ساختمان پلاسکو، ساختمانی فلزی بود؛ رفتار فولاد در دماهای بالای ۵۰۰ درجه سانتیگراد متفاوت می شود به گونه ای که اگر از این میزان دما عبور کند، مقاومت آن به شدت کاهش می یابد.
به گزارش چیلان مهدی روانشادنیا، عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران ضمن بیان مطلب فوق گفت: وقتی حرارت به ۷۰۰ درجه سانتیگراد برسد، مقاومت فولاد نصف می شود و لذا در این شرایط قابل پیش بینی است که ساختمانی این چنینی با خطر ریزش مواجه شود.
وی به ایرنا گفت: از دیدگاه فنی، ساختمان چند مشخصه دارد که در گام نخست باید گفت، این ساختمان با ضوابط امروز ساختمان سازی احداث نشده است زیرا ساخت اولیه آن در سال ۳۹ خورشیدی بوده در حالی که آخرین نسخه مقررات ملی ساختمان در مقابله با حریق مربوط به سال ۸۸ است.
این استاد دانشگاه افزود: مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان، انواع ساختمان از نظر کاربردی، تجهیزات و تاسیسات طبقه بندی می شوند و بر مبنای آن نظارت دوره ای بر آن تعریف می شود که ساختمان پلاسکو یکی از ساختمان هایی است که این موارد و نظارت های دوره ای بر آن اجرا نشده است.
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران تاکید کرد: در حوزه فنی وقتی حادثه ای اتفاق می افتد، باید آمادگی قبل از حادثه داشته باشیم و در این کار باید ضمن آموزش ساکنان، استقرار تجهزات امدادرسانی، پلان فرار و تخلیه ساختمان از ساکنین را مدنظر قرار دهیم.
وی ادامه داد: در این زمینه باید گفت که اقدام های انجام شده در ساختمان پلاسکو نزدیک صفر بوده است.
به گزارش چیلان ، در ساعت ۷:۵۹ صبح امروز وقوع حادثه حریق در ساختمان پلاسکو به آتش نشانی اطلاع داده شد و در پی آن بیش از ۲۰۰ آتش نشان در قالب ۱۰ ایستگاه به محل اعزام شدند و موفق به مهار و اطفای حریق در این ساختمان شدند، اما آتش دوباره در این ساختمان شعلهور شد و سبب فرو ریختن کامل آن شد. این اتفاق در حالی روی داد که تعدادی از نیروهای دستگاههای امدادی در حال عملیات در محل حادثه بودند. این اتفاق سبب شد برخی نیروهای آتش نشانی در این آتش سوزی صدمه دیده یا در زیر آور باقی بمانند و تلاش برای کسب اطلاعاتی از وضعیت آنها ادامه دارد.
گفتنی است، پاساژ پلاسکو نام یک مرکز خرید قدیمی در تهران است که از آن به عنوان اولین ساختمان مدرن و مرتفع در تهران یاد میشود. این مرکز خرید از یک ساختمان ۱۷ طبقه تشکیل شده است. کار بنای این ساختمان در سال ۱۳۴۲ به پایان رسید.
پاساژ پلاسکو علیرغم اینکه سالها از ساخت آن میگذرد، اما همچنان بسیار مدرن و زیبا به نظر میرسد. به خصوص پس از اینکه کسبه آن، دستی به سر و روی پاساژ و سردر مغازههای خود کشیدند. در طبقات زیر همکف تا سوم آن، مغازههای تکفروشی لباس مردانه و در طبقات بعدی آن تولیدیهای لباس و عمده فروشیها به فعالیت میپردازند. قیمت لباسها و محصولات ارائه شده در این مرکز خرید نسبت به بسیاری از مراکز تجاری دیگر در پایتخت مناسبتر و این لباسها دارای کیفیت خوبی هستند. ضمنا در طبقه زیر همکف مغازههای فروش ماهیهای آکواریومی و وسایل آکواریوم و غذای ماهی همچنان فعال هستند.
گروه رسانه ای چیلان ، این فاجعه را به هموطنان و مخاطبان فهمیم چیلان تسلیت عرض می کند.
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- راهپیمایی کارکنان فولاد اکسین در محکومیت بمباران غزه
- تغییر الگو مصرف و حفظ محیط زیست در حوزه معدن و فولاد/ در پایا فولاد کویر یزد تیمسازی و برنامهریزی کردیم
- خدمت رسانی فولاد خوزستان به زائرین کربلای معلی در مرز چزابه
- «فولاد؛ زیر تیغ!»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران