اول مازاد ظرفیت ایجاد شده که بیش از ۲ برابر تقاضا است. دوم عدم نظارت کافی بر کیفیت میلگردهای تولیدی کارخانجات مختلف که عامل اصلی در این خصوص نبود استاندارد اجباری شمش بوده است. سومین فاکتور موثر در ایجاد وضعیت فعلی بازار میلگرد، فروش های بدون فاکتور توسط برخی واحدهای تولیدکننده شمش است که موجب شده برخی واحدهای نوردی که مجبور به بقا و حفظ تولید و اشتغال هستند هم وارد بازار خرید شمش بدون فاکتور شوند و رقابت منفی در بازار میلگرد را تشدید کنند. چهارمین چالش اصلی در این خصوص هم رویکرد غیرمنصفانه شرکت های خصولتی تولیدکننده شمش است که متاسفانه به منافع بلندمدت زنجیره فولاد توجه نمی کنند و منافع بنگاهی کوتاه مدت خود را اولویت داده اند.
با توجه به انتظار اعضای انجمن برای اقدامات موثر برای رفع این نابسامانی، پس از جلسات متعدد و بررسی های کارشناسی خوشبختانه چند اقدام مهم انجام شده و یا در حال انجام است که از آن جمله می توان به پذیرش مسئولیت تدوین استاندارد شمش توسط کمیته استاندارد انجمن، طراحی نظام ممیزی و ارتقا کیفیت تولیدکنندگان میلگرد یا همان نظام رتبه بندی کارخانجات نوردی و تدوین پرسشنامه ها و مکانیسم اجرایی آن، برگزاری جلسات با سازمان امور مالیاتی برای نظارت بیشتر روی فروش کارخانجات شمش در جهت کاهش معاملات بدون فاکتور در بازار شمش و ایجاد زمینه رقابت سالم بین واحدهای نوردی و همچنین پیگیری از وزارت صنعت برای نظارت بیشتر بر قیمت شمش و تناسب منطقی آن با میلگرد اشاره کرد که همان طور که اعضای انجمن به خوبی آگاهند این پیگیری ها به ابلاغیه وزارت صنعت در خصوص فروش شمش در بورس کالا با نسبت ۸۹ درصد قیمت میلگرد منتج شد و توانست قدری تناسب به هم ریخته بین قیمت شمش و میلگرد را برقرار کند.
در راستای ادامه این رویکرد، به زودی کار تدوین استاندارد شمش در انجمن به پایان رسیده و برای تصویب و ابلاغ، به سازمان ملی استاندارد تحویل می شود. همچنین با نظر مساعد و استقبال مناسب واحدهای نوردی، نظام رتبه بندی تولیدکنندگان میلگرد در هفته های آتی به اجرا گذاشته خواهد شد. همچنین با وعده هایی که سازمان امور مالیاتی داده است، معاملات بدون فاکتور شمش به طور دقیق تر و جدی تر رصد خواهد شد که با مجموع این اقدامات، امیدواریم رقابت سالم در بازار شمش و میلگرد کشور حاکم شود.
- شمش کانال ۲۱ هزار تومانی را از دست داد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
- تحلیل شاخص نسبت حجم معامله به حجم عرضه در زنجیره فولاد/ کدام محصولات خریدار بیشتری دارند؟
- تشدید نگرانی ها از نبود صرفه اقتصادی در تولید محصولات نوردی
- چالش های مفهومیِ ذی اثران در معدن کاری
- ضرایب قیمتی زنجیره فولاد در هفته ای که گذشت
- در شرایط مازاد تولید فولاد نیاز به مشوق صادراتی است نه محدودیت آن / در برنامه هفتم توسعه به دنبال منافع کل زنجیره فولاد هستیم
- ضرایب قیمتی زنجیره فولاد در هفته ای که گذشت (۶ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۲)
- صنعت فولاد ایران رشید شده است / سرمایهگذاری در زنجیره فولاد به چه سمتی هدایت شود؟ / چگونه سرمایه گذاری های جدید را اقتصادی تر کنیم؟
- تعادل بازار فولاد با عرضه مستمر و متناسب محصولات در بورس/ نیازی به ایجاد محدودیت در بازار نیست
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران