به گزارش چیلان ، پرستیوی در گزارشی ویدئویی که اخیرا با موضوع وضعیت صنعت آهن و فولاد افغانستان پس از طالبان منتشر کرده روایت میکند که در طول ۲۲ سال جنگ و بیثباتی سیاسی در این کشور نظام اقتصادی آن با چالشهای بسیاری روبهرو شده است؛ فقر، تحریم و قاچاق شماری از این چالشها هستند.
بنا بر این گزارش کارشناسان بر این باورند اِعمال ممنوعیت بر قاچاق آهن از این کشور پس از به قدرت رسیدن طالبان ثمرات خوبی داشته است.
عبدالله نصیر ریشتیا، مدیر انجمن کارخانههای ذوب آهن افغانستان است. او در این باره میگوید: در حکومت قبلی نیمی از کارخانههای ذوب آهن به دلیل فساد گسترده در گمرکات و قاچاق آهن و فولاد بسته شده بودند.
وی میافزاید: پس از استقرار طالبان در افغانستان اوضاع سیاسی در کشور تغییر کرد، وضعیت گمرکات بهتر و قاچاق آهن ممنوع شد و این اتفاقات به فعال شدن کارخانهها و ایجاد فرصتهای شغلی بسیاری انجامید. علاوه بر این افزایش تولید محصولات فولادی در داخل افغانستان مانع از خروج ارز از کشور میشود.
ریشتیا ادامه میدهد: اکنون حدود ۵۰۰ میلیون دلار در بخش آهن و فولاد افغانستان سرمایه گذاری و برای ۳۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است.
انزوای افغانستان در جامعه جهانی
ممنوع شدن قاچاق آهن از افغانستان گام کوچکی است که طالبان برای بازگرداندن ثبات به اقتصاد افغانستان برداشته است با این وجود کارشناسان بر این باورند دولت طالبان باید در ارتباط با جامعه بینالملل انعطاف داشته باشد.
عبدالله نصیر ریشتیا در این باره به خبرنگار پرستیوی میگوید: بدون شک برخورداری از روابط استراتژیک با جهان در عرصه سیاسی و اقتصادی اهمیت فراوانی دارد. امروز افغانستان در تجارت جهانی با مشکلات زیادی روبهروست. بانکهای ما هنوز در فشار تحریمهای بین المللی هستند، اگر این مشکلات حل شود و دولت کنونی افغانستان وجاهت سیاسی به دست آورد میتوانیم به سمت رشد اقتصادی حرکت کنیم.
وی میافزاید: در افغانستان فرصتهای خوبی برای سرمایهگذاری است اما تنها وقتی سرمایهگذاری ممکن میشود که مشکلات سیاسی حل شود.
پس از اینکه حاکمیت افغانستان به دست طالبان افتاد، محدودیتهای زیادی برای زنان در این کشور گزارش شد. این اخبار خشم جهانی را علیه این گروه برانگیخت و سبب شد بسیاری از کشورها در واکنش به این موضوع روابط خود را با افغانستان قطع و تحریمهایی را علیه این کشور اعمال کنند.
این امور اوضاع را برای مردم افغانستان بدتر می کند.
برای مطالعه بیشتر خبر حجم قاچاق فولاد از ایران و افغانستان به پاکستان به مرز هشدار رسیده را بخوانید.
- پیشبینی اقتصاد جهان در ۲۰۲۵ میلادی / رشد اقتصادی تغییر نخواهد داشت
- تداوم قاچاق فولاد از ایران و افغانستان به پاکستان / انجمن فولاد پاکستان خواهان بستن مسیرهای خاکی است / واردات تنها از مسیرهای آبی باشد
- بازار کامودیتیها چه زمانی از رکود خارج خواهد شد؟
- زغالکک و سنگ آهن در چند سال آینده ارزان میشوند / سنگ آهن تا ۷۰ دلار و زغال کک تا ۱۴۰ دلار در تن افت میکنند
- حجم قاچاق فولاد از ایران و افغانستان به پاکستان به مرز هشدار رسیده / نامه هشدارآمیز انجمن فولاد پاکستان درباره زیان ۲۵ میلیارد روپیه ای از قاچاق فولاد / فولادسازان پاکستانی در کشمکش با واردات غیرقانونی ۵۰۰ هزار تن میلگرد
- قاچاق ۳ میلیون تن فولاد صحت ندارد
- ذوب آهن اصفهان به افغانستان ریل صادر میکند
- محصولات ذوب آهن اصفهان، ساختمانسازی در افغانستان را متحول خواهد کرد
- بانک مرکزی شرایط رفع تعهد ارزی صادرات ریالی سال گذشته به عراق و افغانستان را اعلام کرد
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران