- نتیجه معاملات امروز مقاطع طویل فولادی در بورس کالا/ ضعف تقاضا همچنان مشهود است + جدول
- جلسه کمیته روابط عمومی زنجیره فولاد برگزار شد + جزئیات کامل و تصاویر
- نتیجه معاملات فولاد در بورس کالا/ معامله بیش از ۱۰۲ هزار تن شمش بلوم با قیمت میانگین ۱۰۳۰۳ تومان به ازای هر کیلو (به همراه جدول)
- بهرهبرداری از طرح قائم ذوب آهن اصفهان آغاز شد
- تصویب اهداف و اقدامات استراتژیک فولاد هرمزگان در افق ۱۴۰۲
- فولاد مبارکه یک قرارداد جدید با وزارت نفت امضاء میکند/ ۳۰۰ هزار تن عدم تولید در فولاد مبارکه بخاطر قطعی برق و گاز
- نصب لنس سوپرسونیک بر روی کوره یک کارخانه فولادسازی شرکت فولاد آلیاژی ایران با اتکاء به توان داخلی
- مرکز نوآوری، تحقیق و توسعه چادرملو راهاندازی شد
- تولید کنسانتره شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از مرز ۱۰ میلیون و ۵۶۹ هزار تن عبور کرد
- تکمیل زنجیره ورقهای آلیاژی در فنورد/ مشارکت در تأسیس یک کنسرسیوم معدنی و صنعتی/ هدف فنورد برای تبدیل شدن به لیدر بازار قراضه در استان تهران
به گزارش چیلان ، بر اساس گزارش آماری انجمن فولاد، مصرف ظاهری فولاد میانی (بیلت و بلوم و اسلب) با ۲۰ درصد رشد به ۱۲ میلیون و ۴۶۳هزار تن رسید و مصرف ظاهری کل محصولات فولادی با ۲۲ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱۰ میلیون و ۴۳۷ هزار تن رسید.
رشد عجیب مصرف ظاهری مقاطع طویل فولادی
مصرف ظاهری محصولات فولادی با ۲۲ درصد رشد در شش ماهه نخست سال جاری به ۱۰ میلیون و ۴۳۷ هزار تن رسید. رشد مصرف مقاطع تخت فولادی ۱۵ درصد و مقاطع طویل فولادی ۳۶ درصد اعلام شده است.
مصرف ظاهری مقاطع تخت از ۴ میلیون و ۱۱۴ هزار تن به ۴ میلیون و ۷۳۸ هزار تن رسیده که ۴ میلیون و ۵۸۳ هزار تن سهم ورق گرم، ۱ میلیون و ۴۴۴ هزار تن سهم ورق سرد و ۸۴۵ هزار تن سهم ورق پوششدار بوده است.
در شش ماهه نخست سال جاری، مصرف ظاهری تیرآهن با رشد ۲۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۵۶۴ هزار تن رسیده است و مصرف ظاهری میلگرد هم با ۴۱ درصد افزایش به ۳ میلیون و ۹۱۶ هزار تن رسیده است. مصرف ظاهری نبشی، ناودانی و سایر مقاطع طویل فولادی نیز با رشد ۷ درصدی همراه بوده است.
با توجه به اینکه در کشور ساخت و ساز در رکود قرار داد و شیوع کرونا این رکود را تشدید نیز کرده است و از سوی دیگر خبری از افزایش بودجه عمرانی دولت نیز نیست، افزایش خیرهکننده مصرف ظاهری مقاطع طویل فولادی چندان با وضعیت بخش واقعی اقتصاد همخوانی ندارد. بهنظر میرسد این افزایش مصرف ظاهری، در نتیجه افزایش قابل توجه موجودی انبارهای تجاری صورت گرفته و انگیزه آن استفاده از افزایش قیمتهای احتمالی و تورم انتظاری در ماههای آتی باشد. همچنین این احتمال وجود دارد که بخشی از افزایش مصرف ظاهری مقاطع طویل فولادی ناشی از صادرات غیررسمی و بدون تعهد بازگشت ارز خصوصاً از مرزهای غربی کشور باشد.
این نکته را نیز باید توجه داشت که برخلاف مقاطع طویل فولادی، افزایش مصرف ظاهری ورق فولادی با توجه به محدودیت واردات لوازم خانگی و ممنوعیت واردات خودرو و افزایش تولید داخل در این بخشهای صنعتی، منطقی است.
مصرف ظاهری آهن اسفنجی نیز طبق گزارش انجمن فولاد با رشد ۱۳ درصدی به ۱۵ میلیون و ۳۸۸ هزار تن رسیده است.
جدول زیر که جزئیات مصرف ظاهری فولاد میانی و محصولات فولادی ایران در دوره شش ماهه نخست امسال را نشان میدهد، ببینید:
- بهرهبرداری از طرح قائم ذوب آهن اصفهان آغاز شد
- رشد ۳۱ درصدی مصرف ظاهری میلگرد در دوره رکود ساختوسازها/ جزئیات کامل مصرف ظاهری فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی در ۱۰ ماه نخست امسال
- کاهش ۱۵ درصدی صادرات فولاد کشور در ۱۰ ماهه نخست امسال/ جزئیات کامل صادرات فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی
- رشد ۱۱ درصدی تولید فولاد کشور در ۱۰ ماه نخست سال جاری/ جزئیات تولید فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی
- جزئیات کامل مصرف ظاهری فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی در ۹ ماه نخست امسال/ رشد ۳۳ درصدی مصرف ظاهری میلگرد همزمان با رکود و شیوع کرونا
- کاهش ۱۷ درصدی صادرات فولاد کشور در ۹ ماهه نخست امسال/ محدودیتهای صادرات فولاد و درآمدهای ارزی از دست رفته/ جزئیات کامل صادرات فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی

دکتر بهرام سبحانی
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

جمشید ملارحمان
مدیرعامل جدید شرکت گلگهر

حسام ادیب
رئیس هیئت مدیره گروه دانش بنیان پاترون

محمدکشانی
مدیرعامل پارس فولاد سبزوار و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران