
به گزارش چیلان ، کاهش ۱۱ تا ۱۲ درصدی در طول یک ماه در بخش نورد سرد فولادی دیده می شود و کارخانه ها قیمت فروش را به ۷۰۴ تا ۷۰۹ دلار در هر تن در برخی مناطق رسانده اند.
رکود در بازار مقاطع تخت عمدتا ناشی از نوسانات و اختلاف قیمت ها داخلی و قیمت های صادراتی تشدید شده چراکه قیمت های صادراتی در اواسط ماه می ۱۰۵ تا ۱۱۰ دلار درهر تن پایین تر از فروش داخلی شد. علاوه بر موارد مذکور،موجودی بالای انبارهای فولادسازان موضعیت تولیدکنندگان روسی را تضعیف کرده است. علاوه بر این، علی رغم فعالیت های کم خریداران بازار محصولات نهایی فولاد، موجودی بالای انبارهای تجار هم رکود را تشدید کرده است.
تمامی این عوامل بر قیمت های ورق گرم روسیه نیز اثرگذار بوده به گونه ای که قیمت ها بسته به تصمیم تولیدکنندگان ۲۶ و حتی ۴۲ دلار در هر تن کاهش داشت و به ۶۳۶ تا ۶۵۳ دلار در هر تن رسید.
کاهش قیمت از سوی تولیدکنندگان روسی کار را برای این کارخانه در راستای ایجاد ثبات در قیمت های داخلی در ماه ژوئن سخت خواهد کرد.
کارشناسان از بین بردن اشباع از بازار را بعید می دانند و معتقدند کاهش واردات از بازار روسیه در مدت زمان کوتاه میسر نیست.
- کارنامه تولید فولاد دنیا در سال ۲۰۲۰/ ایران پیشتاز رشد تولید فولاد در دنیا/ روسیه جای آمریکا و ترکیه جای آلمان را گرفت + نمودار
- تولید بیش از ۹۰۰ میلیون تن فولاد میانی در جهان/ ایتالیا جایگاه دهم را از ایران پس گرفت
- روسیه به خاطر تعرفه ورق گرم به سازمان تجارت جهانی شکایت کرد
- تحویل نخستین محموله کک سوزنی گازپروم روسیه به تولیدکنندگان داخلی
- اختلال در عرضه ورق هم نتوانست تاثیر مثبتی بر قیمت ها بگذارد
- ارتقا یک پله ای فولاد ایران در جهان/ تولید فولاد خام از ۱۶ میلیون تن فراتر رفت

محمدجعفر صالحی
معاون خرید ذوب آهن اصفهان

سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

سیدرضا شهرستانی
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد