گروه پاترون چگونه پا به عرصه صنعت گذاشت؟
گروه پاترون، در سال ۱۳۹۲ با هدف پر کردن جای خالی ارائه راهکارهای جامع (Total Solution) در صنعت فولاد پا به عرصه وجود نهاد. این نگرش جایگزینی است برای روشی که هدفش صرفا فروش مواد مصرفی و تجهیزات و ارائه چند دستورالعمل نصب و مصرف و اطلاعات بدون استفاده است. تامین تخصصی، از زاویه نگاه گروه پاترون به معنای همراهی با مشتری از لحظه تشخیص نیاز، تا مرتفع کردن آن نیاز به علاوه سایر نیازها و مسائلی که مستقیم و غیر مستقیم با آن در ارتباطند، می باشد. این همراهی نه به معنای ارائه توصیه نامه و دستورالعمل که همراهی کردن با مصرف کننده و اجرای تمام گام های لازم برای بهبود و بهینه سازی با کمک متخصصان این گروه در محل کارخانه مصرف کننده است. بر همین اساس گروه پاترون توسط جمعی از متخصصین این صنعت شروع به فعالیت نمود. مدیران گروه پاترون عمدتا با تحصیلات کارشناسی ارشد در رشته های مهندسی متالورژی، صنایع، MBA، مکانیک و سرامیک مشغول به فعالیت هستند. این شرکت با سرمایه اولیه مالی بسیار پایین کار خود را شروع نمود و عمده فعالیت های این شرکت بر پایه اعتبار فنی و تخصصی مدیران مجموعه شکل گرفت.
با همین رویکرد این گروه پس از گذشت ۴ سال از عمر خود توانسته بزرگترین تامین کننده مواد و اقلام مصرفی کارخانجات فولادسازی با روش کوره القایی به شمار آید و بیشترین سهم بازار را کسب کند. در سال ۱۳۹۳ گروه پاترون برای اولین بار در کشور موفق به تولید پودر قالب ریخته گری، جهت روانسازی ریخته گری در ماشین ریخته گری مداوم شد و مفتخر به دریافت عنوان شرکت دانش بنیان گردید.
پس از تولید این محصول ارزشمند، با توجه به برخورداری گروه پاترون از تیم تحقیق و توسعه توانمند، تا پایان سال ۱۳۹۵ محصولات دیگری تولید گردیدند که عبارتند از: پودر پوشاننده سطح پاتیل و تاندیش، ماسه مجرای پاتیل، ملات کرومیتی یا سبز و دسته ای از محصولات بسیار مهم: جرم های ریختنی و کوبیدنی. لازم به ذکر است گروه پاترون از پیشتازان ایران در تولید جرم های بدون سیمان یا نانو باند است که اخیرا مفتخر به دریافت گواهی محصولات نانو مقیاس نیز گشته است.
امسال چه محصولاتی وارد سبد تولیدات پاترون شده است؟
در سال ۱۳۹۶ چند محصول مهم دیگر نیز به سبد محصولات گروه پاترون اضافه گردید که عبارتند از: دلتای کوره های قوس الکتریکی با مواد اولیه نانو باند که دارای عمر بسیار بالاتری نسبت به نمونه های سیمانی هستند، پودر قالب اینگات و نیز پوشش الکترودهای گرافیتی جهت کاهش مصرف آنها با نام تجاری الکوپات. لازم به ذکر است تحقیق و توسعه جهت بهبود محصولات فعلی و نیز تولید محصولات جدید در گروه پاترون همواره به صورت پویا ادامه دارد.
اقدام ارزشمند دیگر گروه پاترون انتقال دانش فنی تولید صفحات اسلاید گیت یا دریچه کشویی و دیگر نسوزهای سیستم اسلاید گیت و نازل تاندیش به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نسوز کشورمان بوده که با موفقیت چشمگیری همراه بوده و جزو افتخارات گروه پاترون محسوب می گردد.
محصولات پاترون تنها مشتریان داخلی دارد یا جهت صادرات نیز تولید می گردد؟
به جز فولادسازان داخلی، گروه پاترون موفق شده است محصولات تولیدی خود را به کشورهای همجوار صادر نماید. ترکیه، عراق، پاکستان، افغانستان، آذربایجان و گرجستان از جمله کشورهای هدف صادراتی گروه پاترون بوده اند که با توسعه و افزایش ظرفیت خطوط تولیدی گروه پاترون امکان صادرات به آنها فراهم شده است. با توجه به اینکه یکی دیگر از اهداف استراتژیک گروه پاترون شناسایی بازارهای منطقه ای جهت گسترش صادرات بوده است، این شرکت نمایشگاه آنکیروس ۲۰۱۶ حضور یافت و ضمن آشنایی با بازدیدکنندگان، پتانسیل های بالقوه ای را شناسایی نمود که خوشبختانه منجر به صادرات محصولات این شرکت گردید. در عین حال گروه پاترون در سال ۹۷ به محل جدید کارخانه خود منتقل می گردد که دارای فضای گسترده تر و خطوط جدید تولیدی می باشد.
مزیت اصلی گروه پاترون درمقایسه با رقبا چیست؟
با توجه به آنکه گروه پاترون از بدو تاسیس سازمانی فرایندگرا و استراتژی محور داشته است، توجه به مزیت های رقابتی براساس شایستگی های کلیدی از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. بر این اساس می توان گفت مزیت های رقابتی اصلی گروه پاترون، حول تمایز و تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالا برای مشتریان پایه گذاری شده است.
مواد اولیه گروه پاترون از چه طریق تامین می شود؟
گروه پاترون تامین مواد اولیه خود را از چند طریق انجام می دهد. بخشی از مواد اولیه گروه پاترون از تولیدکنندگان مواد معدنی کشور تامین می گردد که یا خود محصول فراوری شده را تامین می نمایند و یا گروه پاترون به کمک کارخانجات فرآوری داخلی، محصول مورد نیاز خود را براساس مشخصات تعریف شده خود، تامین می کند. بخش دیگری از مواد اولیه مورد نیاز گروه پاترون به طور مستقیم از تولیدکنندگان خارجی اعم از اروپایی، هندی و چینی تامین می گردد و نهایتا بخش دیگری از این نیازمندی ها، از طریق نمایندگی های شرکت های خارجی در داخل کشور تامین می گردد.
وضعیت بازار فولاد در سال های اخیر چطور بوده و این صنعت با چه بحران هایی مواجه بود؟
متاسفانه در سال های اخیر به دلیل کاهش مصرف سرانه فولاد و رکود اقتصادی، تقاضای موثر محصولات فولادی نیز افت نموده که همین امر منجر به بروز مشکلات زیادی برای صنعت فولاد گردیده است. بی اغراق باید گفت اگر در دو سال اخیر امکان صادرات محصولات فولادی وجود نداشت، بحران غریبی بر صنعت فولاد سایه می افکند. هرچند در حال حاضر چنان بحرانی وجود ندارد اما بحران فعلی هم کمر صنعت را خم کرده است. به این ترتیب که نقدینگی در سطح بسیار پایینی قرار دارد و این مشکل به صورت زنجیره وار به همه حلقه های پس و پیش صنعت فولاد تسری یافته است. بی تردید شرکت هایی مانند گروه پاترون که تامین کننده صنعت فولاد هستند نیز از این بحران متاثر گردیده اند و باید گفت بحران نقدینگی در حال حاضر بزرگترین مشکل صنعت کشور است. از طرف دیگر با راه اندازی واحدهای جدید فولادسازی در راستای چشم انداز ۱۴۰۴، درصورتی که برای موازنه نقدینگی از یک سو و عرضه و تقاضا از سوی دیگر فکری نشود می توان گفت بحران های مالی، فشار بیشتری به صنعت وارد خواهد کرد. در این حال دولت محترم نیز اقدام به کنترل نرخ ارز به صورت تصنعی نموده که همین امر، قامت صنعت را به صورت مضاعف خم نموده است. چنانچه نرخ ارز واقعی در ایران جاری شود، بی تردید تولیدکنندگان توانمند داخلی با آسودگی می توانند با دیگر کشورها رقابت کرده، اقدام به صادرات محصولات خود نمایند.
البته با توجه به اینکه دولت دوازدهم تاکنون قادر به انجام وعده های خود نیز نبوده است شاید نمی توان توقع داشت که اقداماتی از قبیل کوتاه کردن دست شرکت های دولتی و خصولتی از اقتصاد، وصول مالیات از شرکت هایی که مستثنی هستند (و بالتبع فشار کمتر به بهانه های واهی به تولیدکنندگان بخش خصوصی جهت پرداخت مالیات اضافه) تزریق نقدینگی کافیبه صنعت، کاهش نرخ بهره بانکی یا آزادسازی و تک نرخی کردن نرخ ارز، برچیدن بساط فساد از کشور، تسهیل فرایندهای اداری و بوروکراتیک گمرکی و اداری و یا دیگر موارد را نیز انجام دهد اما صنعت گرانی چون گروه پاترون، همچنان به امید تدبیر، تلاش و صبوری می کنند تا روزی که به آنچه شایسته آن هستیم دست یابیم.
صحبت پایانی…..
تجربه های گرانبهای به جا مانده از روند تکامل اقتصاد نشان داده، صنعت و کارآفرینانش به سادگی از نفس باز نمی ایستند و در پی یافتن روزنه ای از نور، علیرغم تمام فشارهای استخوان خردکن، امیدوارانه و مصمم به برنامه های خود متعهد می مانند و هم این بزرگان هستند که همیشه موجب رشد و آبادانی در این کشور شده و خادم واقعی ملت و مملکتند بی آنکه ادعایی کنند.
کشور ما توانایی و شایستگی بهبود شاخص های موفقیت و رفاه را دارد. امیدواریم همه عوامل شکل دهنده آن، صادقانه و متعهدانه، بر اساس تخصص هایشان، دست به دست هم، کشور عزیزمان را به جایگاه شایسته اش برسانند. گروه پاترون نیز با هر نقش کوچکی که داشته باشد، همه تلاش خود را خواهد نمود.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
- لزوم توجه به اقتصاد دریا با محوریت صنعت فولاد
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران