رشد اقتصادی کشور در سال ۱۳۹۵ براساس اعلام رسمی ۷.۴ درصد بوده است. دراین زمان مصرف سرانه فولاد کشور حدود ۲۰۰ تا ۲۳۰ کیلوگرم محاسبه شده است. در چنین شرایطی اما آنچه که در جامعه مشهود است، عدم رضایت تولید کنندگان است. حال برای تحقق رضایتمندی تولیدکنندگان فولاد چه باید کرد؟
برای بهبود شرایط اقتصادی کشور، نیازمند افزایش تولید داخلی از یک طرف و تشویق جامعه به مصرف کالای ساخت داخل از طرف دیگر هستیم به نحوی که با افزایش GDP کشور و ایجاد زمینه فعالیت های عمرانی و رفاهی و توسعه زیر ساخت ها، رشد اقتصادی را به حدود ۸.۵ درصد در سال ۱۳۹۶ برسانیم. در چنین شرایطی پیش بینی می شود سرانه مصرف فولاد در کشور به ۳۴۰ کیلوگرم برسد و این به معنی ضرورت افزایش تولید به منظور تامین تقاضای داخلی و صادرات است که لازمه آن اصلاح شیوه صادرات فولاد و از بین بردن روش ناسالم رقابت در صادرات فولاد می باشد.
جا دارد مسئولین محترم نیز به شیوه عمل صادرکنندگان فولاد و اعمال دامپینگ غیر معقولی که در حال حاضر اعمال می شود توجه کرده و اجازه ندهند که واحدهای تولیدی وابسته به دولت از امتیازات ویژه خود سوء استفاده نموده و برای نابودی واحدهای بخش خصوصی که عمدتا توان تحمل زیان هنگفت را ندارند رقابت ناسالم را در پیش گیرند.
موضوع بعدی که رضایت تولیدکنندگان را به همراه دارد، تسریع در ابلاغ و تخصیص بودجه ۹۶ است تا سریعا با اجرای طرح ها و پروژه های مندرج در برنامه دولت بتوان شرایط حاکم بر اقتصاد کشور را بهبود بخشیده و سایه رکود را از سر اقتصاد و به ویژه فولاد برداشت. البته آنچه که در برنامه های آتی دولت برای رشد و توسعه منظور شده و می شود بایستی با درآمد معقول سالیانه دولت تناسب داشته باشد تا با کسر بودجه یا مشکلاتی از این دست مواجه شویم که ضررش چندبرابر نفع آن است.
موضوع بعدی، مسئله مالیات و بهره های بانکی به عنوان یکی از اقلام درآمدی دولت است. قطعا اگر بعضی از تولید کنندگان داخلی با مشکل روبه رو شده اند، علت آن را می توان در دو فاکتور عمده جستجو کرد: یکی مالیات با تشخیص های فراتر از استحقاق تولیدکننده و دیگری نرخ سود تسهیلات بانکی. اگر دولت به دنبال کمک به تولید کنندگان و معالجه اقتصاد کشور است ضرورتا بایستی به این دو مسئله توجه نموده و به درد دل اهل فن گوش فرا دهد.دولتی که خواهان جذب سرمایه های خارجی است نیاز به حمایت از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان و عرضه مشوق های قوی دارد تا صاحبان سرمایه انگیزه سرمایه گذاری در ایران را داشته باشند. تنها در این صورت است که می توان به افزایش تولید ناخالص داخلی و افزایش نرخ رشد اقتصادی و رسیدن به فرصت های شغلی مورد نیاز و تحقق رفاه جامعه امیدوار باشیم.
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- راهپیمایی کارکنان فولاد اکسین در محکومیت بمباران غزه
- تغییر الگو مصرف و حفظ محیط زیست در حوزه معدن و فولاد/ در پایا فولاد کویر یزد تیمسازی و برنامهریزی کردیم
- خدمت رسانی فولاد خوزستان به زائرین کربلای معلی در مرز چزابه
- «فولاد؛ زیر تیغ!»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران