به گزارش چیلان ، اواخر سال ۱۳۹۲، صنعت فولاد کشور شاهد راه اندازی یک ریفورمر فولادی با کاتالیست های تماما ایرانی ، تولیدی شرکت نفت و گاز سرو بود. این امر با پیشگام شدن فولاد مبارکه اصفهان در استفاده از کاتالیست های تولید داخل از سال ۱۳۸۵ در کنار شرکت فولاد خوزستان برای بومی سازی کاتالیست های احیا مستقیم آهن محقق گردید.
مجتمع فولاد مبارکه اصفهان دارای ۶ مادول و ۳ مگامادول در واحد احیا مستقیم بوده که بعنوان بزرگترین مجتمع فولادی در تولید آهن اسفنجی شناخته می شود. به طوری با اعتماد حاصل شده تاکنون ۸ ریفومر این مجتمع با کاتالیست های شرکت نفت و گاز سرو بارگذاری و در مدار تولید قرار گرفت که بارگذاری کاتالیست های دو مگاریفورمر خرازی و سبا، با محصولات شرکت نفت و گاز سرو، بعنوان دو نقطه درخشان این اقدام ملی به شمار می آید.
هفته گذشته و در عملیات تعمیرات مگامادول سبا مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، کاتالیست دیگری از این شرکت در مجتمع فولاد مبارکه اصفهان استفاده شد. کاتالیست های سولفورزدایی شرکت نفت و گاز سرو در مخازن سولفورزدایی مگامادول سبا مجتمع فولاد مبارکه اصفهان استفاده شد،و این ریفورمر عملا با کاتالیستهای تماما ایرانی در مدار تولید قرار گرفت و زنجیره کاتالیست مورد نیاز صنعت فولاد در این مجتمع تکمیل گردید.
مجتمع فولاد مبارکه اصفهان که پیشتر نیز از کاتالیست های نفت و گاز سرو در این مگامادول جهت تولید آهن اسفنجی بهره گرفته بود، با رصد دادههای فرآیندی و اطلاعات تولیدی واحد مذکور، نقش برجسته این کاتالیستها و پایداری و عملکرد مطلوب آن را مشاهده نمود.
لازم به توضیح است که استفاده از گاز طبیعی و همچنین گندله آهن با درصد سولفور زیاد موجب مشکلات عدیدهای در واحدهای احیای مستقیم آهن میگردد لذا جاذب های سولفورزدایی نقش حیاتی در تولید محصولی باکیفیت ایفا می کنند. کاتالیست های سولفورزدایی شرکت نفت و گاز سرو با اهتمام و تحقیقات کارشناسان و مهندسان این شرکت تولید شده و لذا انتظار میرود که این کاتالیست ها عملکردی مطلوب و پایداری بالایی داشته باشند.
شایان به ذکر است که نسل جدیدی از تکنولوژی تولید کاتالیست در شرکت نفت و گاز سرو برای تولید کاتالیست های فولادی استفاده می شود که باعث افزایش طول عمر کاتالیست، بهبود عملکرد آن و کاهش هزینه های شرکت های فولادی در خرید و تعویض این کالای استراتژیک میشود.
صنعت فولاد کشور در حال حاضر شاهد فعالیت ۱۵ریفورمر و مگاریفورمر با کاتالیست نفت و گاز سرو بوده که نشان از نقش پررنگ شرکت نفت و گاز سرو در صنعت فولاد دارد.
- مشاهده کنید: تولید نسل جدید کاتالیست های بهبود یافته صنعت فولاد برای اولین بار در کشور
- جزئیات صادرات کاتالیست ایرانی / نوآوری تکنولوژی تولید کاتالیست در ایران
- افزایش ۱۰ درصدی تولید آهن اسفنجی در واحد احیا مستقیم فولاد هرمزگان
- پیشرفت ۵۲.۵ درصدی پروژه سولفورزدایی احیا مستقیم فولاد هرمزگان
- “بازدیدار”عرفانیان از متیل پس از سی سال
- مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان، مطرح کرد: رسالت اصلی شرکتهای پیشران، توسعه و آبادانی کشور است
- در همایش بومیسازی کاتالیست چه گذشت؟
- رونمایی از ۳ کاتالیست جدید با کاربرد در صنعت فولاد
- کاتالیست ایرانی وارد بازار صادراتی شد / کاتالیست جدید سرو در فولاد میانه
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران