به گزارش چیلان ،
محسن بختیار معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو در اولین همایش تخصصی انرژی در صنعت فولاد اظهار کرد: ظرفیت نیروگاه کشور ۹۰ هزار مگاوات است که نیروگاه های حرارتی، سیکل ترکیبی، بخاری و تجدیدپذیر آن را تأمین میکنند که در سال های گذشته تلاش بر این بوده که در این نیروگاه ها در بخش سیکل ترکیبی به دلیل بالا بودن راندمان تعداد این نیروگاه ها افزایش یابد و به ۴۰ درصد ظرفیت کشور برسد.
وی گفت: ۳۶ درصد بخش صنعت، ۳۲ درصد خانگی، ۱۵ درصد کشاورزی و بقیه آن مصارف دیگر است که به طور کلی مشک ما در کشور ناطرازی تولید و مصرف است. این چالش بسیار بزرگ است و اگر روند نیاز، مصرف و تولید میخواست به این نحو جلو برود با چالش های زیادی روبرو میشدیم که در راستای حل این مشکل برنامه ریزی های زیادی انجام دادیم تا این ناترازی با ۳۵ هزار مگاوات افزایش تولید رفع شود. این برنامه به دقت در حال انجام است که ۱۵ هزار مگاوات توسط شرکت تولید برق حرارتی محقق می ود و چیزی حدود ۱۰ هزار مگاوات توسط صنایع و ۱۰ هزار مگاوات نیز توسط صنایع و بخش خصوصی به صورت خود تامین انجام می شود
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو افزود: تا پایان دولت سیزدهم رشد ۴۱ درصدی در تولید برق کشور را شاهد خواهیم بود که با این کار، اقدامی ۱۳ ساله را در حدود ۳ سال عملیاتی کرده ایم. برای عملیاتی کردن این برنامه، برش کلی و اقدامات سال ۱۴۰۱ در ۴ محور است که محور اول تولید و تأمین است.
وی خاطر نشان کرد: در حوزه مدیریت تقاضا و مصرف برنامه ریزی با هماهنگی بدنه دولت و نهادها انجام شد تا شرایط مساعدی را برای عبور از پیک امسال ایجاد شد تا آمادگی های لازم برای توسعه شبکه و خطوط انتقال انجام شود. در موضوع مدیریت مصرف نیز ۵ اقدام اساسی انجام شده است. در تغییر ساعت اداری زمینه صرفه جویی ۹۰۰ مگاواتی انجام شد. انتقال بار مشترکین کشاورزی به ۹۰۰ مگاوات انجام شد. با صرفه جویی در مشترکین خانگی با ایجاد مشوق های مختلف زمینه صرفه جویی ۱۱۹۰ مگاوات انجام شد. در صنایع کوچک نیز ۲۳۵۰ مگاوات صرفه جویی داشتیم که در مجموع این صرفه جویی ها ۱۰۰۰۰ مگاوات است.
بختیار تصریح کرد: تنها در یک هماهنگی با صنایع بزرگ و تغییر ساعت ها نیز حجم قابل توجهی صرفه جویی انجام شد که در مجموع توانستیم ۱۳ درصد برق صنایع را افزایش دهیم. همکاری با صنایع بزرگ در قالب ایجاد ظرفیت های جدید نیروگاهی یکی از اقدامات دیگر بود که تا پایان دولت سیزدهم هم اکنون ۱۵ هزار مگاوات موافقیت اصولی برای صنایع انجام شده و ۳ هزار مگاوات دیگر نیز به زودی صادر خواهد شد که ۶ هزار مگاوات در حال اجرا است.
وی تأکید کرد: وزارت نیرو در تفاهم نامه ای که امضا کرده، تسهیلاتی را برای توسعه این ظرفیت ها به عمل خواهد آورد. در توسعه ظرفیت های نیروگاهی قوانینی را مجلس ابلاغ کرده که برای مانع زدایی در صنعت برق اقدامات خوبی را در نظر گرفته است. ماده ۴ این قانون در خصوص توسعه ظرفیت نیروگاهی با استفاده از صنایع بزرگ است که طبق آن ۹۰۰۰ نیروگاه حرارتی و ۱۰۰۰ مگاوات تجدیدپذیر را با استفاده از منابع داخلی صنایع قابل اجرا خواهد بود.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو عنوان کرد: سوخت نیروگاه توسط وزارت نفت تأمین خواهد شد و صنایع می توانند از طریق شبکه،برق مورد نیاز خود را انتقال دهند که این موضوع جهت تسهیل در امر تولید برق توسط صنایع انجام شده است.
بختیار ادامه داد: قرار است ۳۵ هزار مگاوات توسط بخشهای مختلف وارد مدار شود؛ ۱۵ هزار مگاوات توسط شرکت تولید برق؛ ۱۰ هزار مگاوات توسط صنایع به صورت خودتامین و ۱۰ هزار مگاوات توسط انرژیهای تجدیدپذیر بخش خصوصی و صنایع به صورت خودتامین.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو اظهار کرد: قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، برای رفع تنگناهای وزارت نیرو در تأمین برق پایدار با رویکرد جبران ناترازیهای درآمد و هزینه صنعت برق و ناترازی تولید و مصرف برق ابلاغ شد.
- توافقات هفتگانه وزارت نیرو و فولادسازان
- فوری و مهم/ ۳ سناریو برای قطعی برق فولادسازان /مکاتبه انجمن فولاد با شرکتهای فولادی برای اعلام میزان برق مصرفی مورد نیاز با قید فوریت
- تابلوی برق سبز در بورس انرژی فردا رونمایی میشود
- «نیروگاهی خود تامین، راهکاری اقتصادی برای تامین برق پایدار»+ فایل کامل
- محاسبهی هزینه فرصت قطع گاز و برق در صنعت فولاد
- وزیر سابق نیرو از جزئیات عدم تحقق سرمایه گذاری در صنعت نفت، برق و گاز کشور سخن گفت؟ + فایل ارائه
- تولید فولاد در ذوب آهن اصفهان با کمترین استفاده از یارانه های انرژی
- چگونه از وضعیت فعلی چالش برق خارج شویم؟ + فایل کامل
- راهاندازی بازار مدیریت مصرف برق در دستورکار بورس انرژی ایران
شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص ..شماره 112 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۱۲ نشریه چیلان/ پیش بینی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴ مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش