به گزارش چیلان ،محمدرضا پورابراهیمی در ارزیابی خود از مبحث خروج فولاد از بورس کالا، عنوان کرد: در حال حاضر مسئولان در صنعت فولاد مطرح کردهاند که اگر فولاد از ساختار بازار سرمایه خارج شود، قیمت آن کاهش پیدا خواهد کرد. سؤال اینجاست که هماکنون ظرفیت تولید فولاد در کشور به چه میزان است؟ طبق برآوردها، تقریباً نزدیک به ۴۶ میلیون تن ظرفیت نصب شده و برآورد ما این است که چند میلیون تن در حال ساخت هم وجود دارد که هنوز بهصورت کلی نصب نشدهاند که در صورت اضافه شدن آنها، نهایتاً بر فرض به ظرفیت ۵۰ میلیون تن در سال میرسیم.
بهواقع در ماه زمستان گاز و در تابستان برق صنعت فولاد قطع است؛ با این شرایط، ما چگونه میتوانیم فولاد را با بهای تمامشده پایین تحویل مردم بدهیم
وی با بیان اینکه در حال حاضر مصرف کشور در بخش فولاد حدود ۲۰ میلیون تن است، ادامه داد: سؤال این است که اگر کسی میخواهد فولاد را با قیمت ارزان به دست مردم برساند، باید از این ظرفیت خالی استفاده کند تا بهای تمامشده پایین بیاید؟ بهواقع در ماه زمستان گاز و در تابستان برق این بخش قطع است؛ با این شرایط، ما چگونه میتوانیم فولاد را با بهای تمامشده پایین تحویل مردم بدهیم.
اگر کسی میخواهد قیمت فولاد کاهش پیدا کند، باید عوامل تولید اعم از سوخت، خوراک با قیمت پایین و مستمر در اختیار تولیدکننده قرار دهد و گاز را در زمستان و برق را در تابستان به مدت دو ماه قطع نکند
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: ریشه گران شدن فولاد، بورس نیست بلکه بیتدبیری در تأمین اقلام مربوط به بهای تمامشده در این بخش است که از طریق محدودیت گاز و برق حاصل میشود و نباید آدرس غلط به جامعه و اقتصاد کشور بدهیم.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه باید بهای تمامشده تولید فولاد را پایین بیاوریم، اظهار داشت: هزینههای سنگینی که دو ماه قطعی برق و گاز برای بخش فولاد ایجاد میکند، حتماً میتواند بهای تمامشده این بخش را افزایش دهد؛ بنابراین وقتی بهای تمامشده تولید بالا برود، قیمت مصرفکننده افزایش پیدا خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: ازاینرو اگر کسی میخواهد قیمت فولاد کاهش پیدا کند، باید عوامل تولید اعم از سوخت، خوراک با قیمت پایین و مستمر در اختیار تولیدکننده قرار دهد و گاز را در زمستان و برق را در تابستان به مدت دو ماه قطع نکند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: ما نباید جلوی تولید و صادرات فولاد را به دلیل افزایش قیمت آن بگیریم، بلکه باید دلایل بهای تمامشده در این بخش را مورد بررسی قرار دهیم.
- فولاد ساختمانی ارزان میشود؟ / دولت برای کاهش قیمت مسکن به سیمان و فولاد متوسل میشود
- خسارت سنگین قطعی برق به فولاد اکسین
- محدودیت برق صنایع فولادی، سیمانی و انرژیبر ابلاغ شد
- تلاش بخش خصوصی برای روشن نگاهداشتن مشعلهای گازی فولادسازان: بدون خاموشی برق
- توقف تولید در بزرگترین کارخانه فولاد القایی شمال غرب کشور/ اختلاف با شرکت مجاور، عامل قطعی چندین باره برق این شرکت
- نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا/ بازگشت قیمت شمش به اردیبهشت سال گذشته/ مقایسه روند قیمت فولاد در ایران با نرخ تورم، نرخ دلار و قیمت مسکن
- گیوتین بیبرقی بر گردن فولادسازان/ فخوز: تولید از دست رفته به دلیل محدودیت برق ۴۴۰ هزار تن خواهد بود
- اعتراض شدید شرکت نورد و تولید قطعات فولادی به شرکت برق منطقهای تهران بزرگ/با این برنامهریزی قطعی برق، کلا تعطیل میشویم
- زیرساخت و تامین انرژی؛ بزرگترین مانع تولید معدن و صنایع معدنی
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران