خبر بد هفته
خبر بد هفته گذشته، آغاز محدودیتهای شدید مصرف برقِ شرکتهای فولادی بود. پیگیری خبرنگار چیلان نشان میدهد که محدودیتهای اعمالشده از طرف وزارت نیرو باعث شده تا فولاد مبارکه مصرف برق خود را با کاهش ۶۰ درصدی به ۴۰ درصد دیماند مصرفی برساند. در حال حاضر از ۸ کوره قوس الکتریکی فولاد مبارکه تنها دو کوره فعال است و بخش نورد این شرکت اگرچه به تولید خود ادامه میدهد اما در ادامه ممکن است با مشکل کمبود اسلب روبرو شود.
همچنین پیگیری چیلان نشان میدهد که از هفته گذشته برق واحد گندلهسازی، واحد احیاء مستقیم و واحد فولادسازی مجتمع فولاد خراسان قطع شده است و وزارت نیرو بهصورت غیرکارشناسی تنها به اندازه ۱۶ درصد دیماند مصرفی این شرکت به آن برق تخصیص داده است. این محدودیت باعث شده است تا در حال حاضر تنها واحد نورد فولاد خراسان فعال باشد. اطلاعات کسب شده توسط چیلان همچنین حاکی از آن است که به دلیل کمبود برق، فعالیت واحد فولادسازی مجتمع جهان فولاد سیرجان نیز متوقف شده است. سایر کارخانجات فولاد کشور نیز با محدودیت مصرف برق مواجه شدهاند.
امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان و عضو هیئت مدیره انجمن فولاد در خصوص محدودیتهای مصرف برق گفت: محدودیتهای برقی فولاد خوزستان از ۱۵ خرداد ماه ۱۴۰۱ آغاز شده است و با توجه به تداوم محدودیتها تا ۱۵ شهریورماه ۱۴۰۱، پیشبینی میشود ۴۴۰ هزار تُن تولید برنامهریزی شده، معادل ۴۵ روز تولید از دست برود.
دکتر بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز در گفتوگو با شبکه خبر صدا و سیما اظهار داشت: در قالب محدودیتهای اعمالشده توسط وزارت نیرو، در برخی از موارد میزان برق تخصیصیافته حتی نمیتواند برای آمادهبهکارنگهداشتن خط تولید تا رسیدن به ساعات غیرپیک و افزایش برق تخصیصیافته به خط تولید مناسب باشد. مدیریت محدودیتهای برق باید به استانها واگذار شود تا این محدودیتها بر اساس شرایط واحدهای تولیدی و تکنولوژی تولید آنها اعمال شود.
نامه هفته
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی نامهای به وزیر صمت به محدودیتهای برق اعمال شده بر شرکتهای فولادی اعتراض کرد و اصلاح فوری محدودیتهای اعمالی را خواستار شد.
انجمن فولاد در نامه خود استدلال کرده که در سال گذشته، صنعت فولاد حدود ۶ میلیون تن از برنامه هدفگذاری شده تولیدی خود عقب افتاد که این امر موجب تحمیل زیان حدود ۴ میلیارد دلاری به این صنعت شد. انجمن فولاد گفته است که محدودیت تامین برق در کشور باید بین همه صنایع و طبق برنامه کارشناسی توزیع گردد تا کارخانجات فولادی کشور متحمل خسارات کمتری شوند.
در نامه انجمن فولاد خطاب به وزیر صمت آمده است: «کاهش تولید فولاد موجب افزایش قیمت محصولات پایین دستی نظیر لوازم خانگی، لوله و پروفیل، ساختمان و حتی خودرو میگردد. لذا با عنایت به لزوم تنظیم بازار داخلی و در عین حال توسعه صادرات فولاد کشور در شرایط تحریمی و نیاز ارزی کشور، خواهشمند است ترتیبی اتخاذ فرمایید که نسبت به اصلاح فوری محدودیتهای اعمالی اقدام گردد. بدیهی است همچون گذشته این انجمن آماده مشارکت در مطالعات کارشناسی به منظور مدیریت منصفانه محدودیتهای جبری تامین انرژی کشور در جهت کاهش خسات وارده به تولیدکنندگان می باشد».
بیشتر بخوانید:
عرضههای فولادی بورس کالا در هفتهای که گذشت
در هفتهای که گذشت ۲۹۸ هزار و ۴۵۱ تن، انواع شمش و محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت. ارزش کل معاملات فولاد در بورس کالا در هفته گذشته ۵۳۶۹ میلیارد تومان بود.
فولاد مبارکه در هفته گذشته از محل فروش محصولات خود در بورس کالا، درآمد ۱۹۵۶ میلیارد تومانی بهدست آورد. از میان تمام شرکتهای فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به فولاد مبارکه بود.
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران