجیره آهن و فولاد، سال بهرهبرداری از واحد ۴ میلیون تنی گندله آهن و فولاد غدیر ایرانیان در بهاباد است. بهرهبرداری از واحد یک میلیون تنی کنسانتره آهن و فولاد غدیر ایرانیان نیز تا پایان سال جاری رقم خواهد خورد.
مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع و معادن غدیر گفت: در شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق ما حدود ۶ تا ۷ میلیون تن سنگ آهن استخراج کردهایم. واحد آهن اسفنجی را نیز به زودی کلنگزنی خواهیم کرد و در آنجا با شرکت سنگ آهن مرکزی شریک هستیم.
تأسیس شرکت حفاری
دکتر فاضل عنوان کرد: ما یک شرکت حفاری تأسیس و ماشینآلات موردنیاز را خریداری کردهایم.
وی افزود: بزرگترین مزایده چند سال اخیر معادن مس ایران را در قالب کنسرسیوم «جانجا» برنده شدهایم که این کار هم با ائتلاف چادرملو، گلگهر، «ومعادن» و گهرزمین انجام شد. در واقع، در حوزه معدن و صنایع معدنی با شتاب بسیار زیاد، اقدامات بزرگی توسط هلیدنگ صنایع و معادن غدیر صورت گرفته است.
تأمین مالی ۱۵ هزار میلیارد تومانی
مدیرعامل هلدینگ صنایع و معادن غدیر تصریح کرد: در حوزه مهندسی مالی و تأمین مالی ما با استفاده از اوراق بدهی حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان تأمین مالی انجام دادهایم که این عدد، عدد قابل توجهی است. برای همین موضوع مهندسی مالی و شفافیت مالی ما ورود به بورس را در دستور کار قرار دادیم.
وی ادامه داد: سند ۱۴۱۰ هلدینگ را با همکاری فرهیختگان حوزه فولاد نوشتیم و به تصویب رساندیم و در این سند گفتهایم که دقیقا در چه صنایعی و با چه حجمی وارد خواهیم شد.
*این گفتوگو در شماره ۱۰۲ نشریه چیلان منتشر شده است.
- تبعات محدودیت های انرژی بر صنعت فولاد
- در صنعت فولاد دنیا چه میگذرد؟ / ایران را با فولاد بسازیم
- نظرخواهی چیلان از مدیران فولادی در خصوص وضع عوارض صادراتی
- مشاهده کنید: نگاهی به همایش تابآوری در صنعت فولاد
- بومیسازی دانش فنی ساخت صفحات مسی قالبهای ریختهگری پیوسته صنایع فولادسازی (کریستالایزر)
- حرکت صنعت فولاد به سمت همگامی با محیط زیست
- اینفوگرافیک:نقش اساسی صنعت فولاد به عنوان پیشران توسعه اقتصادی کشور
- محدودسازی دستوری تولید راهکار نهادهای دولتی برای عبور از بحران انرژی/ آیا بحران انرژی تنها در صنعت فولاد ایران وجود دارد؟/ واکنش دیگر دولتها به مطالبات فولادسازان چیست؟
- لزوم صدور مجوز برای ورود تکنولوژیهای مورد نیاز صنعت فولاد
- ادامه روند روبهرشد کیفیت محصولات سرد و پوششدار فولاد مبارکه
- خروج فولاد و سیمان از بورس به نفع کشور نیست
- فروش کل آهن اسفنجی بورسی برای دومین هفته متوالی / نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
- امتیازات نسبی تولید فولاد در ایران سلب نشود
- چرایی لزوم عرضه فولاد در بورس/ مرور تجربیات عبرتآموز «قبل و بعد عرضه فولاد در بورس کالا»
- تجهیزات خارجی کارخانه گندلهسازی کردستان در آستانه نصب/ پیشرفت ۵۲ درصدی تجهیز کارخانه با ماشینآلات روز / سرمایهگذاری ۲ هزار میلیارد تومانی و اشتغال ۷۰۰ نفری در گندلهسازی کردستان
- اعتراض فولادسازان ترک به گرانی انرژی در ترکیه / افزایش قیمت برق و گاز صنایع تا ۲۰ درصد
- حضور درخشان گهرزمین در نخستین رویداد ملی صنعت دانشبنیان
- گردهمایی فولادی اروپا و امریکا در آینده نزدیک / اهداف نشست تعرفه واردات، تحریم بیشتر روسیه و مازاد تولید جهانی است
- هدفگذاری سود ۱/۱ میلیارد دلاری برای «ومعادن»
- نخستین رویداد ملی صنعت دانش بنیان با حضور شرکت فولاد خوزستان برگزار شد
- طرحهای توسعه فولاد هرمزگان متوازن پیش میروند
- دیدار مدیرعامل ذوبآهن اصفهان با رییس جمهور
- دوره کاربردی “ترانسفورماتورها و کورههای ذوب در صنایع فولادی “
- برابری میزان تولید فولاد مبارکه با فولاد ۵ کشور مهم جهان /۷۰ درصد از قطعات و تجهیزات نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تولید داخل است
شماره 108 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۰۸ نشریه چیلان/ فرصتها و چالشهای «فولاد سبز» را در نشریه .. دکتر جاویدان حاجی آقا محسنی
مدیر عامل شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر
مهدی کرباسیان
رئیس هیات عامل اسبق ایمیدرو
مهندس مهدی صناعیان
مدیرعامل شرکت پولاد تجهیز ایرسا
مهندس علیرضا چایچی یزدی
مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت فولاد آلیاژی ایران