به گزارش چیلان ، بند اول صورتجلسه یادشده حاضرین در جلسه را موظف به ارائه گزارشی از وضعیت فعلی به روایت آمار، تهدیدات و فرصت ها و راهکارها و راهبردهای پیشنهادی کوتاه مدت و بلند مدت نموده که نشان می دهد وزارت صنعت، معدن و تجارت هنوز از همگونی و انسجام نقطه نظرات بخش های مختلف در خصوص صنعت فولاد کشور و مدیریت بازار آن برخوردار نیست.
بند دوم این صورتجلسه که موجب جریان سازی رسانه ای از سوی صنایع پایین دستی فولاد نیز شده است، بر عرضه حداکثری محصولات در بورس کالا تاکید دارد و البته در عبارتی قابل تامل هیچ گونه افزایش قیمتی را قابل پذیرش ندانسته است، حتی به دلیل افزایش نرخ های جهانی! به عبارت دیگر با وجود افزایش قیمت های جهانی و افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت نهاده های تولید فولاد مثل الکترود گرافیتی، نسوزها و فروآلیاژها از تولیدکننده فولاد انتظار دارد افزایش قیمت تمام شده اش را از جیب خودش جبران کند! همین انتظار غیر منصفانه باعث شده تا امکان اجرای پایدار این بند به حداقل برسد چرا که شاید برخی شرکت ها آن هم برای مدتی کوتاه مجبور به تحمل زیان به دستور دولت باشند ولی بخش خصوصی واقعی از این معادلات فارغ است و بر اساس اقتصاد بازار عمل می کند. ضمن اینکه صدای سهامداران همان چند شرکت محدود هم پس از مدتی بلند می شود که به کدام دلیل دولت یک شرکت را مجبور به تحمل زیان ناشی از افزایش قیمت تمام شده به دلیل عوامل خارج از کنترل شرکت می کند؟
بند سوم و چهارم این صورتجلسه نیز بسیار جالب توجه است. این بندها “کلیه” تولیدکنندگان شمش و واحدهای تولیدکننده میلگرد را مکلف به عرضه در بورس کرده آن هم به نحوی که فراوانی عرضه کاهش قیمت در بورس کالا را به دنبال داشته باشد! در خصوص این بند هم باید گفت اولا الزام برای عرضه در بورس کالا آن هم برای همه تولیدکنندگان و ثانیا انتظار برای کاهش قیمت در بورس کالا در شرایطی که قیمت های داخلی حدود ۱۵ درصد پایین تر از قیمت های صادراتی است، امکان اجرای این بندها را نیز به حداقل می رساند. ضمن اینکه باید از متولیان امر پرسید که نقش نظام توزیع و صنف آهن فروشان چگونه در این تصمیم گیری لحاظ شده است؟
بند پنجم این صورتجلسه نیز مبنای عرضه شمش و ورق فولادی به صنایع پایین دستی را صرفا در قالب سامانه بهین یاب تعیین کرده که با توجه به عدم ثبت نام تعداد زیادی از واحدهای تولیدی در این سامانه و مشکلات فنی و نرم افزاری آن، امکان اجرایی شدن این بند نیز در حداقل قرار دارد. البته بر اساس همین بند، معاونت های امور صنایع و معدن و صنایع معدنی دو ماه فرصت دارند نسبت به ابلاغ به واحدهای پایین دستی در جهت تکمیل و به روزرسانی این سامانه اقدام کنند که در این خصوص هم علی رغم مکانیزم شفاف سامانه بهین یاب در جهت تخصیص مواد اولیه به صنایع پایین دستی لیکن با توجه به گستردگی بازار فولاد و پیچیدگی ابعاد آن، ثبت نام و به روز رسانی اطلاعات اکثریت واحدهای مصرف کننده شمش و ورق فولادی در سامانه مذکور بعید به نظر می رسد.
- انجام موفقیت آمیز عملیات آتشکاری معدن کوه غدیر
- شمش کانال ۲۱ هزار تومانی را از دست داد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- حضور شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
- ریشه گران شدن فولاد، بورس نیست / آدرس غلط به جامعه و اقتصاد کشور ندهیم
- تغییر الگو مصرف و حفظ محیط زیست در حوزه معدن و فولاد/ در پایا فولاد کویر یزد تیمسازی و برنامهریزی کردیم
- در شرایط مازاد تولید فولاد نیاز به مشوق صادراتی است نه محدودیت آن / در برنامه هفتم توسعه به دنبال منافع کل زنجیره فولاد هستیم
- شتاب در اجرای پروژه های توسعه ای در فولاد خوزستان
- ضرایب قیمتی زنجیره فولاد در هفته ای که گذشت/ آهن اسفنجی ۷۰ درصد شمش!
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران