متن کامل این گفتوگو از نظر مخاطبان چیلان میگذرد:
آقای توکلی، لطفاً خطوط تولید و محصولات شرکت فولاد نطنز را تشریح بفرمایید؟
در سال ۱۳۷۸ مجتمع فولاد نطنز در شهرک صنعتی نطنز تاسیس و شروع به تولید نمود و در سال ۱۳۸۲ به بهرهبرداری رسید. در این کارخانه تولیدی انواع میلگرد شاخهای و کلاف در اشکال ساده و آجدار طبق آخرین استانداردهای ملی و بینالمللی تولید میگردد. از اهداف توسعه این مجتمع تولیدی رسیدن به خودکفایی در تامین مواد اولیه و بینیاز شدن صنعت فولاد از واردات است.
شرکت صنایع فولاد نطنز مجموعهای از شرکتهای تولیدی صنعتی و بازرگانی دیگر از جمله پروژه سنگ آهن نطنز، شرکت ذوب آهن نطنز و شرکت صنایع مفتولی توکلی و موسسات دیگری در کنار خود دارد که در مجموع مجتمع صنایع فولاد نطنز را بوجود آورده است. این مجتمع دارای طیف گستردهای از انواع محصولات نهایی شامل انواع شمش فولادی، میلگرد شاخه آجدار و ساده، انواع میلگرد و مفتول کلاف برای مصارف ساختمانی و صنعتی، مفتولهای کششی، مسوار و گالوانیزه، آرماتور و انواع تورهای پرسی، گابیون و سیم خاردار، انواع مفتول فنر، مفتول اتومات، مفتول پیچ و پرچ و پین و بست میباشد که با بهترین کیفیت تولید شده و با رقابتیترین قیمت به مشتریان و خریداران مشتاق و علاقمند عرضه میگردد.
شما در فولاد نطنز چه طرح توسعهای را در دست اجرا دارید؟
برنامهریزی و سرمایهگذاری در طرحها و پروژههای توسعه که با هدف یکپارچهسازی زنجیره تولید و انسجام بازارهای محصولات شرکت صورت میگیرد تقریبا طی ده سال گذشته به طور مستمر و بدون وقفه به انجام رسیده است و افتتاح و راهاندازی خط تولید میلگرد کلاف صنعتی با قطرهای مختلف در واحد تازه راهاندازیشده با ظرفیت اسمی بیش از یک میلیون تن در سال از آن جمله میباشد.
سایر طرحها و پروژههای در دست اجرا بهدست متخصصین جوان و زبده در این مجتمع عبارتند از پروژه خط تولید آهن اسفنجی و احیای مستقیم از سنگ آهن به روش میدرکس با ظرفیت یک ملیون و ششصد هزار تن در سال و همچنین پروژه تولید شمش فولادی از آهن قراضه و آهن اسفنجی با ظرفیت یک میلیون و هشتصد هزار تن در سال.
فولاد نطنز در حال حاضر با چه مشکلات و موانعی روبرو است؟
یکی از بزرگترین مشکلات پیش روی شرکتهای فولادی بهره بالای بانکی است. این شرکتها گاه سالانه بیش از ۱۰ میلیارد تومان بهره بانکی پرداخت میکنند و فشار مضاعفی از این ناحیه به شرکتهای فولادی تحمیل میشود.
با توجه به شرایط تحریم این شرکتها برای فروش و خریدهای خارجی خود با مشکلات متعدد و هزینههای اضافه زیادی مواجه هستند. تحریمها منجر به توقف بسیاری از فعالیتهای توسعهای شده چرا که امکان واردات تجهیزات و مواد اولیه سخت و در برخی موارد غیرممکن است.
ارزیابی شما به عنوان یکی از مدیران بخش خصوصی از عملکرد فولادسازان در سال جهش تولید چیست؟
باتوجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری بهنام سال جهش تولید و مصادف شدن آن با شدیدترین تحریمهای بینالمللی و همچنین پایین آمدن صادرات نفتی کشور، بخش صنعت بهویژه فولاد با تکیه بر توان داخلی و همچنین استفاده از ظرفیتهای بومی توانسته کماکان با قدرت به مسیر خود ادامه دهد و نه تنها نیاز داخلی کشور را برآورده سازد بلکه به صادرات فولاد به کشورهای همسایه نیز نیمنگاهی بیندازد. بهطور قطع باید گفت همین ایستادگی و استقامت پولادمردان است که نماد تابآوری بالای اقتصاد ایران است.
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- ثبت رکورد جدید واحد توزین و بارگیری جادهای اپال پارسیان سنگان در پایان مالی ۱۴۰۲
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران