دکتر جعفر سرقینی، معاون معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت و گو با چیلان ضمن بیان این مطلب که برنامه تولید ۲۵ میلیون تن فولاد و ۸ میلیون تن صادرات برای سال ۹۶ دیده ایم در خصوص رویکرد وزارتخانه در خصوص تولید، صادرات و افزایش تقاضا در بازار فولاد، اطلاعاتی داد که در ادامه از نظر می گذرد.
برنامه تولید، صادرات و مصرف فولاد در سال۹۶
دکتر سرقینی به خبرنگار ما گفت: امیدواریم تا پایان سال جاری، ۲۵ میلیون تن فولاد در کشور تولید گردد که از این میزان حداقل ۸ میلیون تن صادرات خواهد شد و ۱۷ میلیون تن به مصرف داخلی می رسد.
وی افزود: انتظار ما این است که امسال در پروژه های ساختمانی و مسکن شاهد حرکت و جنبشی باشیم ولی درعین حال هدفمان تنها تمرکز بر روی پروژه های عمرانی و رونق بخش مسکن نیست بلکه با توجه به رشد سایر بخش ها، انتظار داریم که مصرف فولاد گسترش می یابد.
سرقینی ادامه داد: حتی سال قبل به دلیل همین مسئله، به فولاد مبارکه تکلیف شد به منظور تامین نیاز ورق داخل، صادرات خود را کم کند.
معاون معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت توضیح داد: خوشبختانه صنایع دیگر را در کنار صنعت ساختمان داریم و اینطور نیست که تنها صنعت ساختمان مصرف کننده فولاد باشد بلکه سایر صنایع هم فولاد نیاز دارند و این نیاز در حال افزایش است.
برنامه افزایش ظرفیت در زنجیره فولاد را دنبال می کنیم
معاون معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت به این سوال که برنامه وزارت صمت در سال ۹۶ چیست؟ این گونه پاسخ داد: امسال برنامه افزایش ظرفیت در زنجیره فولاد را داریم و بر همین اساس ۲۲ میلیون تن ظرفیت تا پایان سال به زنجیره فولاد اضافه می گردد.
وی خاطرنشان کرد: از این ۲۲ میلیون تن، ۱۲.۵ میلیون تن در بخش گندله است که پیش بینی می گردد تا نیمه نخست امسال وارد مدار تولید شود. عملا با راه اندازی این طرح ها، ظرفیت زنجیره فولاد حداقل به ۲۰۰ میلیون تن خواهد رسید که این مسئله به نوعی در بستر رونق کار، اشتغال و تولید است.
مجوز چه واحدهای تمدید نخواهد شد؟
دکتر سرقینی درباره مجوزهای صادر شده در زنجیره فولاد به چیلان گفت: سعی ما این بود که توازن نسبی در زنجیره فولاد ایجاد گردد و در صدور مجوزها هم حواسمان هست تا از این توازن خارج نشویم. ولی واحدهایی که پیش از این مجوز گرفته اند اگر نتوانند فعالیت کنند و پیشرفتی نداشته باشند، قطعا مجوز آنها تمدید نخواهد شد
وی در توضیح این موضوع افزود: اگر واحدی بتواند پیشرفت کار را به بالای ۳۰ درصد برساند در جلسات پایش ماهانه با حضور وزیر این طرح ها چه در مقیاس بزرگ باشند و چه کوچک، بررسی و مشکلاتشان ماهانه مورد بررسی قرار می گیرد.
ارزان تر شدن اجرای پروژه ها با مشارکت خارجی
سرقینی همچنین درباره سرمایه گذاری های خارجی در تامین تجهیزات صنعت فولاد هم گفت: مشارکت با خارجی ها نظیر مشارکت شرکت دانیلی سبب خواهد شد قیمت پروژه ها ارزان تر تمام شده و بعضا اجرا و انجام طرح ها تسریع شود چون دیگر نیازی به واردات بعضی قطعات و تجهیزات نداریم و همین امر طول اجرای پروژه ها را کاهش می دهد.
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- راهپیمایی کارکنان فولاد اکسین در محکومیت بمباران غزه
- تغییر الگو مصرف و حفظ محیط زیست در حوزه معدن و فولاد/ در پایا فولاد کویر یزد تیمسازی و برنامهریزی کردیم
- خدمت رسانی فولاد خوزستان به زائرین کربلای معلی در مرز چزابه
- «فولاد؛ زیر تیغ!»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران