بهادر احرامیان، عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران و مدیرعامل فولاد یزد با بیان این مطلب گفت: بیشتر بنگاه های فعال در زمینه فولاد برای تامین نیاز بازار داخل شکل گرفته است و برای تجمیع این واحدها باید تشکل های بخش خصوصی تصمیم بگیرند.
وی به موانع صادرات فولاد اشاره کرد و گفت: اصلی ترین خواسته صادرکنندگان در حال حاضر تک نرخی کردن نرخ ارز است و حمایت از صادرکنندگان بیش از ارائه جوایز و مشوق های صادراتی به اعمال سیاست های درست پولی و ارزی وابسته است. باید توجه داشت که مشکلات صادراتی بخش فولاد هم جدا از مسائل صادرکنندگان در دیگر حوزه ها نیست. در تمام زمینه ها نمی توان از دولت انتظار دخالت داشت و نباید هم زمینه دخالت دولت را فراهم کرد. در حال حاضر با توجه به سطح صادرات فولاد ایران که نزدیک به پنج میلیون تن است مشکلی نداریم اما درشرایط افزایش سطح صادرات، همانطور که کارشناسان به درستی هشدار می دهند با ضعف زیرساخت ها مواجه می شویم. با توجه به افزایش ظرفیت کارخانجات و اضافه شدن واحدها به مدار تولید این افزایش تولید و صادرات فولاد دور از انتظار نیست.
مدیرعامل فولاد یزد در ادامه رویکرد اقتصادی دولت یازدهم را از ابتدای کار کاهش نرخ تورم عنوان کرد و افزود: تورم ۴۰ درصد با اعمال سیاست های انقباضی از سوی دولت یازدهم به ۱۵ درصد رسید و بعد از آن سیاست تک نرخی کردن تورم از طریق رشد نقدینگی و ثابت نگه داشتن نرخ برابری دلار و ریال ایران دنبال شد. تک نرخی شدن تورم در حالی دنبال شد که این دولت دلار را با نرخ ۳۸۰۰ تومان تحویل گرفت و امروز پس از گذشت چهارسال و تجربه ۳۰ تا ۴۰ درصد تورم سالانه به طور متوسط نرخ دلار به طور تقریبی ۳۵۰۰ تومان است و در نرخ ارز به تورم چهارسال گذشته نرسیدیم. این در حالی است که یکی از مهم ترین خواسته های صادرکنندگان برای تسهیل تجارت منطقی کردن نرخ ارز است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران گفت: صادرکنندگان همواره به دولت یازدهم به دلیل تک نرخی نکردن و واقعی نکردن نرخ ارز انتقاد می کنند و این انتقاد درستی است. با وجود تورم داخلی، نرخ ارز تفاوت چندانی نکرده و این مسئله عرصه را بر صادرکنندگان تنگ کرده است. تک نرخی کردن ارز مهم ترین حمایت دولت از صادرکنندگان است که با وجود وعده های دولت و تعیین زمان مشخص برای اعلام آن، هنوز انجام نشده است.
احرامیان با اشاره به اینکه اصلی ترین خواسته صادرکنندگان تعدیل نرخ ارز متناسب با تورم داخلی است گفت: در سال های گذشته سیاست های انقباضی و تورمی دولت به مسئله ارز غلبه کرده است. با وجود لغو تحریم ها و اجرایی شدن سند برجام، هم چنان موانع متعددی در راه بهبود تجارت و صادرات غیرنفتی ایران وجود دارد که یکی از آن ها تک نرخی کردن ارز است.
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ثبت رکورد جدید واحد توزین و بارگیری جادهای اپال پارسیان سنگان در پایان مالی ۱۴۰۲
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید/ کارنامه ۶ ماهه «نگاهی به عملکرد شرکتهای فولادی و معدنی در نیمه نخست ۱۴۰۲»
- شماره ۱۱۰ نشریه «چیلان» منتشر شد/ «سودآوری در محاق تابآوری؟»
- مشاهده کنید:از سیر تا پیاز بازار فولاد در یک کتاب / کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۲)
- گزارش ویژه: رویای بر باد رفته سوددهی فولادسازان
- شماره ۱۰۷ نشریه چیلان/ نگاه نو در سال نو به فولاد در شماره نوروزی نشریه «چیلان»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران