حمیدرضا طاهری زاده، نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به اینکه جلسه روز گذشته نوردکاران به طور فوق العاده و با حضورعده کثیری از نوردکاران عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد برگزار شده است، به چیلان گفت: این جلسه در جهت یافتن راهکارهای تامین شمش برای نوردکاران داخلی و خروج آن ها از زیان فعلی و شرایط رو به تعطیلی بود چرا که وضعیت تولید در کارخانجات نورد بسیار سخت شده است.
طاهری زاده خاطرنشان کرد: شاهد هستیم به واسطه افزایش قیمت شمش در بازارهای جهانی و مطلوب شدن قیمت های صادراتی، شرایط برای صادرات بهبود یافته و در نتیجه واحدهای تولیدکننده شمش اقدام به صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس می کنند.
وی ادامه داد: این تفاوت قیمت صادراتی نسبت به قیمت های داخلی سبب شده واحدهای ذوبی بزرگ برای عرضه داخلی هم قیمت های صادراتی را مد نظر داشته باشند درحالی که بازار محصولات نهایی از جمله میلگرد کشش این تعدیل نرخ ها را نداشته و نوردکاران هم قدرت پرداخت و نقدینگی لازم را ندارند. بنابراین در جلسه اخیر موضوع چگونگی تهیه شمش برای واحدهای نوردی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد خاطرنشان کرد: ازجمله پیشنهاداتی که مطرح گردید این بود که قیمت شمش از سوی فولادسازان بزرگ کشور، به صورت درصدی از قیمت فروش میلگرد در نظر گرفته شود. همچنین مورد بعدی که در این جلسه پیشنهاد گردید این بود که چنانچه توان تامین شمش مورد نیاز واحدهای نوردی در داخل وجود نداشته باشد، درخواست حذف تعرفه های وارداتی شمش به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شود.
طاهری زاده به این نکته نیز اشاره کرد که پیش از این نیز مکاتباتی با شرکت فولاد خوزستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده شمش کشور صورت گرفته بود اما این شرکت نیز نتوانسته شمش مورد نیاز داخل را تامین و به صادرات خود ادامه داده است.
وی تصریح کرد: مشکل تامین شمش سبب شده اکثر واحدهای نوردی یا تعطیل شوند یا با حداقل ظرفیت کار کنند. قانون رفع موانع تولید نیز بر این نکته تاکید دارد که صادرات مواد اولیه به شرطی آزاد است که اولویت با تامین مواد اولیه صنایع داخلی باشد. بنابراین نوردکاران در ابتدا از ظرفیت های همین قانون استفاده کرده و درصورت عدم حصول نتیجه از فولادسازان کشور، درخواست حذف تعرفه وارداتی را از طریق وزارت صمت دنبال خواهند کرد.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در خاتمه اظهار داشت: چنین مشکلاتی در سال های قبل هم به جهت نوسانات قیمت های جهانی وجود داشته اما از طریق جلسات داخلی انجمن و با تعامل فولادسازان و تحمل نوردکاران رفع می شد اما اکنون به سبب گستردگی دامنه رکود در بازار داخل و مدت زمان طولانی تداوم آن که کاهش توان کارخانجات را در پی داشته، حل این مشکل تاکنون صورت نپذیرفته است.
- شمش کانال ۲۱ هزار تومانی را از دست داد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
- ضرایب قیمتی زنجیره فولاد در هفته ای که گذشت/ رکورد تاریخی ۷۷ درصدی شمش برای آهن اسفنجی!/ روی خوش قطعی گاز برای نوردکاران
- ضرایب قیمتی زنجیره فولاد در هفته ای که گذشت/ آهن اسفنجی ۷۰ درصد شمش!
- موفقیت فولاد خراسان در بازار فروش محصولات فولادی
- ارفع وارد باشگاه میلیون تنیها میشود
- نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا/ رشد ۳.۵ درصدی قیمت شمش فولادی در پی نگرانی نسبت به تأمین برق و گاز فولادسازان
- مدیر عامل مجتمع فولاد آتیه خاورمیانه در گفتگو با چیلان اقتصادی خواستار شد: منافع نوردکاران هم در شیوه نامه های تنظیم بازار لحاظ شود
- روند قیمت فولاد صادراتی ایران/ کاهش قیمت شمش فولادی و سنگ آهن + نمودار
- چهارمین نشست هماندیشی تولیدکنندگان مقاطع طویل فولادی روز یکشنبه برگزار میشود+ دستور جلسه
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران