دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با تشریح ساختار تصمیم گیری در حوزه بازار فولاد اظهار داشت: در سال ۹۷ به درخواست و پیشنهاد انجمن، کمیته تخصصی تنظیم بازار فولاد با عضویت معاونت های وزارت صنعت، معدن و تجارت، انجمن، بورس کالا و سازمان حمایت تشکیل و مقرر شد کلیه مسائل بازار فولاد در این کمیته کارشناسی و راهکارها به ستاد تنظیم بازار ارائه شود اما از آنجا که متاسفانه رویکردهای مشخصی برای مدیریت بازار داخلی و صادراتی فولاد در بدنه دولت وجود ندارد، همین مسئله باعث شده شاهد صدور بخشنامه های ناگهانی و اخذ تصمیمان بدون مشورت با تشکل ها و بخش خصوصی باشیم. بر همین اساس، انجمن از ابتدای سال تا کنون تلاش کرده در کنار اصلاح مقررات و آیین نامه ها، مشورت گرفتن از تشکل ها و اجرای مواد ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار را از دولت مطالبه کند که خوشبختانه نتایج مثبتی از جمله بخشنامه صریح معاون حقوقی رئیس جمهور در سطح کلان و افزایش نقش کمیته تخصصی در تصمیمات مرتبط با فولاد را به دنبال داشته است.
خلیفه سلطانی توسعه صادرات و مقررات زدایی از آن را اولویت کاری انجمن در سال ۹۸ بیان کرد و گفت: در تمامی جلسات و مکاتبات سال جاری انجمن، صادرات یک کلید واژه محوری است و به طور جدی مقررات زدایی و تسهیل آن را پیگیری کرده ایم. به ویژه آنکه با تحریم فولاد ایران از سوی آمریکا در سال جاری، این رسالت اهمیت مضاعف یافت و تا آنجا که توانستیم تلاش کردیم مسیر را برای صادرات هموار کنیم. البته متاسفانه دولت همراهی مناسبی در این زمینه نداشته و به طور مثال، صادرات مقاطع طویل فولادی که بیش از ۳ برابر نیاز کشور طرفیت تولید داریم را منوط به کسب مجوز و تایید وزارتخانه کرده بود که با پیگیری های متراکم، تا حدودی این مسئله را برطرف کردیم هر چند که به دلیل چابک نبودن ساختار اداری وزارت صمت، چندین بار محموله های صادراتی فولاد کشور در مرزهای گمرکی معطل ماند.
وی کاهش نرخ کارمزدهای بورس کالا را از دستاوردهای دیگر انجمن در نیمه اول سال ۹۸ برشمرد و تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالی به افزایش عرضه محصولات فولادی در بورس کالا اصرار می کند که علاوه بر قیمت های دستوری و کف عرضه های تکلیفی بیش از نیاز، بالا بودن نرخ کارمزدها نیز موجب بورس گریزی واحدهای تولیدی می گردید. لذا با پیگیری های انجمن و ارائه گزارش های کارشناسی در جلسات تصمیم گیری، این کارمزدها حدود ۳۵ درصد کاهش یافته که به زودی عملیاتی خواهد شد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با تاکید بر لزوم بهره گیری بیشتر دولت از توان کارشناسی و تخصصی تشکل ها و تولیدکنندگان در اخذ تصمیمات خاطر نشان کرد: همواره یکی از اهداف کلان انجمن، اقناع مسئولین برای مشورت گرفتن از تولیدکنندگان و تشکل ها به عنوان عصاره تخصصی واحدهای تولیدی بوده است و این مهم در سال ۹۷ و ۹۸ که شاهد برخی تصمیمات ساختار نیافته و هیجانی و ناپخته در بازار فولاد بودیم، اهمیت مضاعف یافته است. لذا در نیمه دوم سال هم تلاش خواهیم کرد سهم تولیدکنندگان فولاد کشور در تنظیم بازار، صادرات، کیفیت و … را افزایش و سهم بخشنامه ها و دستورالعمل ها و مقررات دست و پاگیر را کاهش دهیم.
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- اولویتهای دولت چهاردهم برای صنعت فولاد/ از توسعه صادرات تا کاهش مداخلات دولت در بازار فولاد
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
- لزوم توجه به اقتصاد دریا با محوریت صنعت فولاد
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران