به گزارش چیلان ، در اولین روز از این همایش دو روزه که با محوریت شرکت ملی مس برگزار شد شاهد حضور معاون اول وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیئت عامل ایمیدرو و بسیاری از مدیران و فعالان این صنایع بودیم.
برای سایر صنایع هم همچون فولاد طرح جامع تهیه می شود
رئیس هیئت عامل ایمیدرو در همایش”چشم انداز فلزات غیرآهنی ایران و فناوری های وابسته با نگاهی به تولید و بازار” بر ضرورت تهیه نقشه راه فلزات غیرآهنی تاکید کرد و گفت: در حوزه زغالسنگ با همت ایمیدرو نقشه راه تهیه شده و نیاز است برای فلزات غیرآهنی نیز نقشه راه تهیه شود.
وی افزود: طرح جامع فولاد به روز شده است و امیدواریم بتوانیم با کمک وزارت صنعت، معدن و تجارت طرح های جامع دیگر را تهیه کنیم.
کرباسیان اظهار کرد: ایمیدرو در دولت یازدهم و دوازدهم توانست جایگاه حوزه معدن و صنایع معدنی را در بین مردم و سیاستگذاران ارتقا دهد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو در ادامه افزود: بخش معدن و صنایع معدنی بیش از ۲۰ درصد صادرات غیرنفتی را در اختیار دارد و بیش از ۲۳ درصد ارزش بورس در شرکت های معدن و صنایع معدنی است که نشان دهنده جایگاه مهم بخش معدن و صنایع معدنی در توسعه اقتصاد کشور است. اقتصاد ایران، نوظهور است و با توجه به مزیت های حوزه فلزات غیر آهنی باید با همکاری یکدیگر در این حوزه جهش ایجاد کنیم.
کرباسیان تاکید کرد: باید بپذیریم که سیاست را از حوزه اقتصاد کم رنگ کنیم و شرایطی فراهم کنیم تا اقتصادی ها کار خود را انجام دهند.
وی تصریح کرد: در بخش سرب و روی توانستیم به جایگاه ویژه بین المللی دست یابیم و دغدغه های فعالان حوزه روی را کاهش دهیم. در این حوزه مشکل معدن مهدی آباد را مرتفع کردیم و اکنون کنسرسیوم آن تشکیل شده و مشغول به کار است. شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز در سال ۹۵ بخش زیرزمینی معدن انگوران را فعال کرد که امسال تکمیل خواهد شد و ذخایر را افزایش خواهد داد.
کرباسیان ادامه داد: سرمایه گذاری در حوزه آلومینیوم با وجود مشکلاتی از قبیل تامین مواد اولیه موفقیت آمیز بوده و طرح آلومینیوم جنوب تا پایان سال جاری افتتاح می شود.
وی تصریح کرد: طرح احداث ۲ کارخانه پودر آلومینیوم با مشارکت ایمیدرو و بخش خصوصی فعال شده است و برنده مناقصه طرح گینه نیز طی ۲ ماه آینده مشخص می شود و نگرانی تامین پودر آلومینیوم برطرف می شود. اکنون میزان ذخیره بوکسیت از ۱۵میلیون تن به ۳۵ میلیون تن افزایش یافته است اما هنوز در این حوزه کمبود وجود دارد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو به تولید سالانه۷ تن طلا در ایران اشاره کرد و گفت: در بخش طلا نیز طی ۲ هفته آینده عملیات فاز ۲ طلای زرشوران آغاز می شود. یکی از افتخارات ایمیدرو در دوره جدید بحث اکتشافات بود که با همکاری وزارت صمت و سازمان زمین ئشناسی و اکتشافات معدنی عملیات مقدماتی اکتشاف ۲۷۰هزار کیلومتر مربع انجام و ۲۰۰هزار کیلومتر مربع ژئوفیزیک هوایی صورت گرفت. این میزان اکتشاف یک رکورد تاریخی است و اطلاعات خوبی را در این حوزه فراهم می کند.
وی رابطه صنعت و دانشگاه را ضعیف دانست و خاطرنشان کرد: بخش خصوصی، عمومی و دولتی باید توجه بیشتری به این حوزه داشته باشند.
طرح جامع فولاد ثمره هم افزایی در صنعت فولاد است
در ادامه این همایش محمدرضا بنی اسدی مدیرعامل ملی مس نیز گفت: درحالیکه اکثر نگاههای صنایع فلزی و معدنی در کشور بر زنجیره فولاد متمرکز است و مجامع و نشستهای مختلفی نیز در این خصوص تشکیل میشود که طرح جامع فولاد را میتوان ثمره این همافزایی دانست تاکنون فلزات غیر آهنی تا این میزان مورد توجه نبودهاند.
وی افزود: برگزاری اولین همایش فلزات غیر آهنی در کشور در سال حمایت از کالای ایرانی را باید به فال نیک گرفت؛ چراکه فلزات پایهای نظیر مس ـ آلومینیوم ـ سرب ـ نیکل- قلع ـ روی و طلا همانند فولاد و زنجیرهاش نقش بسیار مهمی در بازارهای جهانی ایفا میکنند. همچنین امیدوارم با تداوم برگزاری اینچنین همایشهایی بتوانیم چشماندازهای روشنتری را برای این فلزات ترسیم نماییم و با هدفگزاریهای مناسب جایگاه واقعی را در حوزه فلزات اساسی در سطح جهانی را به ارمغان آوریم.
اردشیر سعدمحمدی معاون طرح های توسعه معدن و صنایع معدنی نیز در پنل تخصصی همایش چشم انداز فلزات غیرآهنی با بیان اینکه استاندارد بخش معدن، نیازمند کار جدی است، گفت: در بحث استاندارد بخش معدن به لحاظ فنی و علمی، مسیر طولانی داریم و باید در این حوزه، کار بسیار جدی صورت گیرد.
وی اظهار داشت: معادنی قابل رقابت اند که حداقل استاندارد در استخراج را رعایت کنند.
سعدمحمدی افزود: متاسفانه قیمت تمام شده تولید مواد معدنی در ایران نسبت به استانداردهای جهانی بالاست. به عنوان مثال، قیمت تمام شده تولید سرب و روی در دنیا حدود ۱۳۵۰ دلار است اما در ایران بیش از ۲ هزار دلار است.
گفتنی است، کنفرانس فلزات غیر آهن از امروز آغاز شده و تا فردا در مرکز همایش های صداوسیما ادامه خواهد یافت و علاقمندان می توانند در نمایشگاه جانبی این کنفرانس شرکت نمایند.
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- ۶١طرح معدنی و فلزی با سه میلیارد دلار ارزش سرمایهگذاری/نقش دانش بنیان ها در ومعادن/نیروگاه سمنان نخستین طرح تکمیلی پیشران/ برنامه ومعادن برای یک واحد جدید کنسانتره سنگ آهن
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- راهپیمایی کارکنان فولاد اکسین در محکومیت بمباران غزه
- تغییر الگو مصرف و حفظ محیط زیست در حوزه معدن و فولاد/ در پایا فولاد کویر یزد تیمسازی و برنامهریزی کردیم
- اشتغال بیش از ۲۵۰۰ نفر با بهرهبرداری از طرح فولاد قائنات
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش