به گزارش چیلان ، مهندس منصور یزدی زاده عضو هیئت مدیره هلدینگ توسعه صنعت و معدن تدبیر در مصاحبه اختصاصی با روابط عمومی شرکت فولاد جهان آرا اروند استراتژی مجموعه را تشریح کرد و گفت:
محدودیت زیرساخت ها از جمله برق، گاز، آب، راه و بنادر و … و عدم توسعه آن ها همزمان و همسو با توسعه فولاد در کشور و محدودیت های ذخایر و معادن سنگ آهن همگی باعث شده است که اگرچه ظرفیت سازی و هدفگذاری تولید فولاد که در چشم انداز کنونی حدود ۵۵ میلیون تن است، تا حدی محقق گردد؛ ولی ظرفیت عملی بیشتر از ۳۲ میلیون تن تحقق نیابد. به عبارتی میانگین نرخ بهره برداری از واحدهای فولادی حدود ۷۰ درصد باشد. از آنجا که مصرف فولاد در کشور کمتر از ۲۰ میلیون تن می باشد، میتوان عددی حدود ۱۲ میلیون تن بعنوان ظرفیت صادرات کشور در نظر گرفت، که این مهم استراتژی فولاد جهان آرا اروند را با توجه به تمایز کیفیت، تمایز ابعاد محصول تولیدی و دسترسی آسان به آبهای آزاد به یک استراتژی بالقوه تبدیل می کند.
وی در ادامه افزود:نکته دوم مورد توجه در استراتژی شرکت فولاد جهان آرا اروند با توجه به فضای رقابتی تولید فولاد در کشور، دسترسی و در اختیار گرفتن پهنه یا محدوده های سنگ آهن و انجام عملیات اکتشافی روی آن در جهت افزایش قدرت چانه زنی برای تصاحب مواد اولیه در زنجیره شامل کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی که بعنوان محصولات بالادست تولید مطرح می گردند، می باشد. که خوشبختانه در اینخصوص پیگیری های لازم در هلدینگ آغاز شده است.
مهندس یزدی زاده هوشمندانه عمل کردن در جهت مستحکم کردن جایگاه در زنجیره را اصل اساسی در تحقق استراتژی سوم بیان کرد و ادامه داد:
موقعیت شرکت فولاد جهان آرا اروند در زنجیره تولید فولاد در حال حاضر همانند جزیره ای میان اقیانوس بدون راه دسترسی به جزایر و مسیرهای خشکی دیگر می باشد و رفع این مورد مستلزم استحکام بخشیدن موقعیت مجموعه در زنجیره با مطالعه دقیق و برنامه ریزی جهت اجرای پروژه تولید آهن اسفنجی بصورت BOT با شرکتهای دارای امتیاز گندله و کنسانتره و یا عقد پیمان مشارکتی و استراتژیک با شرکت های تولید آهن اسفنجی مشروط به دارا بودن معدن سنگ آهن می باشد.
ایشان در تشریح چهارمین استراتژی شرکت فولاد جهان آرا اروند در ارتباط با توجه به پایین دست در زنجیره فولاد خاطرنشان کرد:
ایجاد بازار تضمین شده برای مجموعه یکی از اهداف و نقاط اندیشه ی ما بوده و در این خصوص می بایست راهبرد خود را جهت احداث واحد تولید ورق عریض فولادی یا ایجاد پیمان مشارکت مستحکم با شرکت های تولیدکننده ورق عریض تعیین نموده و همچنین نگاه مدبرانه ای به تولید ورق های صنعتی نظیر ورق های الکتریکی که مورد استفاده در نیروگاه ها بوده و در حال حاضر به صورت صددرصد وارداتی صورت می گیرد، داشته باشیم.
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران