به گزارش چیلان ، یک سال بعد از فروش بلوک ۱۷ درصدی سهام ذوبآهن اصفهان به یک شرکت زیر مجموعه از همین شرکت، اکنون تامین اجتماعی به صورت جدی از عرضه سهام ذوبآهن اصفهان خبر داده است. گفته میشود یک شرکت هندی در کنار ۲ شرکت ایرانی مشتریان اصلی این بلوک سهام هستند.
مرتضی لطفی، مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی(شستا) هم این موضوع را تایید کرده و گفته است به غیر از هندی ها ۲ شرکت ایرانی هم متقاضی خرید سهام این شرکت هستند البته او به نام مشتریان ایرانی ذوبآهن اشارهای نکرده است اما یکی از این شرکت های ایرانی جدیترین رقیب هندیها در معامله فروش سهام ذوبآهن اصفهان خواهد بود.
هماکنون ارزش کل سهام ذوبآهن اصفهان در تابلوی فرابورس ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است، به این ترتیب با توجه به اینکه تامین اجتماعی مالک ۵۵ درصد از سهام این شرکت است این مقدار سهام دست کم ۱۵۰۰ میلیارد تومان میارزد به ویژه آنکه قیمت سهام مورد معامله در عرضههای عمده معمولا تا چندین برابر قیمت سهام مبادله شده به صورت خرد بر تابلوی معاملات بازار سهام محاسبه میشود البته هنوز به طور دقیق مشخص نیست تامین اجتماعی چه میزان از سهام ذوبآهن اصفهان را روی میز فروش میگذارد.
قرار بود آخر هفته قبل جلسهای در مورد تعیین قیمت پایه و مقدار سهام قابل عرضه به طرف هندی برگزار شود. اگرچه اطلاعات کاملی در مورد این تصمیمات در دست نیست اما برخی خبرها نشان میدهد احتمالا بخشی از این مقدار سهام به طرف هندی واگذار خواهد شد و شاید شرکت ایرانی همچنان شانسی برای خرید بخشی از سهام ذوبآهن اصفهان داشته باشد. در این زمینه گویا سرمایهگذار هندی و مدیران شرکت ایرانی به طور مستقیم با تامین اجتماعی وارد مذاکره شده اند.
به غیر از متقاضیان ایرانی برای خرید شرکت ذوبآهن اصفهان، از چند سال پیش نام های خارجی مختلفی برای خرید سهام این شرکت مطرح شده است به طوری که قبلا اسامی خریداران کرهای، ترکیهای، ژاپنی و حتی یک سرمایهگذار از لوکزامبورگ برای خرید سهام ذوبآهن اصفهان مطرح شده بود حتی چند سال قبل یک سرمایهگذار کرهای به صورت جدی وارد عملیات خرید سهام ذوبآهن شد اما در دقیقه ۹۰ بنا به دلایل نامعلومی که هرگز درباره آن اطلاعرسانی نشد این معامله انجام نشد و ماجرا مسکوت باقی ماند. قرار بود این شرکت کرهای بعد از خرید تکنولوژی جدیدی را وارد مدار تولید ذوبآهن اصفهان کرده و با وارد کردن ماشین آلات و تجهیزات جدید خط تولید این کارخانه را نوسازی کند.
قبل از این یک بار دیگر هم یک شرکت ترکیه ای برای خرید سهام این شرکت پیشقدم شد اما درست در آستانه عرضه از خرید سهام ذوبآهن اصفهان منصرف شد و کنار کشید. اکنون بعد از چندین تجربه ناموفق بار دیگر مرتضی لطفی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) که سهامدار ۵۶ درصدی ذوبآهن اصفهان است از مذاکره برای واگذاری سهام شرکت ذوبآهن اصفهان به خریداران هندی خبر داده است.
به گفته لطفی، ۳خریدار برای بلوک ذوبآهن اعلام آمادگی کردهاند که یک خریدار هندی و ۲ خریدار ایرانی هستند. البته او تاکید کرده است شایعات درباره قیمت و میزان واگذاری بلوک ذوبآهن صحت ندارد و شانس هندیها برای برنده شدن در این رقابت ۵۰ درصد است.
وی حتی تاکید کرده است: اطمینان نداریم هندیها از پس شرایط مورد نظر ما برمیآیند یا خیر. به گفته مرتضی لطفی در مورد ماندن یا نماندن سرمایهگذاری تامین اجتماعی در ترکیب سهامداری ذوبآهن هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده است و احتمال حفظ ۴٠ درصد از سهام تحت تملک تامین اجتماعی فروش مابقی آن به این خریدار هندی وجود دارد.
به گفته وی، با قرار گرفتن سهام شرکتهای مورد عرضه در تابلوی مذاکره ادغام و تملیک فرابورس، خریداران خارجی فرصت لازم را برای ارزیابی و ارزشگذاری این شرکت ها و مذاکره دارند و معمولاً این شرکتها به صورت ۳۰درصد نقد و مابقی به صورت اقساطی واگذار میشوند.
همچنین آن طور که مرتضی لطفی گفته قرار است تا پایان امسال جمعا ۱۲ هزار میلیارد تومان از سهام متعلق به تامین اجتماعی واگذار شود.
- اطلاعیه مرکز اطلاعرسانی شستا درباره برخی مباحث مطرح شده در رسانهها و فضای مجازی
- حضور فعال ذوب آهن در نمایشگاه ایران استیل فاب و همایش ملی سازه های فولادی ایران
- توسعه صادرات به کشورهای همسایه ، برنامه مهم ذوب آهن است
- عرضه مغولستان محرک تقاضای چین شد / رشد ۷۳.۷ درصدی واردات زغال کک به چین / میانگین قیمت به ۱۹۰ دلار افت کرد
- تامین مالی صنایع فولادی ارزش آفرینی چندین برابری برای کشور رقم می زند
- همراستایی تولید فولاد و رعایت استانداردهای زیست محیطی در ذوب آهن
- محدودسازی دستوری تولید راهکار نهادهای دولتی برای عبور از بحران انرژی/ آیا بحران انرژی تنها در صنعت فولاد ایران وجود دارد؟/ واکنش دیگر دولتها به مطالبات فولادسازان چیست؟
- بازدید مدیران عامل شستا، تاصیکو و ذوب آهن اصفهان از قطب تولید زغال سنگ کشور
- بهره برداری از پروژه پلنت اکسیژن ذوب آهن در تابستان سال جاری
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران