به گزارش چیلان ،رئیس امور پسماند شرکت فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر گفت: به دلیل مستهلک شدن و پایان عمر مفید انواع تجهیزات، قطعات و سازههای مختلف آهنی در شرکت و عدم امکان بهکارگیری این متریال در بخشهای مربوطه، همواره بخش قابلتوجهی از انواع ضایعات آهنی از نواحی مختلف به سایت ضایعات قابل بازیافت مدیریت شهری ارسال میشوند.
به گفته مجید غیاثوند، این ضایعات در واقع نوعی پسماند باارزش و همچنین یکی از مواد اولیه تولید در فرایند فولادسازی به شمار میرود. ازاینرو واحد امور پسماند با برنامهریزی و اجرای طرح آمادهسازی قراضههای مذکور بر اساس استانداردهای واحد کنترل کیفی، پس از دستهبندی تخصصی این ضایعات با استفاده از دستگاه آنالایزر پرتابل طی عملیات برشکاری، پرسکاری و…، سالانه بیش از ۱۵ هزار تن قراضه موردنیاز تولید را از این طریق تأمین میکند.
وی افزود: با استفاده از تجارب بهدستآمده و پیشبینی زیرساختهای موردنیاز این عملیات در سایت جدید ضایعات قابلبازیافت، بهگونهای برنامهریزی انجام شده است که در آینده میزان ورودی و خروجی این قراضهها از این سایت مساوی باشد تا از انباشت بیشازحد این ضایعات و نتیجتاً اشغال فضا و همچنین خواب سرمایه جلوگیری گردد.
غیاثوند گفت: در پی اجرای این طرح برای اولین بار در فولاد مبارکه تعداد ۲۰ عدد شل کوره ضایعاتی و متعلقات مربوطه باقیمانده از سالهای گذشته پس از انتقال به سایت ضایعات قابل بازیافت، طی یک عملیات تخصصی، برشکاری شد و از این طریق علاوه بر تأمین بیش از ۲ هزار تن قراضه درجهیک موردنیاز فرایند تولید، گامی در جهت آزادسازی اراضی موردنیاز توسعه نورد گرم ۲ نیز برداشته شد.
وی خاطرنشان کرد: پس از اجرای این طرح تمامی آهنآلات داخلی که نیاز به آمادهسازی جهت استفاده در فرایند تولید دارند در ابتدا به این سایت انتقال مییابد و پس از آمادهسازی در فرایند تولید مجدداً استفاده میشود.
وی در ادامه اظهار داشت: یکی دیگر از دستاوردهای حاصل از برنامهریزی و اجرای این پروژه، عملیات انتقال، دمونتاژ و برشکاری تخصصی ترانسهای مستعمل باقیمانده از سالهای قبل است که طی این عملیات بیش از ۴۰ تن مس به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد تومان و ۵۰ تن قراضه آمادهسازی و بازیافت گردید.
ساخت بیش از ۵ هزار پایه فنس از لولههای ضایعاتی جمعآوریشده
رئیس امور پسماند شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: بخشی از ضایعات ارسالی به این سایت ازجمله انواع لوله و نبشی که امکان استفاده مجدد آنها در کارکرد خود وجود داشته باشد بهتناسب به متقاضیان تحویل داده میشود تا از این طریق نیز بتوان از این ضایعات استفاده بهینه کرد.
وی در همین زمینه گفت: ساخت بیش از ۵ هزار پایه فنس از لولههای ضایعاتی جمعآوریشده و بهکارگیری این پایهها در عملیات فنسکشی اراضی فولاد مبارکه، توسط واحد مدیریت شهری که صرفهجویی اقتصادی قابلتوجهی به همراه داشته است، نمونهای از این اقدامات است.
غیاثوند در خاتمه تصریح کرد بهطورکلی، تأمین بخشی از قراضه موردنیاز برای تولید فولاد خام، مدیریت بهینه و بازیافت پسماندهای شرکت، بازگشت بخشی از سرمایه سازمان و پاکسازی و ساماندهی محیط شرکت بخشی از دستاوردهای حاصل از این پروژه است که بهطور مستمر ادامه دارد.
- رشد ۷ درصدی تولید در فولاد مبارکه/ مقایسه تطبیقی روند تولید ورق گرم «فولاد»
- امضای سندهای همکاری ۳جانبه میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، ایمیدرو و فولاد مبارکه
- فولادیهای کشور به فولاد مبارکه نگاه میکنند/ از پروژههای فناورانه فولاد مبارکه حمایت میکنیم
- فولاد مبارکه درصدد یکپارچهسازی و مجموعهسازی شرکتهای فناور کشور است
- فولاد مبارکه؛ سازمان دانشمحور
- مدیرعامل شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه: کنفرانس فولادسازی مشوق نخبگان است
- معاون تکنولوژی فولاد مبارکه مطرح کرد/ توسعه دانش و تکنولوژی، هدف اصلی سومین کنفرانس فولادسازی
- مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: حرکت بر لبه تکنولوژی و دانش در کنفرانس فولادسازی
- بومیسازی پمپ فشارقوی واحد تصفیهخانه آب و پساب فولاد مبارکه
شماره 108 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۰۸ نشریه چیلان/ فرصتها و چالشهای «فولاد سبز» را در نشریه .. اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
دکتر جاویدان حاجی آقا محسنی
مدیر عامل شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر
مهدی کرباسیان
رئیس هیات عامل اسبق ایمیدرو
مهندس مهدی صناعیان
مدیرعامل شرکت پولاد تجهیز ایرسا