بابک زندی معاون مالی فولاد امیر کبیر خزر در گفت و گو با چیلان گفت: موانع ارزی که اکنون صادرکنندگان به ویژه فولادی ها با آن مواجه هستند مقررات مربوط به سامانه نیما و سنا می باشد که ابتکار عمل صادرکننده در صادرات را گرفته است و محدودیت هایی را برای آن ایجاد کرده بود.
وی افزود: این امر سبب شده صادرکنندگان در زمینه تعهدات ارزی خود دچار ابهام شوند چراکه این بخشنامه ها شفاف نبوده و دارای ابهامات زیادی است و به مرور صادرکننده را با چالش مواجه کرده یا در نهایت باعث می شود صادرات متوقف شود چرا که تفاسیر از بخشنامه های تعهد ارزی به جهت شفاف و روشن نبودن، متفاوت است.
به عقیده بنده اکنون که بازار ارز از تب و تاب افتاده، اگر موضوع نرخ ارز به عهده خود بازار گذاشته شود و دولت و بانک مرکزی نسبت به بازار با اعتماد بیشتر و آزادانه تر عمل نماید، قطعا به راحتی شاهد تنظیم بازار خواهیم بود.
تولیدکننده نه تنها از ناحیه تحریم تحت فشار است بلکه باید با معضلات بازگشت ارز نیز دست و پنجه نرم کند. در شرایطی که بازار داخلی فولاد اشباع بوده و صادرات نیز دشوار است چنانچه دولت و وزارت صمت چاره ای برای صادرات نیاندیشد، قطعا بسیاری از واحدها در همین سال شاهد تعطیلی خواهند بود.
در این وضعیت بهترین راهکار برای توسعه صادرات ایجاد اتحادیه صادرات است تا همه صادرکنندگان عضو آن بوده و عضویت در آن هم الزامی باشد و تنها همین اتحادیه اجازه تعیین نرخ صادرات و قابلیت صادرات را داشته باشد. این اتفاق سبب خواهد شد قیمت فولاد صادراتی ایران در بازارهای جهانی حفظ شده و تضعیف نشود.
- کاهش ۷۱ درصدی صادرات آهن اسفنجی نگرانکننده است/ در توزیع گندله مشکلاتی وجود دارد/ جذابیت سرمایهگذاری در تولید آهن اسفنجی
- انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار فولاد و صادرات فولاد ایران خواهد داشت؟
- چالشهای توسعه صنعت نسوز ایران
- دلیل اصلی التهاب در بازار فولاد/ بورس کالا به روال اصلی خود بازگردد/ پذیرفته شود که در کشور تورم داریم
- جزئیات صادرات فولاد ایران در چهار ماهه نخست سال جاری/ کاهش ۳۲ درصد صادرات فولاد ایران
- روند قیمت فولاد صادراتی ایران/ بهترین هفته برای فولاد صادراتی ایران/ قیمت بیلت و اسلب صادراتی وارد کانال ۳۹۰ دلاری شد

محمدجعفر صالحی
معاون خرید ذوب آهن اصفهان

علی اکبر صالحی
مدیرعامل مجتمع صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه