عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران:  خطر تعطیلی، کارخانجات ذوب القایی را تهدید می‌کند
سیدرضا شهرستانی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت‌وگو با چیلان اظهار داشت: کارخانجات ذوب القایی که حدود 50 درصد نیاز داخلی به شمش فولادی را تأمین می‌کنند، مدتی است که در زیان قرار دارند و هزینه تمام‌شده آن‌ها بیش از قیمت فروش شمش در بورس کالا است. تداوم این روند، باعث تعطیلی این کارخانجات می‌شود و باید مشکلات آن‌ها سریعاً حل شود.

به گزارش  چیلان ، شهرستانی در مورد جلساتی که در انجمن فولاد در مورد مشکلات کارخانجات ذوب القایی برگزار شد، گفت: در این دو جلسه که مهندس امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت و دکتر صباغ مدیر اقتصادی ایمیدرو حضور داشتند، مدیران شرکت های ذوب القایی عضو انجمن فولاد، مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند و تلاش شد با هم‌اندیشی در مورد رفع این مشکلات چاره‌اندیشی شود. علاوه بر این با توجه به تبیین جزئیات بیشتری از مدل جدید دولت برای تنظیم بازار فولاد، مدیران واحدهای القایی که بیش از ۱۱۰ شرکت در استانهای مختلف کشور هستند، حمایت خود از این طرح را اعلام و برای اجرای سریع تر آن ابراز آمادگی کردند.

هزینه‌های تولید بالاتر از قیمت فروش

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران بیان داشت: قیمت آهن اسفنجی در بورس کالا به محدوده ۱۰ هزار تومان به ازای هر کیلو رسیده و هزینه تمام‌شده تولید شمش فولادی در کارخانجات ذوب القایی با احتساب مالیات بر ارزش افزوده به حدود ۱۶۵۰۰ تومان رسیده است. این در حالی است که قیمت شمش در بورس کالا پایین‌تر از ۱۵ هزار تومان است.

معضل جهش قیمت آهن اسفنجی

سیدرضا شهرستانی خاطرنشان ساخت: اگرچه در بازارهای جهانی فولاد شاهد کاهش قیمت‌ها هستیم اما در داخل کشور به دلیل کمبود گاز و پاره‌ای مسائل دیگر، قیمت آهن اسفنجی اخیراً افزایش یافته، درحالی که قیمت شمش کاهشی بوده است.

وی افزود: مسئله دیگر این است که بخش بزرگی از آهن اسفنجی در قالب قراردادهای بلندمدت و بر اساس ۵۰ تا ۶۰ درصد قیمت شمش در سامانه کدال به شرکت‌های خصولتی فروخته شده و برای آهن اسفنجی محدودی که در بورس کالا عرضه می‌شود، شاهد شکل‌گیری رقابت‌های شدیدی هستیم و این امر قیمت آهن اسفنجی را بالا برده است. لذا امیدواریم با اجرای سریع و کامل طرح جدید دولت برای مدیریت بازار فولاد، عرضه آهن اسفنجی افزایش چشمگیری یابد و قیمت آن کاهش یابد تا فولادسازان القایی از زیان خارج شوند و قادر به ادامه تولید باشند.

2

تاریخ انتشار : ۱ دی ماه ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۳۰
شناسه مطلب : 39964
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی