خبر خوب هفته
خبر خوب هفته گذشته، تمدید مجوز صادرات فولادسازان قوسی و القایی تا انتهای شهریور سال جاری بود. مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت در روز ۳۱ خرداد طی نامهای به دفتر مقررات صادرات و واردات این وزارتخانه اعلام کرد که مجوز صادرات شرکتهای تولیدکننده شمش و اسلب به روش قوس الکتریکی تا پایان شهریورماه سال جاری تمدید شده است.
همچنین مجوز صادرات واحدهای ذوب القایی تولیدکننده شمش القایی نیز تا پایان شهریور تمدید شده است. پیش از این، وزارت صمت به ۱۰۶ واحد ذوب القایی مجوز صادرات تا پایان خردادماه اعطا کرده بود که حالا این مجوزها عیناً تا پایان شهریور تمدید شده است.
فولادسازانی که مجوز صادرات آنها تمدید شده تا ۳۱ شهریورماه سال ۱۴۰۱، جهت صادرات به تأیید دفتر صنایع معدنی وزارت صمت در سامانه فرامرزی گمرک (تیک صادراتی) نیاز ندارند.
خبر بد هفته
خبر بد هفته گذشته، تداوم کاهش قیمت فولاد صادراتی ایران همگام با روند نزولی قیمتها در بازار جهانی فولاد بود. در زمانی بسیار سریع، افزایش قیمت ناشی از جنگ اوکراین در بازار جهانی فولاد نه تنها بهطور کامل پس گرفته شد، بلکه قیمت شمش صادراتی ایران به پایینترین میزان از بهمن سال ۱۳۹۹ و قیمت اسلب صادراتی کشور به پایینترین میزان از آذر سال ۱۳۹۹ رسید! متأسفانه بخشنامه عوارض صادراتی باعث شد تا شرکتهای ایرانی نتوانند از فرصت کوتاه جهش قیمتها در بازار جهانی فولاد استفاده کنند.
قیمتهای منتشرشده توسط متال بولتن نشان میدهد که قیمت فوبِ اسلب صادراتی ایران در هفته گذشته ۴.۸ درصد کاهش یافت و اسلب در قیمت ۵۲۵ تا ۵۴۳ دلار به ازای هر تن معامله شد. در هفته گذشته، قیمت فوبِ بیلت صادراتی ایران در بنادر کشور ۵۲۵ تا ۵۴۰ دلار به ازای هر تن بود که میانگین این قیمت نسبت به قیمتهای ۲۵ خرداد، حاکی از کاهش ۲.۷ درصدی است.
قیمت فولاد در بازارهای جهانی در حال تجربه یک روند نزولی شدید و کمسابقه است که علت اصلی آن نگرانی نسبت به وقوع رکود در اقتصاد جهانی است. جنگ اوکراین و افزایش خیرهکننده قیمت انرژی و بر هم خوردن زنجیره تأمین جهانی که درپی آن به وجود آمد، اقتصاد جهان در آستانه رکود قرار داده است.
قیمتهای منتشرشده توسط متال بولتن نشان میدهد که در هفته گذشته قیمت اسلب صادراتی CIS با کاهش ۵.۴ درصدی به ۵۲۰ تا ۵۴۰ دلار به ازای هر تن رسید که همچنان پایینتر از قیمت اسلب صادراتی ایران است. قیمت شمش صادراتی CIS نیز از ۵۴۱ دلار به ازای هر تن به ۵۰۸ دلار رسید. قیمت بیلت صادراتی ترکیه نیز با کاهش شدید ۱۲.۱ درصدی به ۵۸۰ دلار به ازای هر تن رسید.
بیشتر بخوانید:
روند قیمت فولاد صادراتی ایران/ بازار جهانی فولاد و احتمال رکود در اقتصاد دنیا + نمودار
عرضههای فولادی بورس کالا در هفتهای که گذشت
در هفتهای که گذشت ۳۳۹ هزار و ۸۳۵ تن، انواع شمش و محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت. ارزش کل معاملات فولاد در بورس کالا در هفته گذشته ۵۰۳۲ میلیارد تومان بود.
در هفته گذشته نسبت حجم معاملات مقاطع طویل فولادی به عرضههای صورتگرفته ۱۴ درصد بود. در هفته گذشته، فاصله قیمت کشفشده میلگرد و شمش در بورس کالا به حدود ۲۱ درصد رسید! فاصله بسیار زیاد قیمت میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا و کاهش شدید قیمت شمش در معاملات سهشنبه هفته گذشته باعث شد تا تقاضا برای مقاطع طویل فولادی در بورس کالا بسیار ضعیف باشد.
فولاد خوزستان در هفته گذشته از محل فروش محصولات خود در بورس کالا، درآمد ۱۵۵۲ میلیارد تومانی بهدست آورد. از میان تمام شرکتهای فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به فخوز بود.
- تعرفه سنگین ۲۰ تا ۳۵ درصدی اتحادیه اروپا بر واردات فولاد/ شکایت هند به سازمان تجارت جهانی علیه اتحادیه اروپا
- خبر بد هفته/ نامه هفته/ پردرآمدترین شرکت فولادی هفته/ معاملات فولاد در بورس کالا
- خبر خوب هفته/ رویداد و چهرههای هفته/ نامه هفته/ پردرآمدترین شرکت فولادی هفته/ معاملات فولاد در بورس کالا
- خبر بد هفته/ خبر خوب هفته/ نامه هفته/ پردرآمدترین شرکت فولادی هفته/ معاملات فولاد در بورس کالا
- خبر خوب هفته/ هشدار هفته/ گزارش هفته/ پردرآمدترین شرکت فولادی هفته/ معاملات فولاد در بورس کالا
- خبر خوب هفته/ نامه هفته/ پردرآمدترین شرکت فولادی هفته/ معاملات فولاد در بورس کالا
- خبر خوب هفته/ رویداد هفته/ پردرآمدترین شرکت فولادی هفته/ معاملات فولاد در بورس کالا
- خبر خوب هفته/ خبر بد هفته/ رویداد هفته/ پردرآمدترین شرکت فولادی هفته/ معاملات فولاد در بورس کالا
- خبر خوب هفته/ خبر بد هفته/ هماندیشی هفته/ بهترین نماد فولادی هفته/ پردرآمدترین شرکت فولادی هفته/ معاملات فولاد در بورس کالا
- خروج فولاد و سیمان از بورس به نفع کشور نیست
- فروش کل آهن اسفنجی بورسی برای دومین هفته متوالی / نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
- امتیازات نسبی تولید فولاد در ایران سلب نشود
- چرایی لزوم عرضه فولاد در بورس/ مرور تجربیات عبرتآموز «قبل و بعد عرضه فولاد در بورس کالا»
- تجهیزات خارجی کارخانه گندلهسازی کردستان در آستانه نصب/ پیشرفت ۵۲ درصدی تجهیز کارخانه با ماشینآلات روز / سرمایهگذاری ۲ هزار میلیارد تومانی و اشتغال ۷۰۰ نفری در گندلهسازی کردستان
- اعتراض فولادسازان ترک به گرانی انرژی در ترکیه / افزایش قیمت برق و گاز صنایع تا ۲۰ درصد
- حضور درخشان گهرزمین در نخستین رویداد ملی صنعت دانشبنیان
- گردهمایی فولادی اروپا و امریکا در آینده نزدیک / اهداف نشست تعرفه واردات، تحریم بیشتر روسیه و مازاد تولید جهانی است
- هدفگذاری سود ۱/۱ میلیارد دلاری برای «ومعادن»
- نخستین رویداد ملی صنعت دانش بنیان با حضور شرکت فولاد خوزستان برگزار شد
- طرحهای توسعه فولاد هرمزگان متوازن پیش میروند
- دیدار مدیرعامل ذوبآهن اصفهان با رییس جمهور
- دوره کاربردی “ترانسفورماتورها و کورههای ذوب در صنایع فولادی “
- برابری میزان تولید فولاد مبارکه با فولاد ۵ کشور مهم جهان /۷۰ درصد از قطعات و تجهیزات نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تولید داخل است
- وعده وزیر صمت برای تولید فولاد سبز/ حرکت به سمت تولید فولادهای پیشرفته
شماره 108 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۰۸ نشریه چیلان/ فرصتها و چالشهای «فولاد سبز» را در نشریه .. دکتر جاویدان حاجی آقا محسنی
مدیر عامل شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر
مهدی کرباسیان
رئیس هیات عامل اسبق ایمیدرو
مهندس مهدی صناعیان
مدیرعامل شرکت پولاد تجهیز ایرسا
مهندس علیرضا چایچی یزدی
مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت فولاد آلیاژی ایران