- نتیجه عرضه شمش فولادی در بورس کالا/ معامله بیش از ۱۰۵ هزار تن شمش بلوم با قیمت میانگین ۱۰۲۱۹ تومان به ازای هر کیلو (به همراه جدول)
- نامه رئیس اتاق بازرگانی تهران به کمیسیون صنایع مجلس: تصویب طرح فولادی مجلس حداقل برای ۶ ماه متوقف شود/ این طرح، عزم مجلس برای حمایت از بازار سرمایه را زیر سوال میبرد/ زنجیره فولاد به قانون جدید نیاز ندارد
- بازار جهانی فولاد در فاز اصلاح کوتاهمدت قیمتها/ قیمت شمش فولادی در منطقه CIS باز هم کاهش یافت/ خریداران محصولات فولادی منتظر کاهش بیشتر قیمتها
- بولتن اخبار فولاد شماره ۱۷۴ (تازهترین شماره) + دانلود
- اقدامات فولاد مبارکه در زمینه بومیسازی باید الگوی بقیه شرکتها شود
- محصولات فولاد اکسین میتواند در پروژههای بینالمللی استفاده شود
- دستور معاون اول رئیس جمهور برای بازنگری و اصلاح شیوهنامه تنظیم بازار فولاد/ جهانگیری: هیچ علامت منفی به بورس داده نشود + تصویر نامه
- آغاز فصل نوینی در مناسبات وزارت صمت و زنجیره فولاد/ جنجالهای پیشین زنجیره فولاد حتی به کاخ سفید نیز میرسید
- فشار سنگین بهره بانکی بر شانه شرکتهای فولادی/ جزئیات طرحهای توسعهای فولاد نطنز
- خروج دلالان از بازار فولاد/ حدودا ۶۰ درصد شمش عرضه شده در بورس کالا، بیمشتری مانده است + نمودار

جهاندار شکری، عضو هیئت مدیره جهان فولاد غرب در گفت و گو با چیلان درخصوص الزامات و مشوق های صادراتی گفت: فعالان اقتصادی برای کسب توان رقابتی با تولیدکنندگان و تجار سایر کشور ها نیاز به یک برنامه منظم و قوانین تثبیت شده گمرکی و تجاری دارند. علاوه بر این رقابت با تولید کننده سایر کشور ها که از تسهیلات بانکی بسیار کم بهره استفاده می نماید در شرایطی میسر خواهد بود که صادر کننده ایرانی هم از تامین پول ارزان برخوردار باشد.
وی افزود: از دیگر الزامات توسعه صادرات فولاد ایران می توان به ثبات در نرخ ارز اشاره نمود که به طور روشن همگان به ضرورت آن واقفند. از دیگر مشوق ها می توان به تسریع در استرداد مالیات بر ارزش افزوده و مطالبات صادر کنندگان از این بابت اشاره نمود و جا دارد که سازمان امور مالیاتی به این مهم توجه داشته باشند که صادرکنندگان بابت مطالباتی که از دیگران دارند باید از وام بانکی استفاده نمایند و به آنها سود پرداخت کنند. بنابراین بلوکه کردن مطالبات فعالان اقتصادی موجب ضرر و زیان قابل توجه می شود.
شکری خاطرنشان کرد: در اکثر کشورها برای صادرکنندگان جوایز خاص صادراتی در نظر می گیرد و به عنوان یکی از مشوق های موثر بدان اهمیت می دهند، اما آیا مسئولین کشور ما هم بدین مهم توجه دارند؟
وی اظهار داشت: اگر دست اندرکاران این صنعت با تشکیل اتحادیه یا کنسرسیومی زمینه همکاری با هم را فراهم نمایند و مراحل مختلف تولید را تا رسیدن به مقاطع به عنوان محصول نهایی با همکاری و هماهنگی اجرا نمایند. به طور قطع حفظ منافع همگان امکان پذیر است. اگر ما به جای صدور شمش، طی یک توافق، مرحله نورد و فرآوری بعدی را نیز در داخل کشور انجام دهیم مسلما هم ارزش افزوده حاصله به دست کارگر ایرانی و تولیدکننده داخلی خواهد رسید و هم زمینه اشتغال بیشتر فراهم می گردد و هم در موقع صدور محصول نهایی عواید حاصله عادلانه توزیع خواهد شد. بنابراین می توان به جای صدور شمش مکانیسمی برای همکاری واحدهای تولیدی تا صدور محصول نهایی تدوین شود که همه واحدها از آن منتفع شوند.
عضو هیئت مدیره جهان فولاد غرب در خاتمه گفت” در هر حال رقابت پذیری تولیدکنندگان ما تا حدود زیادی بستگی به حمایت و توجه بخش دولتی دارد که به طور موثری می تواند با کاهش سود بانکی و ایجاد معافیت ها از جمله در مالیات و در نظر گرفتن نرخ حمایتی برای سوخت و انرژی در کاهش قیمت تمام شده و البته قیمت های رقابتی صادراتی موثر بوده و امکان صدور بیشتر کالای تولیدی را فراهم نماید.

دکتر بهرام سبحانی
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

جمشید ملارحمان
مدیرعامل جدید شرکت گلگهر

حسام ادیب
رئیس هیئت مدیره گروه دانش بنیان پاترون

محمدکشانی
مدیرعامل پارس فولاد سبزوار و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران