
بهادر احرامیان، نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در مصاحبه با چیلان درخصوص تاثیر حذف سقف رقابت در معاملات فولادی گفت: برداشتن سقف رقابت و نبود این محدودیت به معنای آن است که بازار حالت عادی دارد و نگرانی از بابت عدم تامین در بازار وجود ندارد.
وی افزود: به عقیده فعالان بازار، در ماه های ابتدایی سال در برهه ای مداخله هایی نظیر تعیین سقف رقابت در بازار اعمال شد که این امر، سیگنال هایی مبنی بر احتمال عدم تعادل بازار و ایجاد مشکلات حاد را به خریداران داد. در همین راستا سعی شد تا با ایست دستوری قیمت ها، التهاب کنترل شود اما طبق انتظارها این اقدامات جواب نداد و عاملی برای رفتارهای هیجانی شد.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: با برداشته شدن تک تک این ابزارهای مداخله ای و اصلاح قوانین و دستورالعمل ها برای مثال برداشتن سقف رقابت در بورس کالا، سیگنال مثبتی مبنی بر اینکه هیچ گونه مشکلی در تامین وجود ندارد به بازار داده شد و در نهایت به بورس اجازه داده شد که مطابق مکانیزم اصلی خود یعنی مکانیزم عرضه و تقاضا عمل نماید. این اتفاق به نوعی بازگرداندن آرامش به بازار بود.
در این باره بیشتر بخوانید: |
احرامیان در پاسخ به این سوال که به عنوان نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد پیشنهادی برای تسهیل مبادلات محصولات فولادی از طریق بورس کالا دارید؟ به خبرنگار چیلان گفت: هم اکنون پس از تجربه مداخله در مکانیزم بازار، دیگر سیاست مداخله در بازار فولاد مورد تجدیدنظر قرار گرفته و رویه های موجود با هدف آزادتر شدن معاملات مورد اصلاح قرار گرفته است. در این میان انجمن فولاد در کار گروه تنظیم بازار و مرور بخشنامه های حاکم بر تجارت فولاد، نقش محوری داشته است و با اتمام کار این کارگروه و ارجاع آن به ستاد تنظیم بازار فولاد، امیدواریم بازار در رویکردی مطلوب و نگاهی به واقعیت ها حرکت کند. در این راستا بورس کالا نیز نقش پررنگی در تسهیل معاملات محصولات فولادی و حمایت از تولیدکنندگان خواهد داشت.
- فرمول تن به کیلومتر در کرایه بار فولادی ها پیگیری می شود/ امکان بازنگری در فرمول قیمتی زنجیره فولاد/ مشکل کارت های اجاره ای در حوزه صادرات/ پیشنهاد تعاونی صادراتی پیگیری می شود
- فرصتی که جشنواره ملی فولاد به واحدهای کوچک می دهد
- فولادسازان اسپانسر تامین کنندگان می شوند/تمام ارز حاصل از صادرات فولادی ها وارد سامانه نیما شده است/بازار فولاد با وفور عرضه مواجه است/انجمن فولاد به دنبال ثبت روز ملی فولاد در تقویم کشور
- فولادسازان ریسک پروژه های بومی سازی را قبول می کنند
- با تغییرات اخیر در وزارت صمت، احتمالا ستاد تنظیم بازار به زودی بخشنامه ای در جهت کاهش دخالت دولت در بازار فولاد صادر خواهد کرد
- در جلسه هم اندیشی نوردکاران با هیئت مدیره انجمن فولاد چه گذشت؟

سید محمد اتابک
مدیرعامل هلدینگ کاوه پارس

محمدحسن عرفانیان
بنیانگذار فولاد مبارکه اصفهان

بهادر احرامیان
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران