به گزارش چیلان ،استان اصفهان به دلیل همجواری با کویر یکی از استان هایی است که در معرض کمبود آب قرار دارد و با توجه به اینکه آب، یکی از نهاده های اصلی تولید فولاد به شمار می رود، ذوب آهن اصفهان به منظور جلوگیری از قطعی آب و همچنین کاهش برداشت آب از زاینده رود، همواره تلاش نموده از طریق بازیافت پساب شهری نیاز آبی خود را برطرف نماید. در این راستا پروژه تصفیه خانه، کارخانه توسط شرکت مپنا به روش BOT در حال انجام می باشد. در خصوص کم و کیف اجرای این پروژه با علی اکبر رجائی مدیر اجرائی پروژه ها در شرکت گفتگویی انجام شده است که در ادامه از نظرتان می گذرد.
علی اکبر رجائی با اشاره به اینکه تصفیه خانه فاضلاب ذوب آهن اصفهان در قسمت شرقی کارخانه و در مساحت تقریبی ۵ هکتار واقع شده است، گفت : با توجه به مشکلات کمبود آب در استان اصفهان و در راستای کاهش برداشت آب از رودخانه زاینده رود و جلوگیری از خروج پساب های صنعتی و بهداشتی به لاگون ها و تامین آب صنعتی و دِمین مورد نیاز کارخانه، طرح زیست محیطی انتقال و تصفیه فاضلاب شهرهای فولاد شهر ، زرین شهر و اماکن ذوب آهن تحت عنوان فاضلاب بهداشتی به ظرفیت ۵۵۰ متر مکعب در ساعت و پساب صنعتی کارخانه به ظرفیت ۳۰۰ متر مکعب در ساعت به تصفیه خانه این پروژه انجام شده است.
وی تصریح کرد : این تصفیه خانه به دلیل اینکه آب دِمین برای مصارف نیروگاهی و صنعتی از پساب های بهداشتی و صنعتی تولید می کند و باید دارای ناخالصی بسیار پایین در حد صفر باشد از پیشرفته ترین تکنولوژی روز و تجهیزات مدرن انتخاب و طراحی شده است.
رجائی تصریح کرد : ابتدا پساب ورودی به کارخانه در تصفیه خانه های مبداء تصفیه اولیه کامل شده و پس از آن توسط پمپخانه ای که برای این منظور ساخته شده به کارخانه پمپاژ می گردد.
وی گفت : به دلیل اینکه نوع فاضلاب ورودی به تصفیه خانه متفاوت و از نوع بهداشتی و صنعتی است لذا دو نوع روش تصفیه: الف) برای فاضلاب بهداشتی فرآیند MBR ب) برای فاضلاب صنعتی از روش انعقاد لخته سازی و ته نشینی استفاده شده است که در نهایت هر دو پساب با استفاده از روش تصفیه تکمیلی RO تصفیه شده و به سمت ذوب آهن پمپاژ می شوند.
مدیر اجرائی پروژه ها با اشاره به اینکه قرارداد این پروژه به صورت سرمایه گذاری به روش BOT با گروه مپنا به عنوان سرمایه گذار و شرکت ذوب آهن به عنوان سرمایه پذیر منعقد شده است، خاطر نشان کرد : پیشرفت پروژه تاکنون ۸۰ در صد بوده و اکثر تجهیزات آن نیز خریداری و تحویل داده شده است همچنین بخش سیویل نیز پایان یافته و در حال اجرای نصب تجهیزات و پایپینگ می باشد و امید است تا پایان سال جاری راه اندازی گردد و در اوایل سال آینده نیز مورد بهره برداری قرار گیرد.
- کاهش چشمگیر مصرف کک در کوره بلند ذوب آهن اصفهان
- امضای تفاهم نامه بین ذوب آهن اصفهان و فن بازار ایمیدرو با رویکرد دانش بنیان
- تامین پایدار مواد اولیه ذوب آهن اصفهان به صورت ویژه دنبال می شود
- ریل ذوب آهن اصفهان پشتیبان توسعه تجارت کشور با جهان
- عملکرد موفق ذوب آهن اصفهان در تامین مواد اولیه در ایام نوروز
- ذوب آهن اصفهان سبد میلگرد نهضت ملی مسکن عرضه کرد
- ذوب آهن اصفهان در ساخت محصولات صنعتی به توانمندی مطلوب رسیده است
- توسعه خط ۲ مترو اصفهان با ریل ذوب آهن اصفهان
- رونمایی از دو محصول H26و H28 در ذوب آهن اصفهان
شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص ..شماره 112 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۱۲ نشریه چیلان/ پیش بینی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴ مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش