نعمت زاده خواستار حمایت بیشتر از صنایع داخلی شد
حمایت از توان داخلی همواره محلی برای مناقشه بوده است؛ با اینکه همواره بر حمایت از تولید داخلی تأکید می‌شود، اما حمایت در وضعیت گلخانه‌ای نیز به‌شدت تقبیح می‌شود.

به گزارش چلان، چندی است که وزیر صنعت، معدن و تجارت که مبنای کارش حمایت از تولید داخلی است، حمایت‌های خود را از صنایع علنی‌تر کرده؛ به گفته نعمت‌زاده: «در سی‌و‌چند سال اخیر در صنایع دریایی خریدهای خارجی زیادی انجام شده؛ اما اگر می‌توانستیم یک‌پنجم از این خریدها را در داخل کشور خرج کنیم، توان داخلی چند برابر شده بود. در این زمینه نیز با عذرهایی مانند تأمین فاینانس از شرکت‌های داخلی خرید کرده‌ایم». او هفته پیش هم در مواضعی درباره برخورد با تولید داخلی، گفته بود خرید پنج‌ هزار واگن باری از روسیه کم‌سلیقگی بود و روی ریل می‌ایستد و اجازه ورود واگن‌های روسی را نمی‌دهد. بااین‌حال گویا در قالب رایزنی‌هایی با صندوق توسعه ملی، در نهایت قرار بر این شده امتیاز دریافت تسهیلات از این صندوق به سازندگان داخلی هم داده شود.

رونمایی از برنامه راهبردی صنایع دریایی در ماه آینده

محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه از حدود دو سال قبل برنامه‌ریزی‌های کلانی برای بهبود شرایط راهبردی عرصه دریا در نظر گرفته شده، اعلام کرد: با پایان‌یافتن برنامه‌ریزی‌ها در این زمینه تا ماه آینده برنامه راهبردی صنایع دریایی منتشر خواهد شد. به گزارش خبرگزاری‌ها، به گفته او، در‌حال‌حاضر درصد زیادی از نقل‌و‌انتقال‌های تجاری جهان از طریق دریا انجام می‌شود و این موضوع در ایران نیز سهمی بسیار بیشتر دارد. برنامه‌ریزی برای افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این عرصه، یکی از اصلی‌ترین سیاست‌هایی است که باید در دستور کار قرار گیرد.

رایزنی با صندوق توسعه ملی برای حمایت از تولید داخلی

نعمت‌زاده با بیان اینکه ارائه‌ تسهیلات ارزی به سرمایه‌گذاران داخلی یکی از اولویت‌های اصلی در صنایع دریایی به حساب می‌آید، عنوان کرد: متأسفانه در ماه‌های گذشته برخی از سرمایه‌گذاران به ما مراجعه می‌کردند و گلایه داشتند از اینکه سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند از تسهیلات ارزی ایران استفاده کنند، اما سرمایه‌گذاران داخلی از این امر بی‌بهره‌اند. نعمت‌زاده ادامه داد: با برنامه‌ریزی‌ها و مذاکرات انجام‌شده و مباحثی که با دادستانی کل کشور داشتیم، بنا شده این مسائل حل شود تا اگر منابع مالی وجود دارد سرمایه‌گذاران داخلی از آن بهره‌مند شوند، زیرا مخالفت‌هایی از این‌دست با آنها، جسارت‌شان را برای سرمایه‌گذاری‌های جدید کاهش می‌دهد. نعمت‌زاده گفت: کشتی‌سازان دنیا همه تجهیزاتی را که نیاز دارند، نمی‌سازند، بلکه قسمت‌های مختلف کشتی را از شرکت‌های دیگر تهیه می‌کنند؛ بنابراین در برنامه راهبردی صنایع دریایی که در دو سال گذشته آماده شده، تلاش می‌شود بسیاری از مشکلات این صنایع برطرف شود.

2

تاریخ انتشار : ۴ مهر ماه ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۵
منبع : روزنامه شرق
شناسه مطلب : 7330
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی