به گزارش چیلان ،دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به افزایش اخیر قیمت ها در بازار ورق های فولادی، یکی از دلایل آن را ناشی از عدم عرضه ورق گرم سایر واحدهای تولیدی به جز فولاد مبارکه در بورس کالا دانست و گفت: تنظیم بازار ورق فولادی با عرضه مستمر همه تولیدکنندگان این رسته میسر است و نمی توان از شرکت های بزرگ فولادی نظیر فولاد مبارکه انتظار داشت که همه بار این بازار را به دوش بکشند.
سید رسول خلیفه سلطانی ادامه داد: یکی از چالش های تنظیم بازار ورق های فولادی این است که برخی تولیدکنندگان در حالی که اسلب مورد نیاز خود را از بورس کالا تهیه می کنند اما به تکالیف خود در عرضه ورق گرم در بورس کالا عمل نمی کنند و محصولات خود را در بازار آزاد به فروش می رسانند که همین موضوع باعث التهاب در بازار میشود.
لزوم اصلاح قیمت پایه ورق گرم
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه شرکت های بزرگ فولادی تکالیف خود در عرضه محصولات در بورس کالا را رعایت کرده اند، تصریح کرد: راه حل مدیریت بازار ورق گرم کاهش تقاضا در بورس کالا نیست بلکه ظرفیت های خاموش واحدهای تولیدی باید فعال و عرضه شوند. یکی از راهکارهای پیشنهادی در این خصوص، اصلاح قیمت پایه ورق گرم در بورس کالا است تا علاوه بر فولاد مبارکه، سایر واحدهای تولیدی ورق گرم نیز بتوانند محصولات خود را عرضه کنند. وی اضافه کرد: در حال حاضر با دستورالعمل شورای رقابت، حتی در برخی موارد قیمت پایه ورق گرم کمتر از اسلب خریداری شده توسط واحدهای نورد ورق تعیین می شود که لازم است این مانع هر چه زودتر مرتفع شود.
خلیفه سلطانی خاطرنشان کرد: اگر دولت به دنبال کنترل قیمت در محصولات میانی و نهایی فولاد است، لازم است قیمت آهن اسفنجی و تفاوت آن با قیمت شمش فولادی نیز از طریق افزایش تولید و عرضه آن کنترل شود چرا که افزایش قیمت آهن اسفنجی، تولید در کارخانجات فولادساز به ویژه در بخش خصوصی و مقیاس کوچک و متوسط را فاقد توجیه اقتصادی می کند.
- صنعت فولاد را باید تقویت کرد نه تضعیف
- سود سالانه شرکتهای فولادی از سود سپردههای بانکی کمتر میشود/ گرانی حاملهای انرژی در حکم مالیاتی است که دولت از فولادسازان میگیرد
- نقدی بر مدیریت دستوری در بازار فولاد/ کنترل همه مولفه های بازار فولاد امکان پذیر نیست / نگاه نو به تنظیم گری دولت در بازار فولاد
- تعادل بازار فولاد با عرضه مستمر و متناسب محصولات در بورس/ نیازی به ایجاد محدودیت در بازار نیست
- مجوزهای کاغذی، چالشی برای آینده صنعت فولاد
- دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران : امکان کاهش ارزبری فولاد به ۵۰ دلار در هر تن
- جزئیات ایده «صندوق حمایت از زنجیره فولاد» / وظیفه وزارت صمت چیست؟ / مشارکت فولادیها و معدنیها در صندوق چگونه خواهد بود؟ / واریز «درصدی از سود خالص به تناسب سودآوری»
- شاخصهای بومیسازی معدن و صنایع معدنی به زودی اعلام میشود/ اجرایی شدن ۹۵ درصد از مصوبات ایمیدرو
- کاهش تعرفه واردات، فولاد را ارزان تر نمی کند
شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص ..شماره 112 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۱۲ نشریه چیلان/ پیش بینی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴ مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش