به گزارش چیلان ، سایت خبری انگلیسی زبان استیلرادار ۱۷ ژوئن (۲۶ تیر) نوشت: فولاد سنگان با پروژه هوشمندسازی (Smartizing) افزایش بهرهوری مبتنی بر هوش مصنوعی در تولید گندله را راهاندازی کرده است.
استیلرادار در ادامه از کارخانههای گندلهسازی فولاد سنگان به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ فولاد ایران یاد کرد و توضیح داد: این مجموعه با پروژه هوشمندسازی (Smartizing) مبتنی بر هوش مصنوعی، تحول دیجیتال در فرآیندهای تولید را آغاز کرد. این پروژه با هدف افزایش ظرفیت تولید، کاهش مصرف انرژی، کاهش هزینهها و بهبود کیفیت محصول ایجاد شده است.
استیلرادار در همین رابطه به نقل از سعید نقیه، مدیر تولید گندلهسازی فولاد سنگان نوشت: هوش مصنوعی پتانسیل بالایی به ویژه در تولید گندله دارد، کیفیت گندله به طور مستقیم بر عملکرد کورههای احیای مستقیم آهن (DRI) و در نهایت بر کیفیت نهایی فولاد تأثیر میگذارد. با این حال، تولید گندله فرآیندی پیچیده است که نیاز به مدیریت متغیرهای زیادی مانند ترکیب مواد اولیه، اندازه ذرات و شرایط کوره دارد. هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی به ما امکان بهینهسازی این فرآیند را میدهند.
نقیه همچنین اظهار داشت: روشهای بهینهسازی سنتی نیاز به آزمایشهای پرهزینه دارند، اما مدلهای هوش مصنوعی میتوانند با کار بر روی دادههای تولیدی گذشته شمار آزمایشها را کاهش دهند؛ سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند پارامترهای کیفی حیاتی مانند مقاومت در برابر خردایش سرد (CCS) و تخلخل گندله را از قبل پیشبینی کنند به طوری که اپراتورها قبل از دستیابی به نتایج واقعی آزمایشگاه متوجه شوند.
به گزارش استیلرادار نقیه با اشاره به بهرهوری انرژی و کاهش هزینهها خاطرنشان کرد: با تعیین پارامترهای بهینه تولید، مصرف سوخت و انرژی کاهش مییابد. در عین حال، استفاده از مواد چسبنده مانند بنتونیت به حداقل میرسد و هزینه و اثرات زیستمحیطی کاهش مییابد. هوش مصنوعی همچنین با تشخیص زودهنگام ناهنجاریها از خطاهای احتمالی در فرآیند تولید جلوگیری میکند.
نقیه با تأکید بر اینکه پیادهسازی هوش مصنوعی نیازمند سرمایهگذاریهای کلان و زیرساختهای پیشرفته است، ادامه داد: برای جمعآوری، انتقال و پردازش دادهها با حسگرها و دستگاههای پیشرفته فناوری، به سیستمهای جامع ارتباطی و اتوماسیون نیاز است. علاوه بر این تقویت زیرساختهای امنیتی، نظارت مستمر و تقسیمبندی شبکه در برابر خطرات فزاینده حملات سایبری امروزی الزامی شده است؛ این سیستم خط تولید را فوراً رصد میکند، به سرعت انحراف از مقادیر بهینه را تشخیص میدهد و مداخله سریع ارائه میدهد؛ فرآیندهای آزمایش و بهبود این پروژه که در حال حاضر در مرحله آزمایشی است، در حال انجام است و آنها انتظار دارند در دورههای آینده افزایش بهرهوری و صرفهجویی قابل توجهی در انرژی و هزینهها داشته باشند؛ این پروژه نه تنها به تحول دیجیتال فولاد سنگان بلکه به کل صنعت فولاد کمک خواهد کرد و در درازمدت، قرار است این سیستم هوشمند با سایر مراحل تولید فولاد و خطوط تولید مختلف سازگار شود. هدف نهایی ما حمایت از گذار به تولید «فولاد سبز» سازگار با محیط زیست، انعطافپذیر و پایدار است.
برای مشاهده متن اصلی خبر اینجا کلیک کنید.
- تولید جهانی آهن اسفنجی در سال ۲۰۲۳ / هند و ایران با اختلاف در صدر فهرست تولیدکنندگان
- دو چالش انرژی و حمل محصول در مسیر تولیدات فولاد سنگان
- تلاش چادرملو جهت هوشمند سازی عملکرد زنجیره فولاد
- صدور فناوری ایرانی به امریکای جنوبی/ ام.ام.ای در پرو کارخانه فولادی احداث میکند
- تداوم تجارت آهن اسفنجی میان روسیه و اروپا / روسیه اصلیترین تامینکننده آهن اسفنجی کشورهای عضو اتحادیه
- سیمای انرژی در افق سنگان
- توقف جریان رو به رشد تولید کنسانتره و گندله ایران در سال گذشته
- توقف رشد تولید واقعی و ظرفیت تولید گندله در سال گذشته / جریان تولید در یک دهه گذشته چگونه بود؟
- «هوشمندسازی» در فرآوری مواد معدنی و فولاد سازی
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chilanon/public_html/wp-content/themes/chilan/class/template/WPTemplate.php on line 1984
محمدکاظم صباغی هرندی
مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه
مهندس طهمورث جوانبخت
مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان
عطاالله معروفخانی
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان
اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)